Reakcija iz Humske: "Sila prava nadjačala pravo sile"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.06.2018.
10:20
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić oglasio se nakon što je obelodanjena odluka Disciplinske komisije FS Srbije kojom se Dragiša Binić proglašava krivim zbog vređanja Milorada Vučelića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Član Izvršnog odbora FS Srbije zadužen za regularnost takmičenja u Super ligi Srbije kažnjen je novčano sa 150.000 dinara zbog uvreda koje je izrekao krajem februara na račun predsednika Partizana Milorada Vučelića.

Prijavu protiv Dragiše Binića disciplinskim organima FSS podneo je Vladimir Vuletić, koji se nakon presude obratio javnosti u izjavi koja je dostavljena medijima.

Izjavu potpredsednika FK Partizan prof. Vuletića prenosimo u celini:

"U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija.

Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše, suum cuique tribuere - svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo.

Vladimir Vuletic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Sila prava nadjačala je pravo sile pa tako ova osuda Dragiše Binića od strane Disciplinske komisije postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju – osobe zadužene za regularnost takmičenja?

Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FSS da se na odgovorna a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije.

Nije uzalud naš narod odavno rekao: 'nije škola magare.'
", poručuje profesor Vuletić.

Odlukom Disciplinske komisije FS Srbije Dragiša Binić je proglašen krivim jer je izjavama datim medijima vređao i klevetao Milorada Vučelića.

Odluku Disciplinske komisije FS Srbije možete pročitati klikom OVDE!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Friday, 08.06.2018
17:43

Pa nije valjda da se nadaš da će on nešto da plati?Zatariće to kao uostalom i ono usavršavanje u Americi ili će dobiti aboliciju ...hoće to kad si drug član i kažeš neku lepu reč o ljubitelju jedne vreste plodova mora.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 08.06.2018
22:58

Realno je da Dragisa bude unapredjen.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 08.06.2018
15:15

Opet saopstenje 😂😂😂🤣

avatar
Consigliere 1927
Friday, 08.06.2018
14:41

Evo je pravdaaa, pa gde si se pravdo izgubula od 2007 do 2012, svuda smo te trazili. Eh ta pravda, nekad ju je bas tesko naci, ali eto pojavila se iz usta cuvenih po ,,pravdi”. Zivela pravda!!!

avatar
Strah
Friday, 08.06.2018
13:19

Navijam za Partizan ustvari volim Partizan ali ste vise smorili za ovim glupostima,bavite se sportom I sportskim pitanjima a ne glupostima.Od izjava u "celosti" mi se blago receno povraca.