Rikardov osvrt na jesen u Partizanu, otkrio i gde bi voleo da nastavi karijeru

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.12.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Najbolji strelac Partizana otkrio svoje utiske i o klubu i o glavnom gradu Srbije.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Letošnji transfer Rikarda Gomeša iz portugalskog Nasionala pokazao se kao odličan potez crno-belih, s obzirom da je reprezentativac Zelenortskih Ostrva tokom jeseni postigao 14 golova, 10 u Superligi, a 4 u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zato i ne čudi što na adresu Partizana odmah po završetku jesenjeg dela sezone stižu brojne ponude inostranih klubova, ali u Humskoj za sada odolevaju, uvereni da će Rikardo na proleće još bolje igrati i povećati svoju tržišnu vrednost.

U intervjuu za ''Blic'', Rikardo Gomeš iznosi brojne pozitivne utiske o Partizanu i Beogradu, a jedino što mu ne prija je zima.

''Volim što živim u Srbiji, moja porodica takođe. Beograd je lep i vrlo miran, pa je za mene adaptacija bila laka. Iz tih zadovoljstava, stvari su krenule u pravom smeru. Prezadovoljan sam'', istakao je napadač Partizana.

Ugovorom sa Partizanov vezan je do juna 2021. godine, utisak je da se ni njemu ne žuri sa odlaskom, alui ne krije gde bi voleo da nastavi karijeru.

''Sanjam da deo karijere provedem Engleskoj. Ukoliko mi se jednog dana pruži prilika da zaigram tamo, sigurno ću je bez razmišljanja prihvatiti'', naglašava Rikardo Gomeš.

Od saigrača se najbolje slaže sa Gabrijelom Enakeom,

''Cimeri smo, družimo se fantastično. On voli da se smeje, obožava igru, zato tako dobro i funkcionišemo''.

Zanimljivo je i njegovo mišljenje o kvalitetu naše Superlige.

''Prvenstvo uopšte nije lako, većina timova igru bazira na snazi, fizičkoj spremi. Uz to, meni je jak utisak ostavilo i to što kad god igramo na gostovanjima imamo daleko više poteškoća nego kada smo kod kuće, na našem stadionu'', zaključio je Gomeš koji će prvi put od 2009. godine, ove zime provesti praznike u svojoj domovini, sa porodicom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke