Reci im, Mitre!

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.11.2014.
09:35
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Mitrović otkrio da većina fudbalera veruje da bi sa Sinišom Mihajlovićem Srbija lagano izborila plasman na EP u Francuskoj!

rsca.be
rsca.be

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović je dao intervju za "Informer" u kome je rekao ono na šta su mnogi upozoravali, bez Siniše Mihajlovića ovaj tim "Orlova" neće uspeti da potencijal pretoči u kvalitet.

"Sve je bilo skockano, imali smo dobru atmosferu, većina igrača je ubeđena da bismo se sa njim na klupi prošetali do završnog turnira"
, rekao je Mitrović.

On je otkrio da su Advokatovi treninzi čudni, da ga podsećaju na Van der Bromove u Anderlehtu i da nije znao gde treba da stoji.

"Nasuprot tome kod Mihe se tačno znao svaki centimetar terena koji treba da pokrijem", dodao je Mitrović u izjavi za ovaj dnevni listi.

Sada se postavlja pitanje, da li verovati igračima? Ali, oni znaju najbolje i velika je laž da im nije stalo da igraju u završnici EP. Ti isti igrači su u prošlim kvalifikacijama i kada je sve bilo izgubljeno delovali kao tim koji dobija obrise i ima zajedništvo bez koga nema uspeha.

Onda smo u kvalifikacijama videli dijametralno suprotne stvari, nije samo Danska u pitanju, mi ni u onoj prekinutoj utakmici protiv Albanaca nismo delovali dobro, nema potrebe da se to krije.

Sada je jasno da je Mihajlovićev odlazak bio velika greška, uostalom mi smo na ovim stranama na to upozoravali i to je bio naš redakcijski stav.

Jednostavno, ekipi treba vođa, neko sličnog mentaliteta i sa dovoljno autoriteta da stvari dovede u red. Sećate se da je Mihajlović rekao da je njegova generacija ostala nedorečena upravo zbog tih grešaka u odnosu prema selektoru, ali i timu i da je čvrsto rešen da se to ne ponovi.

Na kraju, svi su bili pametni, bio im je važniji meč sa Hrvatskom nego budućnost srpskog fudbala. Zbog takvog mešanja sporta sa svim drugim mi smo ovde i gde jesmo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ADVOKAT
Wednesday, 19.11.2014
09:22

Ljudi,ova tema je siroka. Ja sam Grobar,nije mi ni najmanje smetao Mihajlovic. I dalje mi ne smeta niko,samo neka nas neko konacno odvede na neko prvenstvo da ucestvujemo sa najboljima. Sto se tice reprezentacije,ne gledajte ko je i gde igrao,navijacki se ne delite,ujedinite se. Neka nam trener bude i onaj smesni lik sa You tube sto se dere da onu decu :) Milaneeeee,Draganeeeee :) Neka nam spic bude Keba a golman njegov sin,samo da svi navijamo za svoju zemlju i plasiramo se dalje.

avatar
levo desno
Wednesday, 19.11.2014
01:17

a sto se onda niste kvalifikovali kad je sve bilo bolje? nikog ovde ne zanima kako ste se druzili tada nego jednostavno da vidimo rezultat. mihajlovic je bio katastrofa od selektora, gurao je menadzerske igrace (scepovic, radovanovic, stevanovic, itd) i onda je pred kraj poceo da stavlja igrace koji su zasluzili da bi se kao pokazao napredak. manite se prica, treba da vas je sramota. nije problem poraz od danske nego to sto se pola igraca nije oznojilo.

avatar
levo desno
Wednesday, 19.11.2014
01:13

pa sto se nista kvalifikovali za svetsko prvenstvo ako je sve tako bajno sa mihajlovicem? sto ste izgubili od makedonije u skoplju, hrvatske u zagrebu i belgije 3-0 u beogradu?

avatar
Dalibor Bursac
Tuesday, 18.11.2014
18:13

Za Sinisin odlazak je kriva Zvezda koja je bucala i buca protiv Karadzica.....koliko se secam razlog Mihajlovicevog odlaska je taj sto Tole nije mogao da mu garantuje da ce ostati predsednik saveza.

