Rezime - Srbija kao Brazil, Krstaja već zna 15 imena, ali ko će se još naći u avionu za Rusiju?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.03.2018.
12:44
Izvor: Sportske.net

Sat lagano otkucava, a nakon prijateljskih utakmica sa Marokom i Nigerijom možemo da polemišemo o tome koje će fudbalere Mladen Krstajić sigurno povesti u Rusiju.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Prijateljski mečevi koje su nacionalne selekcije igrale u prethodnih sedam dana širom Evrope i sveta predstavljali su uvod u euforiju koja će uskoro početi da se oseća.

Do početka Svetskog prvenstva u Rusiji ostalo je dva i po meseca i već sredinom maja očekuju nas nove aktivnosti reprezentacija koje će nastupiti na 21. prvenstvu sveta u fudbalu.

Reprezentacija Srbije iskoristila je prethodni period za odigravanje dve prijateljske utakmice, a krajem maja i početkom juna "Orlovi" bi trebalo da odigraju još tri kontrolna susreta.

Selektora Mladena Krstajića i njegove saradnike u nastupajućem periodu očekuje ozbiljan posao jer će na osnovu učinka koji naši reprezentativci budu imali u svojim klubovima morati da sastave spisak od 30 igrača koji će konkurisati za Mundijal.

Pravilnikom FIFA predviđeno je da svaki od učesnika Svetskog prvenstva dostavi spisak od 30 fudbalera koji ulaze u uži izbor za konačan izbor od 23 igrača koji će predstavljati svoju zemlju u Rusiji.

Neki selektori su već doneli odluku o tome koje će igrače sigurno voditi na Mundijal. Jedan od njih je selektor Brazila, reprezentacije koja će igrati u grupi sa Srbijom. Tite je na preliminarni spisak uvrstio 15 imena i to su igrači koje će sigurno voditi u Rusiju, osim ako se ne dogode neke nepredviđene okolnosti.

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić tek treba da oformi širi spisak ali bismo na osnovu prethodne dve utakmice mogli da polemišemo o tome koji sve igrači mogu da računaju da će se naći na konačnom spisku.

Na konačnom spisku Mladena Krstajića naći će se 23 imena, a tri mesta su unapred rezervisana za golmane.

Prethodnik aktuelnog selektora reprezentacije Srbije u kvalifikacijama je računao na Vladimira Stojkovića, Predraga Rajkovića i Aleksandra Jovanovića, a pomenuta trojica bila su pozvana i za jesenašnje mečeve sa Kinom i Južnom Korejom. Nakon duela sa Marokom i Nigerijom stiče se utisak da je došlo do "rokade" i da je Marko Dmitrović dobrim partijama u Eibaru preuzeo primat u odnosu na Acka Jovanovića što može da znači da će golmansku trojku u Rusiji činiti Stojković, Dmitrović i Rajković.

Vladimir Stojkovic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Na preliminarnom spisku verovatno će se naći još jedan ili dvojica golmana a konkurencija je velika jer osim Aleksandra Jovanovića pozivu mogu da se nadaju i članovi mlade reprezentacije Boris Radunović, Filip Manojlović, Đorđe Nikolić, Miloš Ostojić, ali i Vanja Milinković-Savić koji se nalazi u nemilosti selekora U21 reprezentacije Gorana Đorovića.

Situacija je mnogo kompleksnija kada govorimo o igračima jer je izbor dosta veći. Krstajić je nedavno govorio o tome da se kreće od nule i da niko nema zagarantovano mesto u reprezentaciji što verovatno i nije u potpunosti tačno.

Posle mečeva sa Marokom i Nigerijom možemo da napravimo "skicu" konačnog spiska i priznamo da postoje igrači koji će samo u slučaju nepredviđenih okolnosti preskočiti Mundijal.

Status "nedodirljivih" u ovom trenutku ima preko deset fudbalera, a ako se vodimo onim što smo gledali u prethodnim kvalifikacijama i na poslednje dve utakmice izdvajaju se sledeća imena.

Odbrana: Aleksandar Kolarov (Roma - 74), Branislav Ivanović (Zenit - 102), Antonio Rukavina (Viljareal - 45), Matija Nastasić (Šalke - 27);

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester Junajted - 38), Luka Milivojević (Kristal Palas - 26), Sergej Milinković-Savić (Lacio - 2), Dušan Tadić (Sautempton - 51), Adem Ljajić (Torino - 28), Filip Kostić (Hamburg - 21);

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam - 36) i Aleksandar Prijović (PAOK - 8).

