REPLIKA - Raka Đurović se ne slaže sa stručnom ocenom, ovo je njegov stav oko Borjanove intervencije u Kruševcu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.10.2018.
14:04
Izvor: Sportske.net, SOS kanal Plus

Sinoćnja stručna analiza Igora Radojičića izazvala je i javnu reakciju jednog njegovog kolege.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Podsetimo, Igor Radojičić je gostovao na ''Areni Sport'' odmah po zaršetku utakmice između Radničkog i Partizana (2:2) i tom prilikom analizirao sporne detalje kako sa ove, tako i sa dve Zvezdine utakmice - protiv Mladosti i Napretka.

Kada je u pitanju situacija iz Kruševca, kada je golman Crvne zvezde Milan Borjan laktom zaustavio loptu izvan kaznenog prostora, Radojičić je izneo ovakav zaključak:

''Bilo je pitanje da li je to uopšte prekršaj, jer ga je lopta pogodila u ruku. Pogledajte koliko putuje ta lopta. Da li može da vas pogodi lopta koja putuje 30-40 metara? Nespretno, to je problem između igrača, nema veze sa sudijom.

Dakle, prekršaj - da.

A da na ovom snimku ne vidimo i igrača Zvezde - crveni karton sigurno. Ali, imajući u vidu da imamo i igrača Zvezde iza svog golmana, pa tek onda igrača Napretka, mislim da je žuti karton ispravna odluka'', zaključio je Radojičić.

Ali, dan kasnije, stigla je i reakcija još jednog sudijskog eksperta Rake Đurovića, koji se ne slaže sa Radojičićevom oceom.

''Ja samo postavljam jedno pitanje, šta bi bilo da je umesto Borjana, igrač Zvezde igrao rukom? Onda bi svi rekli - čist crveni karton. U ovoj situaciji Borjan je imao ulogu pretposlednjeg igrača odbrane i zaslužio je isključenje'', smatra Đurović u izjavi za emisiju ''Total Soccer'' na SOS kanalu Plus.
-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Narodni Komunalac
Tuesday, 02.10.2018
18:57

Da li je moguce da ni Raka ni Radoicic ni masa vas koji komentarisete ne vidite da pre nego sto je lopta pogodila Borjana u ruku ona pada na zemlju pola metra od njega i odbija se u vazduh. Da li zaista mislite da je on na tako maloj razdaljini uspeo da reaguje i da namerno rukom zaustavi loptu? Ja razumem da ste klupski obojeni ali pobogu gledajte snimak.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 01.10.2018
17:39

Raka i Jeknic su retko posteni ljudi...

avatar
nemam pojma
Monday, 01.10.2018
17:37

Imitacija lige i takmičenja! SRAMOTA!!! Možda se nešto promeni sa promenom vlasti.

avatar
somborac77
Monday, 01.10.2018
15:51

Pomenuta pravila vaze za sve ostale ali za doticni klub i njihove igrace-PRAVILA NEPOSTOJE...

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 01.10.2018
18:24

Može nam se...

avatar
Sasha_Voj
Monday, 01.10.2018
15:02

Pa da je bojan bio igrač dobio bi isto samo žuti maksimum

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 01.10.2018
14:55

Raka kuvar poznate kuhinje.

avatar
magister
Monday, 01.10.2018
18:12

Ljudi, vi svaki put sve okrećete na Zvezda : Partizan. Je li ovde Borjan (očigledno namerno) igrajući rukom van šesnaesterca sprečio da lopta dođe do igrača Napretka, koji nije imao više nikog ispred sebe, ni golmana ni igrača Zvezde, znači samo da je nekako sprovede u gol? Mislim da je to nesporno. A ja navijam za Partizan. Znači, ako kažem da je Zemlja loptastog oblika i da se okreće oko svoje ose i oko Sunca, vi nećete razmatrati sadržaj onoga što kažem već odbacivati izjavu, jer je došla od Partizanovca. Naravno, jer tako ne morate ništa da pravdate i objašnjavate. Lopta izađe s terena, vi je vratite i date gol - a vaš komentar "hahahaha, uvek ovi iz Partizana plaču i imaju pritužbe"...

avatar
magister
Monday, 01.10.2018
21:30

Tema je - Borjanovo igranje rukom van 16. Prosto - o tome je tekst i o tome pišemo komentare. Onda B Manitas i MUN pitaju, da li ikad Partizanovac može da prizna da je Zvezda bolja. Iako to nije tema - ja ekspresno priznam. Ali usput pitam, da li primećujete da je prekjuče u tekstu pušteno 10 linkova na prethodnih 10 derbija, snimci detalja i da je očigledno suviše velika razlika u greškama u korist Zvezde. Na to - vi odgovarate pominjući hipotetične situacije i to tako nabajane da ja, najiskrenije, ne znam o čemu se radi. Možda da se drugi put potrudite, stavite linkove na YouTube, za te situacije, pa ću pogledati i iskreno reći šta mislim. Znam ja da ima grešaka u korist svake ekipe, a naravno, više u korist velikih nego u korist malih klubova. Ali, ponavljam, Zvezda i Partizan su, nažalost, jedini rivali za titule (bar za sada), a greške u korist Zvezde pretežu i te kako.

avatar
Gogi-11
Monday, 01.10.2018
20:12

A na sta si ti okrenuo opet na "greske koje vam nisu isle u korist" zasto nisi naveo gol iz ofsajda za 1:1 protiv napretka pa penal i faul u čačku pa ne dosudjene penale nad boaciem i truicem protiv vas itd... da borjan je morao da dobije crveni isto kao i miletic juce isto kao djursjevic leonardo za udaranje namerno everton za lomljenje noge itd ali zasto nisu iskljuceni zasto o tome stručnjaci ne raspravljaju ve raspravljaju dali je trebalo ili ne....

