Reprezentacija - Da nije bekova, ko bi davao golove?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 29.03.2016.
20:22
Izvor: Sportske.net

Sposobnost da postigne gol u reprezentaciji Srbiji, na prvi pogled, nema mnogo fudbalera, a najuspešniji u tome su, verovali ili ne, bekovi.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Kada pogledamo početnu postavu reprezentacije Srbije danas u meču sa Estonijom videćemo da je samo 6 fudbalera do sada postizalo golove u reprezentaciji, a da su većinu postigli Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Njih dvojica su i danas protiv Estonije bili strelci, jednom je poništen gol, drugi je postigao iz "slobodnjaka", pa je Srbija slavila sa 1:0.

Veliki broj propuštenih prilika je viđen danas, stekao se utisak da reprezentacija Srbije nema ubojitog napadača koji može bez velikih problema da zatrese mrežu, složićete se, slabe Estonije.

Ne sumnjamo u potencijal Aleksandra Mitrovića koji je veliki, njemu je tek 21 godina, ali u ovom trenutku nije u onoj svojoj najboljoj formi i još uvek nije spreman da za reprezentaciju pruži ono što se od njega očekuje.

Usled slabije forme Zorana Tošića u reprezentaciji, onda je knjiga pala na dva slova, a to su Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Ivanović je do sada dao 10 golova za reprezentaciju, Kolarov je danas postigao osmi, jedino je "Bambi" postigao više golova od njih dvojice kada gledamo prvu postavu, 11.

Ono pitanje koje se postavlja jeste - Možemo li na SP ako su nam bekovi najbolji strelci?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 30.03.2016
02:38

Možda je momenat da se proba sa drugačijim konceptom, sličnim onom Mihinom u jednom trenutku. Stojković - Ivanović, Maksimović, Rajković, Kolarov (Dobro ih sklopio Ćurčić) - Brašanac (Matić, Grujić), Ljajić - Marković, Živković, Tadić (Đuričić), Mihajlović (Kostić). Bilo bi interesantno videti Markovića i Živkovića sa Ivanovićem na desnoj i recimo Tadića i Mihajlovića sa Kolarovim na levoj strani. Da ovi na levoj pokušaju da odigraju 100% odgovorno. Da npr. Brašanac i Ljajić grade igru. Mislim da bi ovakav tim mogao da igra i atraktivan i produktivan fudbal Pa makar i na gol više.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 30.03.2016
13:03

Kad sam došao do Živkovića koji pola godine nije šutnuo loptu sve sam video, a šta tek reći za Tadića & Đuričića...

avatar
magister
Wednesday, 30.03.2016
01:59

Kod nas su uvek izbori. I manipulacija. Ali, ajde. Ćurčić, čini se stvarno nije za selektora A tima. Tole je oterao najboljeg i uskratio nam učešća na velikim takmičenjima. No, ipak ne treba Toleta menjati nekim čudnim ljudima. Zar je nemoguće da dođe taj Dušan Maravić na mesto predsednika FSS? Ili neki Jugović, Golac, Antić... neko pristojan, neko ko će da otera kriminalce i sa stadiona i iz fudbala. A onda selektor. Eto, recimo Muslin. On zna fudbal i ljudi, i igrači, ga ovde izgleda poštuju. Ili, kao što sam rekao Đukić, takođe dobar kandidat.

avatar
NJRBOB
Wednesday, 30.03.2016
00:18

Kakvo bre SP? Mi ni S od Svetskog Prvenstva nećemo videti... A ova pobeda nas bacila 2 koraka u nazad...

avatar
Lazar Pešut
Tuesday, 29.03.2016
23:35

Ivanovic, Kolarov i Zoran Tosic ubedljivo najefikasniji. Dzabe sto onaj Mitrovic igra za Njukasl i sto ga dizu, kad u reprezentaciji jebenu kucu bi promasio. Ali je mlad, valjda ima vremena.

avatar
neodoljiv
Wednesday, 30.03.2016
07:09

Nije ni tamo nista bolji ali mi boljeg od njega nemamo

avatar
Don Silvio
Tuesday, 29.03.2016
23:01

Ronaldo je imao 21 godinu kad se reprezentacija Brazila vrtela oko njega u francuskoj 98 ista je stvar i sa nejmarom sad. Jednostavno ako si klasa to se vidi vec tad. Znam uzeo sam za primer velika imena i velike zvezde e pa bas zato Mitar nikad to biti nece. On je samo snazan i nista visi, a to se sad vidi u engleskoh gdje mu snaga ne pomaze toliko. Jednostavno decko ima prepreku u glavi i ostace samo talenat i potencijal napadac veliko kalibra biti nece i moze igrati samo u ovakvoj reprezetaciji koja nikad nece videti veliko takmicenje

avatar
Branislav
Tuesday, 29.03.2016
22:06

Sad ga niko nece moci da istera iz reprezentacije... Covek koji uvek bljesne u nevaznim utakmicama, a kad je najvaznije, sve zezne.

avatar
NIKE
Tuesday, 29.03.2016
21:42

Mi često kritikujemo Baneta da je bolji u Chelseau, ali jasno je da je on odličan i kod nas, samo bukvalno on i Kolarov nemaju s kim da igraju, odbrana nam je solidna, ali napad, sve sami prosjek igrači i vječiti talenti - njih imamo za pet timova, a ne ovaj jedan.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Tuesday, 29.03.2016
21:09

Bogami, ja vec neko (poduze) vreme sumnjam u to da ima bas toliki potencijal da bi i nasa reprezentacija imala koristi od njega. U ovom sistemu mi to jos nismo videli, a tesko da ce doci do druge formacije sa ovakvim nazadnim selektorom, covek je velika i teska sramota za svoju profesiju!

avatar
Brat Pogba
Tuesday, 29.03.2016
20:29

Upravo tako... imamo dobre igrace ali nikako da napravimo tim