* u zagradama su uz imena klubova za koje reprezentativci Srbije trenutno nastupaju navedeni i nastupi u dresu sa državnim grbom.

Kada saberemo imena pobrojanih igrača i golmana dolazimo do spiska od 15 reprezentativaca koji već sada mogu da računaju da će putovati u Rusiju.

Na širem spisku biće mesta za još toliko imena, ali šta je sa konačnim spiskom? Ako izuzmemo golmane, koja osmorica će uz pobrojane igrače uspeti da se izbore za svoje mesto na Mundijalu?

Kandidata je mnogo, neki bi već sada verovatno mogli da se uvrste u gore pobrojanu grupu poput Nikole Maksimovića, Duška Tošića, Andrije Živkovića... ali ima i onih koji bi u sledeća dva i po meseca mogli da se nametnu Krstajiću.

Materijala ima i unutar mlade reprezentacije, a ne treba zaboraviti ni igrače poput Zorana Tošića, Nemanje Radoje, Miralema Sulejmanija i drugih koji su u određenom trenutku redovno pozivani u državni tim ali ih nema u kraćem ili dužem vremenskom periodu.

Pošto je u Srbiji jedno od omiljenih zanimanja reprezentativni selektor, ostavljamo vam mogućnost da u komentarima ostavite svoje mišljenje i kažete kako bi trebalo da izgleda konačan spisak "Orlova" za Mundijal u Rusiji kada bi odluka morala da bude donesena u ovom trenutku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

106 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ilija Sljivar
Thursday, 29.03.2018
02:21

Matic,Milivojevic,Fejsa,Tadic,Kostic,LJajic,Sergej Milinkovic, odavno nismo imali toliko dobrih veznih igraca tu nam je sansa

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
11:47

Radoja, Maksimovic, Gudelj, Grujic, Sulejmani, Zivkovic, Gacinovic...

avatar
Aca10
Thursday, 29.03.2018
01:40

Prva postava:n Stojkovicn Ivanovic D. TosicnBasta Kolarovn Sergej Maticn LjajicnTadic Kosticn MitrovicnnZamjena:nGK: Rajkovic, SvilarnDF: Nastasic, Maksimovic, Rukavina, ObradovicnMF: Gudelj, Fejsa, Jojic, Sulejmani, Z. Tosic, nCF: Prijovic

avatar
Aca10
Thursday, 29.03.2018
01:37

Prva postava:
Stojkovic
Ivanovic D. Tosic
Basta Kolarov
Sergej Matic
Ljajic
Tadic Kostic
Mitrovic

Zamjena:
GK: Rajkovic, Svilar
DF: Nastasic, Maksimovic, Rukavina, Obradovic
MF: Gudelj, Fejsa, Jojic, Sulejmani, Z. Tosic,
CF: Prijovic

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
11:46

Veljkovic ili Pejcinovic umesto Maksimovica, drugi Maksimovic ili Radoja umesto Fejse i Zivkovic umesto Tosica:-D Inace, dosta dobar ti je spisak.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
11:46

P.S. Dmitrovic umesto Svilara, nema nista od malog jos neko vreme...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
21:08

Ne bih voleo ovaj spisak, ali, mislim da smo najblizi ovakvom izboru: Dmitrovic, Stojkovic, Rajkovic- Rukavina, Basta, Ivanovic, Veljkovic, Nastasic, Tosic, Kolarov, Obradovic- Milivojevic, Grujic, Matic, Maksimovic- Tadic, Zivkovic, Milinkovic-Savic(/)Ljajic (ovako sam napisao jer nisam siguran kome ce od njih dvojcie dati primat=, Kostic, Gacinovic- Mitrovic, Prijovic. Znaci, manje-vise jednostavno dupliranje svih pozicija pri cemu bi Maksimovic bio alternativa i Maticu i Milivojevicu umesto da on bude prvi izbor (Grujic drugi), a Milivojevic rezerva Maticu pa i Maksi- ovo drugo po potrebi, a mislim da ce i Sergeja uvek moci malo da vrati i tako kombinuje sa Tadicem ispred njega i Matica u odredjenim prilikama.

