Rastrčani i raspoloženi Čukarički nosi sjajan rezultat u Jermeniju

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 11.07.2019.
22:21
Izvor: Sportske.net

Siguran je bio Čukarički na početku sezone, a lako je mogao da postigne još golova.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Upozoravao je trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović da je Banants opasna i dobra ekipa, kao i da su šanse podjednake, ali je večerašnji meč na Banovom brdu pokazao sasvim drugačiju sliku.

Čukarički je pobedio pobedio 3:0 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali nije preterivanje reći da je mogao da postigne još najmanje dva. Slobodan Tedić je postigao dva gola, a Stefan Kovač jedan pred oko 2.500 gledalaca na Banovom brdu.

Odlično je mlada ekipa Čukaričkog počela meč i napadala u talasima. "Brđani" su u prvih desetak minuta imali tri jako dobre prilike, a prvu sjajnu već u drugom minutu, kada se Luković nije snašao u petercu. Nedugo potom je Kovač šutirao iz šesnaesterca, a onda je i Stojanović šutirao, ali je Aram Airapetjan odbranio.

Propuštene šanse kao da su ohrabrile Banants, koji se malo oslobodio i počeo da napada, uglavnom po desnoj strani. Nisu gosti imali prave prilike, ali su pokušali nekoliko puta iz daljine, na šta je odbrana Čukaričkog dobro reagovala.

Nije ta ravnoteža dugo trajala, a Čukarički je sve vreme bio u dobrim prilikama. "Mirisalo" je na gol, ređale su se šanse domaćih, ali nisu uspevali ni Kovač, ni Stojanović, ni Luković, ni Puškarić, ni Docić iz "slobodnjaka" sa 18 metara, dok je Vidosavljević promašio čak tri odlične prilike.

Najbolja od njih desila se u 22. minutu, kada je golman odbranio udarac Stojanovića iz neposredne blizine, nakon čega je Vidosavljević pogodio stativu.

Konačno, jedna od "školskih" akcija Čukaričkog je prošla - u 43. minutu Stojanović je proigrao Slobodana Tedića, koji je konačno savladao kapitena jermenske ekipe.

Na kraju poluvremena vođstvo je moglo i da se duplira, pošto je u nadoknadi vremena Stojanović dodao Vidosavljeviću, koji je proigrao Tedića, a on sa metar i po promašio ceo gol.

Nije se slika menjala ni u drugom poluvremenu: Čukarički je ređao šanse, dok je Banants tek povremeno dolazio u situacije koje bi mogle da budu opasne, ali je odbrana domaćih bila na mestu.

Izgledalo je da je Tedić u 56. minutu postigao gol kada je golman ispustio loptu, ali se dobro snašao i uhvatio je ispred igrača domaćih. Docić je 10 minuta kasnije sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je odlični golman gostiju odbranio.

Konačno, u 80. minutu Birmančević je odlično centrirao, a Stefan Kovač samo glavom skrenuo loptu u gol za 2:0.

Tedić je u 86. minutu mogao da postigne još jedan gol posle kornera, ali je glavom sa prve stative pogodio spoljni deo mreže. Pre toga je došlo do koškanja na terenu, nakon čega je sudija podelio tri žuta kartona.

Ipak, Čukarički nije popuštao, već je napadao i dalje, što je dovelo do novog gola Tedića u nadoknadi vremena.

Na kraju, Veselinović i uprava Čukaričkog mogu biti jako zadovoljan i nastupom i rezultatom na takmičarskom početku sezone.

Čukarički: Belić, Docić, Luković (Birmančević, 53), Tedić, Vidosavljević, Puškarić, Stojanović (Đorđević, 72), Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač.

Banants: Airapetjan, Voskanijan, Kobzar (Melkonijan), Dašjan (Hakobjan), Kpodo, Kamara, Ajvazjan, Stanojević, Petrosjan, Glišić (Sinijavski).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Sremac
Friday, 12.07.2019
07:47

Bravo za Vuku, Ali u prvenstvu Radnicki ce biti ispred.

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 12.07.2019
06:25

Zasluženo ste se izborili za Evropu, zato vam je dobro i krenulo, za razliku od nekih drugih.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 12.07.2019
02:10

Šta ste se rstrčali toliko kao protiv zvezde (3:2) hahaha

avatar
Damir111
Thursday, 11.07.2019
22:31
avatar
Djole
Thursday, 11.07.2019
22:27

Bravo! Tečna igra, mnogo kretanja bez lopte što je stvaralo višak igrača na terenu. Samo me interesuje koliko je Bogosavac pretrčao, kao da je na spidu koliko je trčao napad-odbrana.

avatar
Südkurve München
Thursday, 11.07.2019
22:22

Simu Krunicu je bolje da je ostao u Cukarickom 😂😂😂😂

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 12.07.2019
06:24

Bilo bi njemu bolje, ali ne Čukaričkom.

avatar
Südkurve München
Saturday, 13.07.2019
11:05

I to sto kazes