Revolucija u srpskom fudbalu - konačno zakon u privatizaciji, najavljena gradnja Nacionalnog stadiona!

  • Autor: Beta

  • 13. avgust 2019.

  • 14:37

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Generalni srekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se prvi put u Srbiji superligaški fudbal igra na "izvanrednim terenima", posle velikih investicija i rekonstrukcija i naveo da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji klubova.

Revolucija u srpskom fudbalu - konačno zakon u privatizaciji, najavljena gradnja Nacionalnog stadiona!
Foto: Sportske.net
"Prvi put se u Srbiji elitni fudbal igra na izvanrednim terenima. Reprezentacija sada može da bira gde će da igra, jer u slučaju loših vremenskih uslova, pored stadiona 'Rajko Mitić' i stadion u Humskoj sada ima grejače koji omogućavaju akterima optimalne uslove za igru. Za dva meseca smo dostigli najviši nivo na ovom planu, a važno je istaći da su i klubovi angažovali zavidna sopstvena sredstva, Napredak iz Kruševca, Partizan... Investicije su u toku, postavljamo semafore, reflektore, ukupna investicija je višemilionska", rekao je Šurbatović, preneo je sajt FSS.

FSS je zajedno sa klubovima i Zajednicom Super lige pokrenuo projekat rekonstrukcije terena širom Srbije, uložena su velika sredstva, a praktično nove terene dobili su Vojvodina i Proleter, Partizan, Mladost iz Lučana, Javor, Voždovac, Napredak, Radnik, Radnički iz Niša, Mačva.

"Posebno treba da istaknemo i pohvalimo TSC iz Bačke Topole, oni grade novi stadion po najvišim standardima UEFA ali u isto vreme velika su ulaganja i na stadionu u Senti gde trenutno igraju svoje utakmice kao domaćini", naveo je on.

Kako se navodi, sredstva su dobili svi klubovi Superlige, ali su Čukarički, Rad, Inđija, kao i Bačka i Zemun iskoristili sredstva i za neke druge namene.

Šurbatović je rekao i da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji profesionalnih klubova i da "postoji saglasnost svih klubova Zajednice".

Naveo je da je "na delu sveopšta fudbalska infrastrukturna revolucija u Srbiji i da se, zahvaljući državi, uskoro kreće u rekonstrukciju i izgradnju potpuno novih stadiona širom zemlje, po najvišim standardima UEFA".

"U ovo vreme sledeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", dodao je Šurbatović.

Takođe, ulaže se u Sportski centar u Staroj Pazovi, završava se tribina za gostujuće navijače, gde će moći da se igraju utakmice elitnog ranga, a zbog rekonstrukcije stadiona u Subotici, Spartak će svoje mečeve kao domaćin igrati u Sportskom centru.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari