Remi "Orlova" u Koreji, položeni testovi na azijskoj turneji

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 14.11.2017.
13:51
Izvor: Sportske.net

Uspešna još jedna provera reprezentacije Srbije, remizirali smo protiv učesnika Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Kim In-chul/Yonhap via AP
Kim In-chul/Yonhap via AP

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je danas remizirala sa reprezentacijom Južne Koreje u Ulsanu, bilo je 1:1 (0:0).

Naš tim je bio sasvim solidan, imao je više prilika od domaćina, ali nije uspeo da slavi možda i najviše zbog sudije iz Kine koji je dosudio diskutabilan kazneni udarac za Južnu Koreju.

Nije bilo previše šansi u prvom poluvremenu, sve do 20. minuta kada su odlično kombinovali Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Prijović.

Prijović je dodao do Sergeja koji je opalio sa 25 metara, ali pored gola, lopta je udarila u spoljni deo mreže.

Par minuta kasnije Srbija je imala možda i najbolju šansu na utakmici izuzimajući gol u 59. minutu. Oboren je Ljajić metar od linije kaznenog prostora, sudija je dosudio faul, a upravo je Ljajić izveo ovaj slobodan udarac. Gađao je u rašlje, ali je golman domaćih Čo Hjung-Vo odlično odbranio i pobrao aplauze sa tribina.

Sredina prvog poluvremena je potpuno pripala reprezentaciji Srbije, imali smo par opasnih napada, dok su Korejanci dva puta pripretili, oba puta je Son bio najagilniji, ali je odlični Stojković dobro reagovao.

U drugom poluvremenu bez šansi sve do 59. minuta, bila je to fantastična akcija naše reprezentacije, kombinovali su Prijović, Rukavina i Sergej Milinković-Savić, upravo je fudbaler Lacija uposlio Adema Ljajića koji je bio odličan u ulozi realizatora - 0:1!



Ipak, samo dva minuta kasnije sudija iz Kine dosuđuje diskutabilan penal za domaće, Jagoš Vuković je napravio faul, izgledalo nam je prestrogo, a Dža Če-Ol je bio siguran za 1:1.


Reprezentacija Južne Koreje je imala dobru akciju u 75. minutu kada je Dmitrović odlično reagovao i odbranio ovaj udarac Sona.

Korejanci su bili dominantniji sredinom drugog dela igre, ali nije ni Srbija bila bez šanse, imao je Marko Grujić jedan dobar udarac, ali bez uspeha, da bi na drugoj strani Son imao dosta prostora, ali je Dmitrović ponovo pokazao da se radi o odličnom golmanu.

Debi u dresu reprezentacije zabeležio je Nemanja Radonjić, ali nije značajno doprineo boljoj igri reprezentacije Srbije koja je uspela da sačuva 1:1 do kraja utakmice. Son je ubedljivo najviše pretio, Dmitrović je uvek izlazio kao pobednik.

Zaključak nakon ovog meča jeste da je reprezentacija Srbije uspešno prebrodila azijsku turneju, uspela je da pobedi selekciju Kine sa 2:0 i da remizira sa učesnikom Mundijala, Južnom Korejom u značajno izmenjenom sastavu imajući u vidu dosta otkaza onih značajnih igrača.

Srbija (4-2-3-1): Stojković (od 46' Dmitrović) - Rukavina (od 89' Aksentijević), Vuković, Ivanović (od 68' Veljković), Obradović - Maksimović, Grujić, Živković (od 81' Radonjić), Milinković-Savić (od 74' Gaćinović), Ljajić - Prijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

65 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr Tixma
Wednesday, 15.11.2017
04:26

Igra nije bila najbolja u ova dva meca, ali imamo kvalitet.nSergej naravno da mora da igra, po mom misljenju i Andrija pre Kostica. Sto se ostalih mladih tice, ne mogu svi odjednom. Postepeno sve treba raditi, bice prilike za mnoge druge u buducnosti.n Ovaj tim bi sa jednim odlicnim trenerom mogao dosta.nAli, kod nas se sve radi bez plana. Prava je steta sto novi selektor (pod uslovom da bude neko ko ima znanje i iskustvo), nece imati vremena da uigra ovaj tim. Vodice ekipu u Martu dva meca, i nek su jos dva u sklopu priprema u junu i to mu je to. Premalo je to vremena. A ova ekipa bi mogla da se skocka fino i napadne nokaut fazu. Ovako, sta nam Bog da.nEkipa se za takvu smotru kao sto je mundijal sprema dve godine pod trenerskom komandom istog coveka. Tek tad bi sve bilo ukomponovano u potpunosti.n Spica dobrog nemamo i to je najveci problem. Odbrana moze da se sredi, vezni red je ok. Sta je tu je, ipak pomalo, zbog navijacke strasti sam optimistican da bi dobar selektor mogao nekako na brzinu da sredi tim i da napravimo dobar rezultat u Rusiji. nNema sad nazad, uprkos svim nestrucnim koje nas vode, nadam se najboljem! SRECNO ORLOVI!

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
11:44

SMS pre Tadica, Ljajic pre Kostica, a Andrija pre nekog stopera jer smo sada konacno promenili formaciju:-D Moze i Andrija pre Tadica, a SMS umesto tog treceg stopera:-D

avatar
magister
Tuesday, 14.11.2017
19:32

Stojković, Rajković... (Dmitrović), - Rukavina... (Gajić) - Ivanović, Maksimović, Nastasić... (Veljković, Milenković, Spajić, Tošić, Milunović...?) - Kolarov, Obradović - Matić, Gudelj... (Grujić, Milivojević, Fejsa...?) - SMS, Ljajić, Tadić... (Maksimović, L. Marković, Đuričić, Tošić...?) - Živković, Gaćinović, Kostić... (Radonjić, Plavšić, Sulejmani...) - Mitrović... (Prijović, Đurđević, ...)

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
09:15

Imate 24 igraca. Taman sam hteo da napisem da je Kostic ovde suvisan. Markovic uopste ne zasluzuje da bude spomenut, isto vazi i za Djuricica. Gde su tu Pejcinovic i Radoja? Kako Plavsic moze da bude ispred jednog Sulejmanija? Gde je Basta, oporavice se do tada? Gde Stojiljkovic i Jovic?

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 15.11.2017
19:01

Za Nikolu i Luku sam to napisao kao opcije, Sulejmani je bolji od Kostica, a ni Gacinovic i Radonjic nisu nista slabiji od njega. Fale nam alternative i rezervne opcije na levom beku, ali, zna se vec odavno da je to poprilican problem, odnosno, da ce uskoro biti problem...

avatar
magister
Wednesday, 15.11.2017
13:22

Ja vidim ove igrače kao potencijalno ozbiljne. Ne slažem se da je Kostić suvišan, možda i Pejčinović, ali su po mom mišljenju ovi stoperi bolji, Radoja - slažem se , Sulejmani mi je neubedljiv, ali ako dođe do forme onda naravno, ispred mnogih, Basta takođe da, kao kandidat sa Gajićem, Jović premlad? ili mislite da može, talentovan je, Stojiljković... pa sigurno pre onih Pavlovića i koji su već bili...

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 14.11.2017
19:28

Jel mi to ponovo kao podmladjujemo ? :D :D :D

avatar
magister
Tuesday, 14.11.2017
19:10

Zašto sve toliko euforično. Uvek je ili genijalno ili grozno. Krstajić je - zakrpa, koja je sjajno zasad obavila zadatak. Ako se ne pojavi ozbiljno rešenje, onda bi mogao i da vodi, naravno uz nečiju pomoć, na primer Antića. Rezultat je prihvatljiv, igra baš i ne. Potrebno je popraviti, ubrzati, uozbiljiti igru. Oko Živkovića i SMS-a, valjda nema dileme.

