Raste broj obolelih u Norveškoj, šta to znači za utakmicu sa Srbijom?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 07.03.2020.
09:40
Izvor: Sportske.net

Otkazuju se okupljanja, lekari savetuju oprez...

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Jedna od zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom jeste i Norveška.

Ova skandinavska zemlja svakodnevno radi na savetovanju svojih državljana koji često putuju po svetu usled sjajne ekonomske situacije, pa je zbog toga i rizik za obolevanje od koronavirusa veći.

Prema najnovijim informacijama koje su stigle jutros, Norveška ima 86 zaraženih od koronavirusa, a ta brojka je znatno veća od one koja je bila na snazi pre samo 24 sata.

Norvežani su tako dobili 30 novoobolelih od pomenutog virusa.

Šta to znači za utakmicu reprezntacija Norveške i Srbije koja je planirana za 26. mart? Pojedini događaji su se otkazali, doduše, ne tiču se sporta i fudbala, ali je za očekivati da se zatvore pojedini stadioni ukoliko se nastavi sa ovakvim trendom povećanja broja obolelih.

Lekari preporučuju oprez, posebno onima sa respiratornim problemima i starijima, ali zvaničnici ove države za sada ne preduzimaju mere oko zatvaranja stadiona i hala kao što je to slučaj u velikoj većini zemalja.

Za sada nema zvaničnih informacija niti informacija u norveškim medijima, ali na osnovu ovih brojki za očekivati je da se meč Norveške i Srbije odigra na nekom drugom mestu, dok drugo vreme teško da dolazi u obzir imajući u vidu ionako zgusnut kalendar...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Horhe Kampos
Saturday, 07.03.2020
12:36

Ако нас корона не спаси ништа неће!

avatar
Saturday, 07.03.2020
11:36

Neka se igra u Berlinu (ionako je glupo da se igra samo jedna utakmica i da neko ima prednost) ili da dodaju jos jednu grupu od 4.