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 28.03.2018
20:02

Tim za Rusiju: Rajkovic, Jovanovic, Dmitrovic, golmani, Ivanovic, Cirkovic desni bekovi, Rodic, Kolarov levi bekovi, Nastasic, Veljkovic i Milenkovic, Rosic ili Dugalic stoperi, Matic, Milivojevic, Krsticic, Radoja zadnji vezni, Zivkovic, Gacinovic, Kostic i Plavsic krila, Sergej, Arsic, plej, Prijovic i Pavkov napadaci...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
21:19

Rosic ili Bulatovic:-D

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 28.03.2018
21:50

Za 8 igraca niko nikad nije cuo. Bravo.

avatar
Taribo West
Wednesday, 28.03.2018
19:36

Moji favoriti su Radoja i Gajić. Istina, nakon oporavka od povreda i jedan i drugi imaju nešto slabiju minutažu. Takođe favorizujem i Nemanju Maksimovića, ali trebao je otići na pozajmicu gde bi imao veću minutažu pa makar i u drugu ligu kao Mitrović i Grujić. Što se tiče krilnih pozicija više sam za mlade Živkovića i Gaćinovića nego za Sulejmanija i Tošića mada u poslednje vreme Andrija igra u veznom redu dok je Gaćinović izgubio startno mesto u Ajntrahtu...

avatar
dejan_stf
Wednesday, 28.03.2018
18:21

Golmani: Dmitrović, Stojković, Rajković Levi bekovi: Kolarov, Obradović, Štoperi: Nastasić, Ivanović, Tošić, Veljković Desni bekovi: Basta, Rukavina Zadnji vezni: Matić, Milivojević, Fejsa, Grujić Ofanzivni vezni: Milinković Savić, Ljajić Levo krilo: Kostić, Gaćinović Desno krilo: Tadić, Živković Centarfori: Mitrović, Prijović

avatar
Milan M.
Wednesday, 28.03.2018
17:41

Bolje da odemo kao najmanji, pa ako nešto napraviimo da se radujemo, nego da večito preuveličavamo sebe i namećemo igračima i nama omču prevelikog očekivanja. Nek momci igraju bez pritiska. Niko bez poraza nije ostvario pobede.

avatar
Boykevp
Wednesday, 28.03.2018
16:18

Niko ne pominje Jojica, mislim da zasluzuje da bude makar na sirem spisku.. Ja bi pre njega nego Gudelja, ali ne znaci da sam u pravu..

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
17:15

Tako je. Pisao sam ja za njega nekoliko puta, ali, tebe tada nesto nije bilo:-D

avatar
Taribo West
Wednesday, 28.03.2018
19:38

Jojić je CM ili OM dok je Gudelj tipičan DM tako da nisu ista pozicija i samim tim nisu konkurencija.

avatar
jv
Wednesday, 28.03.2018
16:16

Ako igramo 4-5-1:nGolmani: Dmitrović, Stojković, RajkovićnDesni bek: Basta, RukavinanLevi bek: Kolarov, RodićnŠtoperi: Ivanović, Tošić, Subotić, MilenkovićnVezni: Matić, Milivojević, Gaćinović, Sergej, Ljajić,Tadić, Kostić, Sulejmani, GrujićnNapad: Mitrović, Prijović, JovićnnMožda: Radoja, Gudelj, Maksimović, Spajić, Obradović, Pejčinović, Veljković.nMislim da je Maksimović fantastičan, ali nikako da dobije šansu, možda ga povesti umesto Gaćinovića.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
17:12

Bravo za Subotica.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 28.03.2018
21:53
avatar
luccass995
Wednesday, 28.03.2018
15:37

Da i svakako je sramota što nema uopšte Nemanje Radoje, nema dečko menadžera i nije igrao za beogradske klubove! Sramota!

avatar
RG VILI
Wednesday, 28.03.2018
20:15

Kakve sad ima veze jel igrao za Beogradske klubove? Nije ni Tadic ,Ni Sergej,ni Gacinovic,ni Matic ni Dmitrovic,ni Kostic,ni Prijovic! I sta ?

