Rikardov transfer se gotovo više i ne pominje, ko sledeći odlazi iz Partizana?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.07.2019.
15:10
Izvor: Sportske.net

Čudna situacija oko najboljeg strelca Partizana i dalje je aktuelna...

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Jučerašnjom utakmicom protiv mađarskog Pakša (2:2) Partizan je završio pripreme u Sloveniji, posle čega je usledio povratak u Beograd.

Ono što je jedan od najupečatljivijih detalja sa ovih priprema je da najbolji strelac crno-belih iz prošle sezone Rikardo Gomeš nije odigrao nijedan kontrolni meč, čekajući realizaciju transfera u neki od arapskih klubova. Taj transfer je pre nekih sedam-osam dana delovao sasvim izvesno, ali sada je došlo do zatišja i potpuno je neizvesno kada bi Rikardo mogao da napusti Humsku.

Do sada, crno-beli su od početka leta zaradili samo od transfera štopera Svetozara Markovića u Olimpijakos (milion i po evra na tri rate), a najveći novac se očekuje baš od Rikardove prodaje, kao i eventualnog transfera Strahinje Pavlovića oko koga je takođe bilo ''bombastičnih najava''.

Ali, izgleda da je na pomolu jedan transfer ''iz senke'', fudbalera na koga trener Savo Milošević više ne računa.

U pitanju je iskusni španski štoper Mark Valijente, a španski mediji otkrivaju da su za njegove usluge zainteresovani tamošnji drugoligaši, Ueska i Sporting Hihon i da je klub iz Hihona bliži potpisu nekada velike nade Barselone.

Ako bi se taj transfer realizovao, Valijente bi se pridružio bivšem napadaču Partizana Urošu Đurđeviću.

S obzirom da već ima 32 godine i da mu ugovor sa crno-belima ugovor ističe sledećeg leta, teško da crno-beli mogu da očekuju neku značajniju zaradu od Valijenteovog transfera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 15.07.2019
17:49

Extra,bicemo Jaci za Ricarda

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 14.07.2019
20:39

Cekamo julsku sut-kartu!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 14.07.2019
17:40

Partizan ne sme da zuri sa prodajom igraca koji su vidjeni u prvoj postavi i da ide ispod cene. Novac ce doci od UEFA-e, od eventualnih prodaja igraca koji su u drugom planu.

avatar
magister
Sunday, 14.07.2019
15:54

Mislim da je realno da je ovo

Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Šehović - Zdjelar, Pavlović - Zakarić, Nikolić - Sadik, Gomeš.

Evo, sa ovima bih ja počeo protiv Škota, s tim da svakako u 50-om uđe Tošić, koga smatram najboljim igračem u timu, možda i Suma, verovatno umesto Nikolića ili nekog od špiceva, sa promenom formacije; kao alternativa za drugog zadnjeg veznog - prva - bi mi bio Đerlek, a i Pavlović i Đerlek pre Šćekića i Smiljanića, za koje smatram da su prve zamene za Zdjelara, jer smatram da i Pavlović i Đerlek mogu da odigraju dovoljno kvalitetno u odbrani, dobro čitaju protivnika, imaju agresivnost, presecaju i oduzimaju lopte, a bolji su u građenju igre, igraju brže i sa njima imamo češću kontru i polukontru. I Smiljanića smatram sposobnim da odigra na tom nivou, samo je za nijansu sporiji, u trku, ne u razmišljanju i proigravanju. Što se tiče onih - odmah iza špiceva, pre bih se odlučio za povratak otpisanih u startu. Tošića bih uvek čuvao za tih zadnih 30-40 minuta, a što se tiče Sume, takođe bih ga pre uvodio za zadnjih pola sata, jer je u početku uvek potrebna veća stabilnost, neko ko ume da sačuva loptu, poput Nikolića, a Nikolić nije slabiji ni u proigravanju od Sume. Zakarić je vredniji, više učestvuje u odbrani, a brži je od ostalih i mogao bi biti veoma opasan u kontri. Ima naviku da se ubacuje i na poziciju najisturenijeg, kad uoči prazan prostor, koji i Sadik i Gomeš - često prave. Ožegović mi je - u drugom, pa i trećem planu, a u prethodnom komentaru sam slučajno izostavio Arambašića, koji bi morao da se priključi i koji bi mogao da napreduje jako brzo u vrhunskog igrača. A može i da se gurne u ćošak i nestane, kao što su mnogi talentovani propali i nestali, jer se nije upravo u tim godinama radilo na njihovom napredovanju i eliminisanju mana: Bosančić, mlađi Marinković, Radovanović..., slati su tamo ovamo, neki odlazili dalje pa uspevali (Radovanović u Italiji), neki postali večite lutalice (Bosančić), neki zadržali mane i utopili se u sivilo (Marinković). Tvrdim: S. Pavlović, Šehović, Đerlek, L. Pavlović, Stevanović i Arambašić mogu da postanu VRHUNSKI igrači, sva šestorica, a to je fantastičan osnov za veliki tim. Nemojte nikog od njih zapostavljati i otpisivati!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 14.07.2019
17:06