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
09:15

Da je bas sjajno, i nije...

avatar
BokiRoki
Tuesday, 14.11.2017
18:55

tesko neko moze da zakljuca nesto od te pripreme od pamti veka , pred Mundijal u Fr 98 igrala se tad tekma protiv Nigerije 3-0 pobedise a tad Nigeriju sila bila i Kovacevic tad udje za debi mlad pun snage sila i na kraju sjebase ih lale, 2006 isto za kvalifikacije rekord uradise sa samo jednog gol primjlenog posle na putu tamo odose svako na svoju stranu , neki vozom isli drugi avionom treci biciklama i na kraju se pobise tam, 2010 mozda naj naj tim zadjne 20 god , i opet tamo se desi cudo nerazumljivo

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
09:17

I 3:1 Juznu Koreju:-D Zbog te utakmice protiv Nigerije i onih 12:1 u barazu, narod se najvise i napalio...

avatar
GlasRazuma
Tuesday, 14.11.2017
18:31

Sta je ovde uspelo sem toga sto je FSS zaradio 500 hiljada od ove turneje ..... Utakmica sa Kinom nije za komentarisanje,ko se iole bavio fudbalom ili prati to malo ozbiljnije video je da je to bilo tragikomicno iz svakog ugla...takmicarskog,taktickog.... moralnovoljni momenat ne postoji...sve velike zvezde koje greju raznorazne klupe po evropi. Danas,za nijansu bolje od Kine iz ugla htenja i volje.... Videla se donekle ta mladost u ekipi,zelja za dokazivanjem ali nedostaje ruka trenera kojeg nemamo. Ako bi kometarisao sve igrace trebali bi mi dan i noc,ali na kratko.....Da li neko broji duge lopte Banetu Ivanovicu i koliko je uspesnih tih dodavanja ...strasno. Tadic je daleko od igraca kakvim su ga stvorili mediji,daleko od vodje i lidera ovog tima. Mitrovic izuzetno los,ali mi stvarno boljeg nemamo i tu ne mogu nista reci. SMS pokazuje da ce biti lider nase ekipe narednih deset godina ...toliko.

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
09:18

Sve lepo napisano...

avatar
Savoa
Tuesday, 14.11.2017
17:32

Postava za svetsko. Stojkovic, Kolarov, Maksimovic, Ivanovic(?), desnog beka nemamo...kako stoje stvari bice Rukavina, Matic, SMS, Ljajic, Tadic, Zivkovic i Mitrovic.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 14.11.2017
19:34

Sigurno nece Sergej igrati uz Matica, moze samo da istisne Tadica iz prvih 11. Desno mogu Basta ili Gajic, nekad mi se cini da bi mozda i Ivanovic tu (i dalje) bolje igrao nego Toni, a jednog stopera bi morali Veljko ili Spajic.

avatar
crveno beli
Tuesday, 14.11.2017
21:18
avatar
BokiRoki
Tuesday, 14.11.2017
17:24

pardon greska ovde pise da nije uopste ni ulazio

avatar
BokiRoki
Tuesday, 14.11.2017
17:18

Neznam , vidim svi se raduju ja posle 20 min nisam gledao vise, Koreanci napadali sa leve strane ko ludi , sreca nemaju finisa ali srbija treba sto puta bolje da igra , mnogo sporo igrajiu ucini mi se da je postavljen u spicu opet Mitro , i opet ce se kaze on je najbolji ! decko uopste ne igra vec dve godine u klubu alo. A kad vidim da je Kolumbija tukla 4-0 kinu neznam dal je srbija uspela tu proveru bas toliko sto se kaze

avatar
eldoctore
Tuesday, 14.11.2017
17:53

Jeste kolumbija tukla kinu lagano,ali su ih lagano i koreanci zgazili pre 4 dana mogli su da im daju 6-7.tako da ti i nije bas poredjenje.verovatno bi dobili da nije bilo onog strasnog penala.

avatar
mrancic
Tuesday, 14.11.2017
16:47

Živkovići SMS položili test.Potrebni reprezentaiji.Ljajić odličan.Potreban je trener da uigra i oduči ih od mučenja lopte što prati reprezentaciju u ovom takmičenju.Mora se odigrati još nekoliko utakmiva.Impresionirao me je SMS.Biće jagma za njim letos.Više me brinu mangupi iz FSS nego igrači.