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 28.03.2018
21:54

Nema mesta za njega objektivno. Cak na toj poziciji Fejsa i Gudelj bi trebalo pre njega da upadnu.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
21:24

Samo sticajem okolnosti nije i debitovao za prvi tim.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
20:47

Dmitrovic jeste.

avatar
luccass995
Wednesday, 28.03.2018
20:47

Ima ima i tek kako ima

avatar
luccass995
Wednesday, 28.03.2018
15:36

Mene interesuje na osnovu čega bi Manojlović trebalo da se nadje na sirem spisku, kao i sto je pitanje sta ce na spisku mlade reprezentacije?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:47

Sta ce Luka Jovic?! Cak i Bleki i Kinez su mozda trebali da budu pozvani za ovo u Torinu i Londonu, ali, Lukenzi je sigurno morao.

avatar
luccass995
Wednesday, 28.03.2018
18:20

Gde sam napisao jović? Piše Manojlović

avatar
England
Wednesday, 28.03.2018
17:48

Lukac redovno brani u turskoj, Zivkovic u Grckoj, Radunovic standardan, Djordje Nikolic redovno brani, Manojlovic i Vanja nema sanse da se nadju na tom sirem spisku.

avatar
Kori Volden
Wednesday, 28.03.2018
15:28

Luka Jovic kao treci spic. Eventualno Sulejmani, mada on nije po vokaciji spic ali moze da odgovori i na toj poziciji. Na sirem spisku mora da upadne i Radoja kao centralni vezni, Pejcinovic kao stoper. Ja i dalje ne shvatam kako mi nemamo boljeg igraca od Rukavine na beku. Nejasno mi je totalno. Ne znam da li su u savezu culi za Milana Gajica. Ukratko, ono od sinoc je slucajnost. Ako ne podignemo igru za bar dve klase, Svajcarska ce nas rastaviti na paramparcad, o Brazilu koji je prvi favorit prvenstva ne treba da pricamo uopste.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:45

Radoja je zadnji vezni. Mozda se ne cini kao bitna razlika, ali, mislim da jeste bitna.

avatar
chaki
Wednesday, 28.03.2018
20:15

Sulejmani nece ici zato sto ga niko ne zove vec godinama, nece ga onda ni na svetsko sada zvati, da ga ima u nekim planovima zvao bi ga na ove prijateljske bar, eto zašto...

avatar
chaki
Wednesday, 28.03.2018
15:53
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Wednesday, 28.03.2018
15:08

Mijat Gacinovic i Miralem Sulejmani

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 28.03.2018
15:08

MNOGU SU NAM RUŽNI DRESOVI, BAŠ BODE OČI !!

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:02

35 igraca ide na taj prvi spisak, vec sam vam skrenuo paznju na to.

avatar
tabarnak
Wednesday, 28.03.2018
14:43

Basta dosta dobro igra u zanje vreme i mogao bi cak i da istisne Rukavinu iz prvih 11. Mali Radoja vrlo dobar u Selti, on i grujic kao druga dva zadnja vezna. Dusko Tosic i Maksimovic druga dva centralna beka. ne znam ko bi Kolarovu mogao biti alternativa Mozda Dusko?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:46

Mani se Maksima Hahaha Obradovic, Rodic, Momcilovic...

avatar
Rulermaster
Wednesday, 28.03.2018
14:16

Po meni je totalna nebuloza pravilo voditi tri golmana na takmičenje. To treba promeniti na dva, uz mogucnost naknadnog pozivanja treceg ako dodje do nepredvidjenih situacija. Fudbal mora biti fleksibilniji. Jedino je na poziciji golmana odnos 3:1, dok je na ostalim u proseku 2:1 (20 igraca konkurise za 10 startnih mesta), a mnogo je potrebnije imati jednog igraca ekstra na nekoj od pozicija (odbrana, sredina, napad) nego golmana koji u 99,9% slucajeva prvenstvo presedi na klupi.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:03

To nema nikakvog smisla, igraci u polju mogu da uskoce na druge pozicije, a koliko njih znas da zna da brani?

avatar
Rulermaster
Thursday, 29.03.2018
08:16

Ima smisla ako uzmes statistiku i brojeve u obzir. Stoper nikako ne moze da zameni veznog ili napadaca. A i jesi li video ikada da dva golmana sede na klupi za rezerve? Ako se jedan povredi, drugi udje u igru, a za naredne utakmice imas pravo da pozoves treceg, prosto i jednostavno.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:44

* da znaju da brane

avatar
Luc1fer
Wednesday, 28.03.2018
13:51

LUKA JOVIĆ MORA DA IDE!

