Reakcija na Zvezdin gol stigla i iz Hrvatske!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.07.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Tamošnji sudijski stručnjak Mateo Beusan nema nikakvu dilemu u ovoj situaciji.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć na svom terenu upisala u drugu pobedu u novoj sezoni Superlige Srbije. Aktuelni šampion je u derbiju drugog kola savladao ekipu niškog Radničkog sa 2:0, a posle meča mnogo komentara izazvao je prvi gol koji je u devetom minutu postigao Milan Rodić.

Još tokom same utakmice se na tu temu oglasio bivši srpski sudija Raka Đurović, njegov komentar možete da vidite OVDE, a novinari ''Telegrafa'' danas su potražili i mišljenje van Srbije, od hrvatskog stručnjaka Matea Beusana.

Za njega ovde nije bilo nikakve dileme oposle pregledanog snimka.

''Ja ne znam zašto se u Srbiji diže polemika oko ove situacije. Ovde je sve jasno. Pravila su jasna. Gol Crvene zvezde je bio neregularan. Vi u Srbiji ćete imati ozbiljnih problema ako tako budete tumačili pravila'', izjavio je Beusan i dodao da su pogrešili i glavni i pomoćni sudija, kao i da fudbaler Radničkog nije namerno udario loptu.

Podsetimo, jedan njegov komentar tokom Mundijala, posle meča između Srbije i Švajcarske, izazvao je oštre kritike u našoj zemlji, ali i od strane Roberta Prosinečkog koji je tom prilikom sa Beusanom ušao u polemiku.

Pogađate, u pitanju je situacija kod nedosuđenog penala nad Aleksandrom Mitrovićem, a Beusan je bio jedan od retkih koji je smatrao da je sudija Brih tada doneo ispravnu odluku.

''Ko koga drži? Svi se drže i pametni sudija sudi za odbranu. Ja prvo vidim da napadač drži svog prednjeg defanzivca, i to je završena priča. Prvi je napravio faul i sudija sudi za odbranu'', rekao je tada Beusan.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 31.07.2018
11:24

Da, ni nad Mitrorvicem nije bio penal. Vi nam recite kako cemo tumaciti.... Posleenji loptom igra fudbaler radnickog i to je to. Da je nije pipao bio bi ofsajd. Mislite vi o vasem nogometu. Vasa liga je katastrofa i nema vas nigde u evrokupovima.

avatar
magister
Monday, 30.07.2018
22:43

Zabavni komentari. Pošto je sudija iz Hrvatske rekao da je ofsajd postojao, ima se smatrati suprotno. A ako kaže sudija iz Rusije, e to će da važi. Jeste vi normalni ljudi. U momentu kad je igrač Zvezde loptu uputio prema golu, Rodić je bio u ofsajdu, to je očigledno. To što je na putu prema golu zakačila protivničkog igrača - nije od uticaja. Takođe, suprotno: da je u toj situaciji igrač Radničkog uputio loptu prema svom golmanu ne videvši Rodića i da je usput okrznula Zvezdinog igrača pa došla do njega - tad bi sudija procenjivao da li je bitno promenila pravac i uticala na igru, znači, kad bi procenio da nije - ne bi bio ofsajd. I još: zbog ovoga sam pročitao PRAVILA na FSS sajtu. Prevod pravila o ofsajdu u delu u kome se definiše šta je ofsajd je - skandalozan. Glup, nerazumljiv i sve u svemu nepismen i neprimenjiv. Sram bilo onog ko je to postavio, a pre toga onog ko je tako nešto napisao. Postoje li pravnici u tom FSS?

avatar
biTan
Monday, 30.07.2018
22:41

Pa sta bilo ili ne,kraj je sada,mozda bi se utakmica zavrsila drugacije,a mozda i ne bi. Sad sta bi bilo kad bi bilo. Zvezda bi svakako pobedila. Kakav Radnicki,pa Makabiju nisu sutnuli u okvir 90 minuta. Isti taj makabi je po kvalitetu ispod Zvezde i Partizana.. ako uprava Radnickog misli da se vrati u vrh,prvo neka dovrse izgradnju stadiona a onda dovedu ako ne ekstra pojacanja,onda bar ono najbolje sto se moze pobrati u Srbiji i regionu,a ima igraca...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 30.07.2018
22:29

