Revolucija u srpskom fudbalu - konačno zakon u privatizaciji, najavljena gradnja Nacionalnog stadiona!

Autor: Beta Beta
utorak 13.08.2019.
14:37
Izvor: Beta

Generalni srekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se prvi put u Srbiji superligaški fudbal igra na "izvanrednim terenima", posle velikih investicija i rekonstrukcija i naveo da je u pripremi Predlog zakona o privatizaci

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

"Prvi put se u Srbiji elitni fudbal igra na izvanrednim terenima. Reprezentacija sada može da bira gde će da igra, jer u slučaju loših vremenskih uslova, pored stadiona 'Rajko Mitić' i stadion u Humskoj sada ima grejače koji omogućavaju akterima optimalne uslove za igru. Za dva meseca smo dostigli najviši nivo na ovom planu, a važno je istaći da su i klubovi angažovali zavidna sopstvena sredstva, Napredak iz Kruševca, Partizan... Investicije su u toku, postavljamo semafore, reflektore, ukupna investicija je višemilionska", rekao je Šurbatović, preneo je sajt FSS.

FSS je zajedno sa klubovima i Zajednicom Super lige pokrenuo projekat rekonstrukcije terena širom Srbije, uložena su velika sredstva, a praktično nove terene dobili su Vojvodina i Proleter, Partizan, Mladost iz Lučana, Javor, Voždovac, Napredak, Radnik, Radnički iz Niša, Mačva.

"Posebno treba da istaknemo i pohvalimo TSC iz Bačke Topole, oni grade novi stadion po najvišim standardima UEFA ali u isto vreme velika su ulaganja i na stadionu u Senti gde trenutno igraju svoje utakmice kao domaćini", naveo je on.

Kako se navodi, sredstva su dobili svi klubovi Superlige, ali su Čukarički, Rad, Inđija, kao i Bačka i Zemun iskoristili sredstva i za neke druge namene.

Šurbatović je rekao i da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji profesionalnih klubova i da "postoji saglasnost svih klubova Zajednice".

Naveo je da je "na delu sveopšta fudbalska infrastrukturna revolucija u Srbiji i da se, zahvaljući državi, uskoro kreće u rekonstrukciju i izgradnju potpuno novih stadiona širom zemlje, po najvišim standardima UEFA".

"U ovo vreme sledeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", dodao je Šurbatović.

Takođe, ulaže se u Sportski centar u Staroj Pazovi, završava se tribina za gostujuće navijače, gde će moći da se igraju utakmice elitnog ranga, a zbog rekonstrukcije stadiona u Subotici, Spartak će svoje mečeve kao domaćin igrati u Sportskom centru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 13.08.2019
18:28

A ako kojim slucajem dodje do privatizacije, jel ce se ukinuti onda besmislena pravila oko broja stranaca i ono jos grdje od sledece godine oko broja mladih igraca u startnih 11?
Kad ce ljudi jednom shvatiti, na silu se ne moze nista postici, pa tako ni naparviti kvalitetan mladi igrac. Cist primer je Fica Jankovic.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 13.08.2019
16:46

Novim obećanjima samo pomeraju rokove starim, neispunjenim obećanjima. Ne trebaju vam pare da biste napravili revoluciju regularnosti u srpskom fudbalu, ili vam trebaju pa baš zato ne želite.

avatar
paok
Tuesday, 13.08.2019
16:36

Hvala bogu da ste se setili da se krene sa tom privatizacijom.

avatar
barbaroga
Tuesday, 13.08.2019
15:12

Uopste mi nije jasno koja je svrha nacionalnog stadiona. Stadiona na kome ce se mozda 5 puta godisnje igrati utakmica. Pa zar nije bolje rekonstruisati (ili eventualno izgraditi novi stadion) na mestu gde se nalaze JNA i Marakana, ili neki drugi stadion u Srbiji. Napraviti dva nova moderna stadiona po svetskim standardima, umesto graditi jedan novi koji ce zvrjati prazan.

avatar
Ilija Ikic
Wednesday, 14.08.2019
17:42

Izgradnja-ugradnja.

avatar
barbaroga
Tuesday, 13.08.2019
15:06

Mnogo je tu parazita prikaceno da bi se tek tako lako privatizovali Zvezda i Partizan. A nije da ne bi mogli, ima para u svetu koliko hoces, bez obzira sto nam liga i zamlja nisu bas atraktivni. Ipak su klubovi sa velikim brojem navijaca i prakticno svake godine igraju u Evropi.

avatar
REVØLT
Tuesday, 13.08.2019
14:48

Znaci, pronadjen je kupac za zvezdu. This time next year...