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 01.10.2018
14:44

Koliko god se trudili, pritisak na sve zivo koji stize iz fk Partizan nece proci ove godine kao 2016

avatar
nexi partizan
Monday, 01.10.2018
15:21

Ne vidim samo šta je vama Partizan kriv za 2016, osim što je uzeo duplu krunu. Niste ni nameštenu titulu uspeli da uzmete... Ako je neko bio guran te godine, to ste bili vi...

avatar
magister
Monday, 01.10.2018
18:19

- Manitas, Mun - Zvezda ima očigledno bolji tim. Plasirala se u LŠ grupnu fazu, i to ne može da ima veze sa bilo kakvim guranjem ovde (osim što ima veze kako je došla do tog tima, ogromne materijalne podrške, oprosta dugova od svih i svakoga, kao ne od države nego kao poverioci vole Zvezdu, npr. banke, emotivne?) Eto, to je moje mišljenje. Ali, Borjan je odigrao namerno van 16 rukom i tu se računa kao igrač, lopta bi došla do samog protivničkog igrača - laka za slanje u mrežu, pravila su jednostavna, a najlakše je takve situacije objašnjavati tako što ćete navijača Partizana koji na to ukaže ismejati. Sudijske greške u korist Zvezde - na štetu Partizana su oko 5 : 1. Pre neki dan su ovde bili linkovi na YouTube. I još jednom: sad imate bolji tim.

avatar
Sasha_Voj
Monday, 01.10.2018
17:40

Problem je što čitav plejof ste odigrali namešteno posle derbija dok su ostali grizli da nam otkinu poen

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 01.10.2018
17:39

Dobro baratas (sa) godinama.

avatar
babaroga
Monday, 01.10.2018
17:35

Natrag u skolu, nauci nesto. Kad je nesto namesteno to ne moze da se izgubi. Mazlo logike nije na odmet. A ti sad razmisljaj za koga je bilo namesteno.

avatar
NikkiCFC
Monday, 01.10.2018
17:25

Bese imali su tad 8 penala na 8,9 utakmica u nizu, stvarno neverovatno.

avatar
Man united
Monday, 01.10.2018
16:37

Добро си рекао. Ту намештену титулу је узео Партизан. Баш због свих притисака и оркестриране кампање која је вођена против Звезде. То радите и сада, само сте кренули од почетка сезоне. Бојите се, колика је разлика у квалитету, да ћемо поново да вас утерамо у дубок минус.

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 01.10.2018
16:15

Zato sto ste upravo vi koristili ogromnu medijsku hajku i koristili sve i svasta da bi uzeli titulu a ovo sad me mnogo podseca na tu godinu. Kazi mi zasto se niste bunili na sudijske greske recimo dok je Djukic
bio trener? Onda vam nije smetalo sudjenje vec je bilo “uprava napolje” a sad odjednom sve to je stalo vec je Zvezda kriva. Covece da li ima i jedna sezona da je mozete
priznati da je Zvezda jednostavno bolja vec uvek imate neki izgovor i nikada da sportski pruzite ruku i kazete da smo bolji. Podeljeni ste na tribinama, igra vam je nikad gora, uprava prodala sve sta je valjalo i niko nije kriv nego Zvezda jer je guraju sudije... daj pogledajte se malo ko vam sedi u upravi, ciji je covek Pantic koji siri onakvu demagogiju i mrznju medju dva rivala

avatar
Old_school
Monday, 01.10.2018
14:07

Prosto cudno da je Raka to izjavio. Pa bar je on bio neutrala. A poprilicno strucno izgleda to, sta bi bilo da je Borjan bio igrac??!! Pa NIJE, u tome je problem. Cuj pretposlednji igrac odbrane?

avatar
petar000
Monday, 01.10.2018
14:44

Pa jeste bio poslednji igrac, isto kao i kod ofsajda kad se gleda da ne bi bio u ofsajdu moraju dva igraca biti ispred tebe, golman i bar jedan igrac, ako se lopta dodaje unapred.Isto je i ovde tako, da je bio igrac rekli bi da je poslednji covek odbrane. Creni je kao kuca, to je i Borjanu bilo jasno i on se je prenerazio kad je video samo zuti.

avatar
Partibrejker
Monday, 01.10.2018
15:01

Golman van šesnaest ima isti status kao bilo koji drugi igrač.Osim možda ako brani za zvezdu u srpskom šampionatu?E onda više ne važe fudbalska vec neka druga pravila.