avatar
Nenad Mitrovic
Tuesday, 18.11.2014
21:41

Trazio je da zna da se nece menjati vrh FSS, kao hoce da bude siguran da ce imati potpunu podrsku uprave, a ako bi se uprava menjala, ko zna ko bi dosao. Verovatno je ocekivao Terzica sa kojim je imao problema, rekao je da su se igraci zalili da se ugradjivao u prodaju igraca dok je bio na celu FS

avatar
Dalibor Bursac
Tuesday, 18.11.2014
18:11

za Sinisin odlazak je kriva Zvezda, rusili su Karadzica kao sto i sad rade, a Mihajlovic je otisao zato sto Tole nije mogao da mu garantuje da ce ostati predsednik saveza

avatar
Dalibor Stanojevic
Tuesday, 18.11.2014
17:31

Problem kod svih trenera je sto 80% njih pokusavaju da kopiraju Murinja. I to je cak selektor Danske rekao i pokazao nam na terenu kako izgleda kad imas svoj stil igre. Sta Mihajlovic, sta je napravio? Nista...svi slozni, svi pevaju himnu, super atmosfera, a igra NULA! 9 odbrambenih igraca i 1 napadac i to je fudbal? Ja neznam od kad je to krenulo da Srbija igra sa jednim napadacem i to me je oduvek nerviralo. Vratite malo film unazad, ima i na netu snimaka, kako je Srbija igrala kad su u napadu bili Zigic, Pantelic i Jovanovic? I koliko smo tada golova po utakmici postizali a koliko sada. Pa sad se unapred zna da ako ne primimo par komada na brzinu od nekoga, vise od jednog ili ni jednog nece biti. Odbrmbena taktika a odbrana busna kao svajcarski sir!

avatar
Nenad Mitrovic
Tuesday, 18.11.2014
18:42

Jovanovic je igrao levo krilo, a Pantelic je prosecno davao gol jednom godisnje u reprezenaciji ako se gleda od pocetka njegove karijere. Igrali smo trenutno najzastupljeniju formaciju u evropi sa jednim klasicim spicem i tri veoma ofanzivna igraca iza njega. Tosic, Tadic i Markovic nikako nisu odbrambeni... Mihajlovic je igrao dosta ofanzivno, igra je bila dobra u odnosu na pre i posle njega

avatar
Povratak kralja BAN2
Tuesday, 18.11.2014
15:34

Apsolutno se slažem sa Mitrovićem, to sam znao i pre nego da Mihajlović ode!

avatar
Jovan Ivanovic
Tuesday, 18.11.2014
15:14

Vratite ANTICA

avatar
Milan Vujadinovic
Tuesday, 18.11.2014
15:01

Samo bih napomenuo autoru teksta da ni protiv Jermenije nismo igrali dobro - sto ce reci - komplet kvalifikacije su bile za "dovoljan 2 minus", a utakmica sa Danskom "cisti kec"!

avatar
Tuesday, 18.11.2014
14:58

Naravno, Sinisa Mihajlovic bi bio pravi covek za nas, bas bi lepo uklopio igrace, a jednom prilikom je rekao da bi voleo da Srbija igra u formaciji 4-4-2 :
Stojkovic
Ivanovic, Nastasic, Bisevac, Kolarov
Matic, Jojic
Tosic ,Tadic
Mitrovic, Djordjevic

avatar
laki
Tuesday, 18.11.2014
15:50

na osnovu cega Nastasic i Jojic?

avatar
Petar Petar
Tuesday, 18.11.2014
16:26

A ko drugi? Ko je bolji na tim pozicijama?

avatar
ruud gullit
Tuesday, 18.11.2014
12:50

Najbolje je resenje Mihajlovic koji ostavlja kapitena Baneta na klupi u Makedoniji, koji igra sa Scepovicem koji je povredjen na Maksimiru, kome je Matic poslednje resenje na zadnjem veznom, kome Tadic sedi na klupi, kome igraju neki Radovanovici isl. Kakav Murinjo, kakav Gvardiola Miha objasnjava.