Nikolic je pokazao da ne moze da igra fudbal na nivo na kojem je Partizan, on fizicki ne moze da odgovori, nema skok, nema ubrzanje, trci jednom brzinom, ne moze nikog da predribla, svaki put kada je 1 na 1 trazi pas, uglavnom unazad jer je najistureniji, dosao je s reputacijom igraca koji ima zavrsni pas i koji ce glavom davati golove, a mozda je skupio tek par asistencija i ne secam se da je ijedan gol dao glavom.

avatar
paok
Sunday, 14.07.2019
17:53

Od te postave nema nista, Nikilic, Sadik i Gomes nikad nece poceti mec. Uostalom kako da pustis neke da igraju kad niti su igrali utakmice niti bili na pripremama.

avatar
magister
Sunday, 14.07.2019
15:30

Nadam se takvom ishodu, koji bi bio odličan za Partizan, pa bio ili ne planiran. Ostalo je dve nedelje do početka kvalifikacija i niko normalan više ne prodaje, nego zbije redove i sklapa i uigrava najbolji tim za kvalifikacije sa alternativima - zbog početka SL.

Stojković, Kljajić, Stevanović
Miletić, Pešukić, Vulićević (Radmanovac)
Šehović, Urošević, Brežančić
Ostojić, S.Pavlović, Vujačić, Dinga, Valijente (Cvetojević)
Zdjelar, Šćekić, Smiljanić (Pantazis, Momčilović)
Suma, L. Pavlović, Milosavljević, Đerlek
Tošić, Lutovac, Zakarić
Ivanović, Nikolić, Stevanović, Stanojlović
Sadik, Ožegović, Gomeš

Naravno da tu ima i igrača koji su realno u trećem planu. Po mom mišljenju: Vulićević, Valijente, Cvetojević, Pantazis, Momčilović, Stanojlović... a možda i još neki, ali taj spisak ne bi trebalo previše proširivati, već pokušati podići i te i ostale igrače. Što više napreduju, konkurencija će biti jača, pa i tim.

Ovaj roster može i mora i do grupne faze LE i do šampionske titule. Ta dva cilja vrede zajedno preko 20 miliona evra, jer osvajanjem oba, cena bi nekim igračima jako skočila. Znači, i sa sportskog i sa poslovnog aspekta, ne bi više trebalo eksperimentisati i prihvatiti prodaje u stilu daj šta daš, već se baciti na ostvarenje ciljeva!

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 15.07.2019
09:34

Mislim da Savo,poštujući njegove kriterijume ko može ,a ko ne da igra ozbiljan fudbal jedino greši kod Zakarića.Ako sagleda ono na čemu insistira ,Zakarić sigurno zadovoljava te zahteve. Mislim da je ovde problem skupi (neopravdano) Tošić,zbog koga mora Zakara da ide. Od Nikolića nikada neće biti ništa veliko ,jer je neviđena lenština,a što bi Savo rekao ,nije dovoljno da neko samo zna da igra,već i niz drugih stvari.