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 28.03.2018
22:01

Idemo sa dva napadaca, koga bi ti izbacio?

avatar
Luc1fer
Monday, 02.04.2018
12:35

Isterao bih Rukavinu iz odbrane i igrao sa dva napadača, samim tim je treći špic zaista potreban. A Luka Jović je zaista talentovan igrač, i za razliku od Mitrovića nije panjina, dinamičniji je dosta.

avatar
Zauvek Plavac
Wednesday, 28.03.2018
13:38

Zaboravio sam da navedem Bastu, i on zaslužuje da ide zbog dobre forme, a i bolji je od Rukavine.

avatar
Taribo West
Wednesday, 28.03.2018
21:18

Kakva dobra forma, rezerva Adamu Marušiću. Sad dobio koji minut pošto se Marušić povredio...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
08:17
avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 28.03.2018
22:55

Hoces da kazes da Adam Marusic igra desnog beka,pa cekaj brate Taribo,lud li si ti :D ?

avatar
Zauvek Plavac
Wednesday, 28.03.2018
13:37

Maksimovića treba momentalno otpisati, dečko blage veze nema, potpuno je izgubljen i dekoncentrisan. Duško Tošić je bolja opcija od njega. Za sredinu treba voditi Grujića, on se dobro pokazao sinoć, i biće još bolji. Što se krila tiče definitivno Sulejmani, odličan je ove sezone i iskusan je, može mnogo da pomogne. A može i u napadu da igra ako zatreba.

avatar
chaki
Wednesday, 28.03.2018
15:58

Zaboravite na sulejmanija da ce ici

avatar
Momčilo-PN
Wednesday, 28.03.2018
13:31

Pešić, Radonjić, Savić, Krstičić, Adžić, Ilić, Račić...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
15:46

Rodica si zaboravio:-D Samo on bi mozda stvarno i mogao.

avatar
Taribo West
Wednesday, 28.03.2018
21:19

Rodić ne bi imao mesta ni u reprezentaciji Albanije...

avatar
luccass995
Wednesday, 28.03.2018
15:51

Ma i braću iliće da potrpa a? I supića kao rezervu, kakav dmitrović i rajković

avatar
autokomanda011
Wednesday, 28.03.2018
13:24

Prva stvar treci spic mozeda bude Luka Jovic, druga stvar po prikazanom Dusko Tosic je zasluzio da se o njemu ozbiljno prica kao kandidatu, trece Zivkovic se mora naci sa spisku i Prijovic zasluzuje vecu minutazu! Samo sreca nas moze izvuci, jer igra nam je nikakva

avatar
chaki
Wednesday, 28.03.2018
16:01

Zivkovic kako igra nebi trebao da ide, ali ce ici jer nema ko a i guraju ga, npr gacinovic je bolji i zahvalniji igrac od njega

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
08:40

Ma daj, nemoj zezati...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 29.03.2018
08:22

* ne bi tj. bi:-D

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
13:07

Nema ustupaka u smislu udovoljavanja licnim zeljama igraca, ovako ce biti podeljeni brojevi i ima da ih nose i da se ponose: 1) Dmitrovic, 12) Stojkovic, 23) Rajkovic- 2) Ivanovic, 13) Basta, 5) Pejcinovic, 16), Veljkovic, 6) Subotic, 17) Milenkovic, 3) Kolarov, 14) I. Obradovic- 8) Ne. Maksimovic, 19) Gudelj, 4) N. Matic, 15) Radoja- 7) Sulejmani, 18) A. Zivkovic, 10) S. Milinkovic-Savic, 21) Tadic, 11) Ljajic- 9) A. Mitrovic, 20) Prijovic, 22) Jovic. Dodatni (siri i rezervni) spisak: 24) Gajic, 25) Rodic, 26) Fejsa, 27) Spajic, 28) D. Tosic, 29) Gacinovic, 30) Milivojevic, 31) Djurdjevic, 32) Jojic, 33) Kostic, 34) A. Jovanovic (golman), 35) Grujic.

avatar
Fiqlini
Wednesday, 28.03.2018
12:55

Sulejmani nam treba kap treci spic mislim da jedini koji moze da bude ozbiljan spic koji trenutno nemam kao treceg u napdadu ako slucajno igramo 4-4-2 pored mitra-prijovica da bude sulejmani

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
13:09

Nije on spic nego krilni vezista/krilni napadac, a(li) svakako nam treba i treci spic, to nije sporno.

avatar
Herkules88
Wednesday, 28.03.2018
13:32