"Romantičari" pomeraju granice - 'Vrtić' osvojio bod u Nišu!

Autor: Beta Beta
utorak 11.11.2014.
16:53
Izvor: Beta

Na "Omladinskom stadionu" na Karaburmi u utorak je održana konferencija za medije koja je imala posve interesantan povod.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Lep povod za okupljanje na Karaburmi, OFK Beograd piše istoriju srpskog i evropskog fudbala.

U Nišu je na stadionu Radničkog istrčao tim OFK Beograda koji je imao tinejdžerski prosek godina - 19.72 i tom prilikom ušao u anale srpskog fudbala kao jedan od najmladjih timova u njegovom istorijatu, a trenutno "Romantičari" imaju sastav koji je jedan od najmlađih u Evropi!

"OFK Beograd je poznat kao tim koji daje šansu mladim igračima, ali ovaj put smo otišli dalje. Ceo tim jeste mlad, a najstariji je kapiten Nikola Vasiljević sa 23 godine. Nismo se vodili obaranjima rekorda, što pokazuju i rezultati, jer ova ekipa je spremna i da igra na rezultat, pravi primer je utakmica sa Partizanom, gde se devet igrača iz utakmice sa Radničkim našla i u protokolu meča sa gradskim rivalom. Takođe i pozicija na tabeli govori u prilog tome. Uspeli smo da spojimo i mladost i rezultat, što prethodnih godina nije bio slučaj" istakao je generalni sekretar Aleksandar Pivić.

Iskoristio bih priliku da pozovem mlade igrače da dodju u OFK Beograd, jer ih svakako očekuje pravi rad i dobijanje adekvatne šanse. Omladinska škola OFK Beograda je poznata po svom radu i sam klub je prepoznatljiv po tome" nastavio je generalni sekretar.

Uspeh je deo većeg kolektiva:

"Moram napomenuti i imena Novaka Rašića, menadžera kluba i Ardijana Đokaja, dojučerašnjeg sportskog direktora, koji su zajedno letos učestvovali sa stručnim štabom u formiranju ove ekipe" zaključio je Aleksandar Pivić.

Kapiten Nikola Vasiljević je pravi predvodnik jedne sjajne generacije.

"Čast mi je što sam kapiten ove mlade ekipe i kada sam došao u OFK Beograd 4-5 mladih igrača je bilo u prvoj postavi. U međuvremenu klub je dosta napredovao i sada su mladi igrači nosioci igre"

Dejan Đurđević pred sobom ima veoma mlad sastav i zna kako treba voditi OFK Beograd.

"Interesantan povod vredan pažnje, utakmica u Nišu jeste kovertirana, idemo dalje, a u narednim mečevima ćemo pokušati da budemo još bolji i kvalitetniji. Mi ne jurimo rekorde po mladosti, a za trofeje nam je potreban malo veći prosek, ipak, zadovoljni smo kako radimo i zadovoljni smo kvalitetom koji imamo" rekao je Đurđević.

U OFK Beogradu se iskustvo meri ne brojem godina, već brojem sezona odigranih u klubu, tako je i Nikola jedan od iskusnijih u ekipi. Igrači da bi dobili šansu u dresu OFK Beograda moraju biti takmičari. Talenat ovih momaka nije sporan, ali verujte, mi spremamo još jedan ceo tim igrača koje paralelno pratimo i benefite očekujemo uskoro da vidimo, možda već i ovoj polusezoni" istakao je Đurđević.

"Naš cilj je da mlade igrače izvedemo na pravi put i da na kraju svi imamo koristi" završio je Đurđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Wednesday, 12.11.2014
17:54

Sta reci sem bravo! I sto duze da budu na okupu i u Evropu da izadju..

avatar
Dja Djedje92
Wednesday, 12.11.2014
05:35

ovo je prelepa vest..i svi treneri bi se slozili samnom da je i najvece uzivanje dok se predvode mladje generacije,mladi momci,dok jos uvek nemaju tu iskvarenost,namazanost,samo cista ljubav i samo im je fudbal u prvom planu

avatar
kostajnicacz
Tuesday, 11.11.2014
19:39

ofk-a vec godinama radi pravi posao za nas fudba pa vidite da su 2 nasa trenutno najbolja igraca (ivanovic, kolarov) igrali bas za njih

avatar
Grobari Kanada
Tuesday, 11.11.2014
18:08

Nikola Vasiljevic im uveliko kvari prosek.. :)