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 14.11.2017
19:30

Ma super je sve,treba vratiti Curcica i da jos podmladimo ekipu,neki pionir bi se mogao prikljuciti :D

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 14.11.2017
19:31

Ma super je sve,treba vratiti Curcica i da jos podmladimo ekipu,neki pionir bi se mogao prikljuciti :D

avatar
Manitu
Tuesday, 14.11.2017
16:35

Grujic nema mesto u repki, momak je tanak i za Backu a kamoli za Lpool.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Tuesday, 14.11.2017
18:18

ahahaha znamo za koga navijas,decko ni jedan duel nije izgubio dal je imao 3 pogresna pasa,ali znamo odakle dolazi i znamo zasto je ova prica,smesno

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 14.11.2017
15:35

Nas gol je dlican primer kako se izvodi kontra napad.

avatar
Manitu
Wednesday, 15.11.2017
03:22

Partizanova skola

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 15.11.2017
21:38

Koji je to igrac koji je ucestvovao u tom kontranapadu prosao partizanovu skolu. Koliko ja znam nijedan.

avatar
prike
Tuesday, 14.11.2017
15:14

Zile i Ljaja dosta losiji, Sergej puno bolji. Obradovic kikser, Maksimovic nevidljiv, Prijovic takodje. Gruja sasvim solidan, naravno i Dmitar. Jagos dobar, Bane kao da se opustio u slavlju. Dve stvari: Ljajic je psovao sudiju i dobio zuti karton, jasno se videlo, kod penala ponovo on raspravlja. Na Svetskom ce mu zviznuti rdeci pa cemo igrati s igracem manje. Inace i Bane je u jednoj situaciju psovao sudiju izdaleka. To se ne sme. Drugo, ne mogu da verujem da je Krstajic opcija za selektora. Covek koji nije vodio ni Dobanovce (bez uvrede ovom casom klubu). Ako bas mora neka bude pomocni trener, ali dajte, ljudi...

avatar
DR DRE
Tuesday, 14.11.2017
16:10

Ljajic i tako -los- uvek uradi nesto konkretno. I meni je zasmetalo to sto su mu prigovarali, a i u prvom poluvremenu se desilo to isto kad sudija nije svirao nista pa su oni imali opasnu sansu. To ce nas skupo kostati...

avatar
Miloš1976
Tuesday, 14.11.2017
15:09

Ljajić pokazao da je glavna snaga na sredini terena..

avatar
Yaya Sanogo
Tuesday, 14.11.2017
15:07

Ocajna igra, Koreja mnogo bolja. Jeste da nam fali pola tima ali ovo je bas lose izdanje protiv Koreje koja iskljucivo zavisi od jednog coveka.

avatar
Al(a)din
Tuesday, 14.11.2017
14:58

Ljajicu i SMS-e munje. Kakva akcija

avatar
Čika Marko
Tuesday, 14.11.2017
14:58

Ma kakvi "polozeni testovi", posle prvog gola totalna blamaza. Da ne spominjem odbranu!!!

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.11.2017
16:07

Igrali smo bez mnogo startera. Matica, Kolarova, Maksimovica, Tosica, Tadica verovatno Luke i Mitra. Opusteno, prijateljska protiv jakog rivala. Svakom je bod u Koreji uspeh.

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
11:44

Sigurno misli na Duska.

avatar
milosct
Tuesday, 14.11.2017
17:20
avatar
DR DRE
Tuesday, 14.11.2017
16:53

Ne bih uopste zalio sa Milivojevicem i Tadicem pa cak ni Mitrovicem...

