"Roda" uzvraća udarac, Rikardo za petama tandemu "Đu-Le"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.05.2019.
10:39
Izvor: Sportske.net

Za Dragana Đurića bio je "Roda iz Portugala", ali su mu i mnogi drugi navijači Partizana osporavali kvalitet. Statistika kaže, Rikardo Gomeš je u rangu Leonarda i Uroša Đurđevića.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Mnogo puta se Rikardo Gomeš našao na meti kritika i bio označavan kao Partizanov promašaj, a ispostavilo se da se radi o igraču u rangu Uroša Đurđevića i Leonarda da Silva Souze, barem kada se gleda statistika.

Nemoguće je navijače Partizana ubediti u ovakvoj sezoni da u timu postoji igrač koji ima veliku vrednost, ali uporedna statistika kaže da crno-beli trenutno imaju jednu polovinu tandema "Đu-Le".

Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza vodili su Partizan do "duple krune" u sezoni 2016/17 i sa ukupno 54 gola izrasli u najubitačniji tandem u novijoj istoriji kluba iz Humske.

Po 24 gola postigli su Đurđević i Leonardo u Super ligi, a zajedno su dodali još 6 u nacionalnom Kupu čime su zadali težak domaći svojim naslednicima.

Činjenica je da Partizan trenutno nema takav napadački potencijal u timu, a bolje je reći da mu nedostaje jedna polovina tog potencijala jer je Rikardo Gomeš pokazao da može da odgovori na izazov.

Zaključno sa jučerašnjom prvenstvenom utakmicom reprezentativac Zelenortskih ostrva stigao je do 24. gola za Partizan u svim takmičenjima, a nastupao je u Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rikardo Gomes
Foto: Sportske.net/Nikola Krstić

Malo ko bi rekao da je Rikardo Gomeš po golgeterskom učinku blizu Uroša Đurđevića i Leonarda da Silve Souze, ali brojke govore da bi bivši fudbaler Vitorije Gimaraeš do kraja sezone lako mogao da nadmaši pomenutu dvojicu.

Gomeš će imati najmanje četiri utakmice da postigne još tri gola i da na taj način nadmaši učinak Leonarda da Silve Souze iz sezone 16/17. Da bi bio bolji od Uroša Đurđevića trebaće mu pet pogodaka, ali ne treba zaboraviti da Partizan još uvek ima šanse da se domogne finala Kupa Srbije i samim tim još jedne utakmice.

Recimo i to da je Rikardo Gomeš od 17 superligaških klubova protiv kojih je igrao u prvenstvu i kupu "oprostio" samo ekipi Voždovca, a svim ostalim klubovima dao je najmanje po jedan gol.

Pošto Partizan do kraja sezone neće igrati sa "Zmajevima", Gomeš će morati da čeka narednu sezonu da bi pogodio i protiv njih, mada je malo verovatno da će crno-beli propustiti priliku da na leto unovče ovako dobru sezonu reprezentativca Zelenortskih ostrva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nesa 77
Thursday, 02.05.2019
20:55

Mnogo dobar spic steta sto nema nekog da ga prati, hrani loptama.. Sledeće sezone na žalost neće biti tu.. Prodadose sve sto vredi..

avatar
k.na.bicikli
Thursday, 02.05.2019
20:16

Sta ce sada komentatori sa arene ..Morace da kritikuju domace igrace..Mada nije iskljuceno da ce za lose rezultate na kraju biti odgovoran Suma.