avatar
Bruce Wayne
Tuesday, 18.11.2014
12:22

Mihajlović je bio pravi trener. Ali nama (ex Yu) ne valja ništa. Čovjek sa Sampom radi čuda, jedan od 3 favorita je bio i za klupu Juventusa i za klupu Intera.
Problem sa Ljajićem jeste bio glupost, ali ako želiš da si iznad igrača i da imaš autoritet ponekad moraš da uradiš stvari koje nisu ispravne.
Mada, da se ne lažemo, Ljajić i nije toliko potreban igrač. Svakako bi bio koristan ali nije bio pod MORANjEM.

Čovjek je stvarao tim i igrači su mu vjerovali. Svuda u svijetu kad se tim stvara (od prosječnog ka dobrom) trener ima VRIJEME, kod nas, ako 2 utakmice odu loše - NAJGORI SI.
Pogledajte samo Bosance. Takav raspad sistema i takvo napadanje selektora a čovjek ih je odveo na SP, ko zna kad će sledeći put biti tamo. 2 loše utakmice i najgori si. Nije važan plan, nije važna budućnost, važno je samo trenutno i to je to.

avatar
Nenad Mitrovic
Tuesday, 18.11.2014
11:52

Govorio sam im, ali ne slusaju

avatar
Tuesday, 18.11.2014
11:52

Mihajlovića svi osporavaju najviše zbog Matića i Ljajica. Kada je Adem izbačen iz reprezentacije velika većina u evropi su podržali taj potez Mihajlovića navodeći velike svetske zvezde koje su kritikovale poput Runija i Ibrahimovića koji to ne rade dok ceo stadion peva himnu. Naravno da stadion nije "Milanska skala" gde treba da se ocenjuje ko kako peva. U tom trenutku Ljajić je bio rezerva u Fiorentini, nije bio u formi, tek kada je počeo da igra standarnije i kad je u podigao formu svi su počeli da kritikuju tadašnjeg selektora. Što se tiče Matića i kod njega je bila slična situacija, odnosno grejao je klupu dok je za Benfiku igrao Havi Garsija a tražio je da igra u prvoj postavi u reprezentaciji. Sigrno je i tada bio bolji od Ignjovskog i Petrovića ali svojim ponašanjem je doveo u pitanje autoritet Mihajlovića. Ista priča kao sa Ademom, u drugom delu sezone je počeo da igra sjajno i odmah su počele lavina kritika na Sinišin račun. Svakako da nije ni Mihajlović bio bezgrešan jer su u tom periodu za nacionalni tim igrali pojedinici za koji velika većina u Srbiji niji ni čula, forsirao jr Marka Šćepovića koji ni u Partizanu nije igrao, ali tu verovatno veliku ulogu je imao i savez i razni menadžeri koji sve više određuju ko će da igra kako bi ga što bolje prodali.

avatar
Nenad Mitrovic
Tuesday, 18.11.2014
13:42

Ljajic je u fiorentini kod Mihajlovica bio starter samo, posle je dobio klupu, od sledeceg trenera i batine pred kamerama. I u romi je na klupi, otisao je kao veliki talenat u italiju, ali nikada nije igrao koliko je mogao. A ako je imao problem sa himnom, trebao je da prica o tome pre potpisivanja ugovora sa Mihajlovicem, da bude izuzet od tog pravila, ne mozes da pristanes, a posle da rusis autoritet. Matic je bio rezerva Witselu, a i da nije, ne mozes da zahtevas da budes u prvih 11, Mihajlovic mu je ostavio otvorena vrata za povratak, sto se posle i dogodilo kada je Matic shvatio da je reagovao impulsivno. Razni igraci su dobili sansu u timu, neki su je iskoristili, neki nisu. A kako se ko zalagao na treningu, to mi ne znamo. mozda je Scepovic ginuo za svaku loptu, a neko drugi se mozda cuvao i stedeo, to mi ne znamo. Mnogi su dobili sansu, ne mogu svi pozvani biti izabrani, ali morao je covek licno da ih pogleda, na kraju je ostavio odlican tim

avatar
Tuesday, 18.11.2014
11:45

To Mitre zna svako ko se razume u fudbal, ko se fudbalom bavio ali sta da radis protiv 95% internet fudbalera, PES i FIFA velemajstora kad oni misle da se u fudbal razumeju bolje od nas. Uz to imaju podrsku medija jer mediji da bi prodavali moraju da saplicu, oni od toga zive, a ovi se utripuju da nesto znaju i tako u krug ...

