Reagovala i Zvezda, ovo će biti njen potez!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.03.2018.
16:19
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Dan posle kazne FSS, oglasio se član pravnog tima Crvene zvezde Nikola Dumnić.

macron.com
macron.com

Povezane vesti

Dok u Partizanu traje vanredna konferencija za medije, na kojoj čelnici kluba iz Humske iznose stav crno-belih, u ime Crvene zvezde danas se oglasio član pravnog tima Nikola Dumnić, koji je najavio i reakciju crveno-belih posle oduzimanja dva boda.

U izjavi koju je preneo ''Tanjug'', Dumnić navodi da je Pravna komisija razmotrila čitav slučaji doneta je odluka da se preduzmu sva pravna sredstva protiv ovakve odluke, s obzirom na to da takvu odluku smatra nezakonitom.

''Poštujemo nadležne organe, međutim, ukoliko ta žalba ne bude usvojena, u takvoj situaciji ćemo biti prinuđeni da se obratimo Ustavnom sudu Republike Srbije, s obzirom na to da je ovo prvi put još od vremena Sobodana Miloševića da je u praktičnu primenu uveden verbalni delikt'', izjavio je Dumnić.

On takođe naglašava i da Ustav Republike Srbije garantuje slobodu govora.

''Ona samo u izuzetnim situacijama može biti ograničena i to zakonom, nikako podzakonskim aktom kao što je to slučaj u članu 85 disciplinskog pravilnika, pri čemu ovde nema izuzetne situacije.

Drugim rečima, ovakav član 85 disciplinskog pravilnika je u suprotnosti i sa krivičnim zakonikom Republike Srbije i sa Ustavom Republike Srbije i kao takav nikako ne može pravno opstati. Samim tim ne može pravno opstati ni odluka koja je bazirana na tom članu'',
zaključio je Dumnić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kizito
Friday, 09.03.2018
20:55

Ma da,sve mora po Ustavu

avatar
prike
Friday, 09.03.2018
18:56

Mozda odluka i nije u redu, ali je na snazi.

avatar
ćomimem
Friday, 09.03.2018
17:59

po 10 i jednima i drugima.ista je to titova bagra

avatar
Piksi G0L iz kornera
Friday, 09.03.2018
17:26

Odluka je dobra, ali kazna mnogo blaga jer ste zasluzili mnogo vecu sto preko javnih medija brukate slavnu tradiciju kluba spustajuci se na nivo onih provokatora.