Pižonu kao treneru OFK-a je pozlilo na utakmici OFK 2:6 (2:0) zvezdica, a Lalatoviću kao treneru Radničkog pre utakmice zvezdica 2:0 Radnički

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 30.07.2018
21:48

Mislim da je Rodic dao regularan gol.Na Mitrovicu nije sviran cist kao suza penal u Rusiji.A Beusan ima sam sa sobom problem.Ili od mrznje ne govori sto i misli ili se on nekako pogubio.Bolje je da ne lupeta makar sta.

avatar
Partibrejker
Tuesday, 31.07.2018
10:01

Kao što je bio očigledan penal na Mitru,tako je i ovo očigledan gol iz ofsajda.A vaše tumačenje kako ovo nije ofsajd je uverljivo kao i objašnjenje istog da nije bilo penala.

avatar
Partibrejker
Monday, 30.07.2018
21:42

Kakav spin.Od svih sudija na svetu,zvali ovog što je ocenio da na Mitru nije bilo penala.Pa kada isti kaže da je bilo ofsajd,a s obzirom da je bio penal na Mitru,znaci da ni ofsajda nije bilo.Providno i glupo.Šta god uradili da dokažete suprotno,ofsajd je ofsajd.Ni prvi ni poslednji put da Vam se priznaju drasticno neregularni golovi.

avatar
nemam pojma
Monday, 30.07.2018
20:38

JSL služi za ismevanje i sprdnju u čitavom regionu zbog nameštenih utakmica u korist zvezde. Zato i jesu protiv VAR-a, zato i jesu protiv REGIONALNE LIGE!

avatar
petar000
Monday, 30.07.2018
20:12

Ma sad ce da ti objasne ovde neki kako je ovaj dodao loptu Rodicu i uporedice ti sa golom Juzne Koreje Nemackoj, a ta dva gola nemaju nikakvih dodirnih tacaka. U sustini, nebitno je i enma potrebe za ikakvim analizama spornih detalja.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Monday, 30.07.2018
21:20

Dobro nisu rekli da je Stojiljkovic bio pod pritiskom gostujuceg odrambenog igraca kad je dodao pa da zbog toga nije bio ofsajd hahaha Logika zvezdasa je cudo.

avatar
Real Only
Monday, 30.07.2018
20:07

Jasno, lopta se odbila od igraca Radnickog i u takvim situacijama se svira ofsajd.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Monday, 30.07.2018
21:19

Sta si ti sad napisao...

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 31.07.2018
15:10

Neka, naterao sam ga da pojasni:-D

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 31.07.2018
15:10

Izvini, moguce je da sam ja pogresio. Ofsajd je svakako...

avatar
Real Only
Tuesday, 31.07.2018
12:59

Sta sam napisao? Bio je pas prema Rodicu, lopta zakacila igraca Radnickog i stigla do njega. Imas 1000 primera gde se svira ofsajd u slicnim situacijama.

avatar
magister
Tuesday, 31.07.2018
11:45

Mislim da je napisao upravo tačno: odbila se, znači, nije je uputio igrač Radničkog! Tako bi trebalo da piše u pravilima - reči uputiti i odbijanje lopte, a piše nejasno što omogućava da se tumači na razne načine. Veština pisanja pravila se upravo odnosi na jasnost. Da nema nikakve dileme kako će se tumačiti. Bolje je, kad neko ne ume, da upotrebi i 50 reči da nešto učini jasnim, nego da proba da napiše što kraće i učini nejasnim. To što je Zvezda dala gol iz ofsajda, dogodi se naravno i nama, bitno je za jednu utakmicu, ali dešava se i dešavaće se - dok se ne uvede VAR. Meni je fascinantno da postoje ljudi koji ovako komentarišu, čak i sudije (Radoman!?), kao da ne znaju suštinu, a godinama prate fudbal ili su se čak profesionalno bavili fudbalom.

avatar
NAJVECI IKADA
Monday, 30.07.2018
20:05

Sudija iz hrvatske,sve jasno