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 18.11.2014
11:31

Poceli da igramo sa Mihajlovicem kada je sve bilo gotovo i kada se setio da ima najboljeg zadnjeg veznog na svetu koji mu nije igrao kada se nesto odlucivalo. Gde su sada fudbalske velicine poput Alena Stevanovica,Mijailovica,Radovanovica,Scepovica i ostalih? Manite me Mihe,imao je autoritet u reprezentaciji,koji se pre moze nazvati sujetom,a ne autoritetom. Svaka cast na ovome sto radi sa Sampdorijom,ali za mene je jedino dobar trener bio Antic i tacka. Tada je narod,bar koliko sam ja primetio,ziveo za nasu reprezentaciju,sada vidite i sami.

avatar
Carina
Tuesday, 18.11.2014
11:00

Nisu mi jasne dve stvari: 1) Gde je bila ta pedantnost, predanost, znanje sta treba da se uradi protiv Belgije i Hrvatske u sve cetiri utakmice i Makedonije u gostima? 2) Zasto svi kukaju za Mihajlovicem kao da je oteran kad je on sam otisao jer mu je Sampdorija ponudila ugovor? I da iznesem cinjenicu, nije sramota izgubiti, Boze moj, Real povede 2-0 protiv Sosijedada pa izgubi 4-2, Celsi izgubi od Sanderlenda na Stamford Bridzu posle 70 utakmica bez poraza na svom terenu, ali za nezalaganje i kardinalne greske jedini i iskljucivi krivci su igraci i treba svakog ponaosob da ih bude sramota kako predstavljaju zemlju. Nijedna uvreda, objavite mi komentar, Hvala.

avatar
Nenad Mitrovic
Tuesday, 18.11.2014
13:51

Javnost nije zelela da on ostane, a ugovor mu je istekao

avatar
Nenad Mitrovic
Tuesday, 18.11.2014
13:51

Javnost nije zelela da on ostane, a ugovor mu je istekao

avatar
Poznavalac
Tuesday, 18.11.2014
11:00

Aman ljudi,ne zavaravajmo se..svi smo videli ko je sta je miha i samo zbog njega nismo otiskmi na sp..pa zbog njega smo izgubili jednog subotica,matica i tedica nije ni pozivao..olako zaboravljamo koje sve igrace je pozivao u tim..nista nije uradio za srbiju i u rangu je advoka koga je pregazilo vreme odavno i ovi rezultati su posledica toga.

avatar
Velimir Plavsic
Tuesday, 18.11.2014
12:59

Slazem se, a vjerovatno bi do sad izbili jos i Tadica, Kolarova, Mitrovica...

avatar
sashki
Tuesday, 18.11.2014
13:26

Ne zaboravi Da je on Tad stvarao reprezentaciju, Tek negde na polovini je video na kog Moze Da racuna. Pa zadnje 4 utakmice mi smo dominirali protiv svih. I hrvata, belgije Za druge Da Ne govorim. Al mi smo Nacija koja hoce sad I Odma. Ne shvatamo Da se ekipa gradi najmanje 2 godine. Pogotovo kad je miha pomladio citavu ekipu.

avatar
Don Carlo
Tuesday, 18.11.2014
10:53

e bi ne pitaj, ne zna se na kojoj poziciji ste gori, bolje da si rekao da bi igraci iz JSL prije izborili plasman na EP

avatar
Tuesday, 18.11.2014
10:52

a kada ode sledece selektor sa klupe onda cete da velicate Advokata ? sto ti je srpski mentalitet , uvek je najbolji onaj kog smo izgubili ...