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 14.11.2017
14:57

Penal malcice prestrog ali sasvim ispravan - Vukovic je barem 20 cm visi od ovog Korejanca, i opet mora da ga gurne da bi pokupio loptu.

avatar
DR DRE
Tuesday, 14.11.2017
16:10

Give me a break...

avatar
LoleRava
Wednesday, 15.11.2017
05:17
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 14.11.2017
14:57

Ljudi penal nije postojao ali cinjenica je da su nas rasturili igrom , delovali smo totalno nemocno i uopste nisam zadovoljan vidjenim . Ako su glavni utisci posle ove turneje da Rajko i Dmitro odlicno brane jasno je kako smo igrali . Mi danas sem gola i onog skobodnjaka gotovo da nismo pripretili ( imao je i Zile jedan pokusaj ) . Sam Son je imao suteva vise nego ceo nas tim . Od jedan do 5 ocena ove turneje je 3-

avatar
DR DRE
Tuesday, 14.11.2017
16:11

Zbog jacine protivnika, tri na dva:-D U prevodu, vise dvojka nego trojka:-D

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 14.11.2017
19:33

Ma sudije su uvek krive :D :D :D

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 14.11.2017
18:36

Ma ja bih im dao 1 na 2 al eto trudim se biti objektivan XD

avatar
Barjaktar22
Tuesday, 14.11.2017
14:56

Koji crni testovi položeni?! Koga vi lažete?! Sa Kinom pata pata meč, alo KINA???? Ta fudbalska velesila.. Koreanci su nas odučili od fudbala.. Ovog klovna na klupu je smiješno i komentarisati uopšte. Ako on ostane na klupu za Svetsko, navijam za Trinidad i Tobago.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.11.2017
16:08

Iz te zone su prosli Meksiko, Kostarika, Panama i Honduras ima sanse sutra. Ispali Trinidad i USA. Moraces da nadjes novi tim.

avatar
Savoa
Tuesday, 14.11.2017
17:34

Klovan, nas proslavljeni fudbaler..nA ko si ti, sta si uradio bitno u svom zivotu? Nista.

avatar
Barjaktar22
Tuesday, 14.11.2017
17:19

Hvala za info, znao sam i sam to. Ovim komentarom sam htio reći da ću navijati za nekog liliputanca :))

avatar
Toto Salvatore Riina
Tuesday, 14.11.2017
14:55

Odlaskom Muslina otvorila su se vrata igrcima koji imaju jake menadzere u saradnji sa FSS. Sad znamo pravu istinu o otkazu bivseg selektora.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.11.2017
16:09

Muslin je ovaj tim ogranicio na 50% onoga sto mogu ovi igraci. I za Brazil je uspeh remi protiv Koreje u gostima. A igrali smo bez jedno 7 startera.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 14.11.2017
19:38

Malo si sad preterao za taj uspeh:-D

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 14.11.2017
18:37

Sta si sad izvalio Bozeee

avatar
Toto Salvatore Riina
Tuesday, 14.11.2017
17:08

Za Brazil...sa oprostenjem, vecu budalastinu nisam procitao... :) Ne igra Muslin pa da ih ogranicava. Inace, njega mu mozda i malo bojkotovali igraci zato sto je covek koji voli disciplinu, ali sa druge strane, neki igraci i nisu dobijali poziv zato sto imaju veoma nametljive menadzere. Muslin se uvek udaljavao od takvih menadzera, zato je i sklonjen.

avatar
chaki
Tuesday, 14.11.2017
16:34

Pa to se znalo odmah

avatar
DR DRE
Tuesday, 14.11.2017
14:54

Jagos Vukovic NIJE napravio faul! Faul je ono sto nije sankcionisao Cakir u Dablinu, ovo uopste nije ni vredno spomena. Inace, Ljajic i Dmitrovic- 👍👍

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 15.11.2017
10:08

Mozemo diskutovati o tome da li je bio faul ili ne, po mom misljenju jeste, ali u svakom slucaju nepotreban i neoprezan potez. Kontam da stoperi moraju to nekad da rade, ali kad si toliko visi moras da kupis loptu bez guranja.

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
11:42

Mozemo mi da diskutujemo, naravno, ali, mislim da ta diskusija ne bi imala smisla. Po mom misljenju, ono nije bilo ni p od penala, ali, ni P, taj kontakt je bio samo letimican, intenzitet nije ni za neki faul na sredini terena, toliko je bio bezazlen, taj njihov se samo odvojio.