Rasprava na mreži, Vuletić odgovorio Zvezdinim navijačima

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2019.
13:48
Izvor: Sportske.net

Još uvek je aktuelna tema titula iz 1946. godine koju je FS Srbije pripisao Crvenoj zvezdi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Ne dešava se često da se profesor na državnom fakultetu upušta u navijačka prepucavanja na društvenim mrežama, ali je potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić ovoga puta odlučio da reaguje.

Čelnik kluba iz Humske oglasio se na "Instagram" stranici navijačkog portala FK Crvena zvezda "Red Star Belgrade" kako bi odgovorio na postavljenu fotografiju.

Na fotografiji je lik Vladimira Vuletića, navodni citat sa gostovanja na TV Prva i potom imena hrvatskih fudbalera koji su sredinom prošlog veka nosili dres Partizana.

"Dok je Zvezda igrala fudbal, igrači Partizana su učestvovali u oslobađanju Jasenovca", stoji kao izjava Vladimira Vuletića.

Upravo je zbog toga i usledila reakcija potpredsednika FK Partizan. On je u komentaru negirao da je izrekao ono što je napisano, a pritom je imao još nekoliko važnih poruka koje je ovim putem preneo.

"Poštovana gospodo, odgovor na to što se 'pitate' je sledeći: Izjava, koju ovde parafrazirate, ne odgovara istini. Parafrazirali ste moju izjavu sa gostovanja na Prvoj TV u kojoj sam izjavio da, dok su Partizani (a ne FK Partizan, budući da tada jos nije ni postojao) oslobađali Jasenovac i vodili Blajburšku operaciju, FK CZV je osnivana i igrala prijateljske utakmice, a kao svoju prvu prijateljsku, protiv reprezentacije Albanije. A osnivaci FK Partizan su bili vojna lica Jugoslovenske armije. Jedan od najvažnijih bejaše Konstatin Koča Popović", piše u Vuletićevom odgovoru.

On se potom osvrnuo na tvrdnju da su sedmorica bivših fudbalera Partizana hrvatske nacionalnosti učestvovali u osnivanju kluba iz Humske.

"Igrači koje ovde miksujete zajedno sa mojom izjavom koju falsifikujete nemaju baš nikakve veze sa osnivanjem FK Partizan. Da, igali su u FKP kao i mnogi iz bivših republika i u FKP i u FKCZV. To su sve činjenice koje moji đaci znaju, bes obzira na vaše blasfemične pokušaje da navode iz jednog tabloida proglašavate za istinu, što me beskrajno zabavlja. Ono što vi treba da znate je da su samo svemir i ljudska glupost neograničeni. Uživajte, privremeno, u falsifikovanju istorije, duhu koji lebdi nad 'Rajkom' i vašim proslavama titula koje, prošle i ove godine, liče na Martinove 'Pesme vatre i leda'. Prijatno svima a sada neka krenu dalje uvrede, 3, 2, 1...počnite", napisao je Vuletić.

Fudbalskom klubu Crvena zvezda priznata je titula iz 1946. godine, nakon što je Komisija za pravna pitanja FSS predložila Skupštini da treba da glasa "ZA" taj predlog.

Profesor Vladimir Vuletić najavio je da će FK Partizan pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom kako bi pokušao da obori odluku Skupštine FS Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasha_Voj
Tuesday, 21.05.2019
19:35

Čuj kaže mi još tad nismo postojali. Pa frajer napravili ste klub na osnovu partizana koji su se borili, a ne da su ti borci skoji su se borili stvorili klub. Idem sutra da otvorim klub i da ga nazovem AVENGERS i za 50 godina ima da pričam dok ste vi jeli ono što se ne jede, hulk, iron man, spajdermen, thor I ostali su se borili protiv uništenja univerzuma.
Kakve veze imaju zvezda i da partizan sa oslobadjanjem jasenovca? Opet se kitite tudjim prijem. A gde ste nastali? Šta vam je bio franjo tudjman? Mi smo igrali protiv albanije, te iste albanije da je nije bilo u prvom svetskom ratu da nas pusti preko planina Srbija danas nebi postojala. Pglu si profesore

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 21.05.2019
18:51

Шта нам наприча овај човек. Моје искрено саучешће онима који му верују.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.05.2019
17:42

Profesore prava istina je dok su partizani oslobadjali Jasenovac igraci partizana su igrali za reprezentaciju svoje drzave u mnogo tamnim dresovima.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.05.2019
17:35

Zivi svedoci su za profesora vuletic tabloid. I studenti mu se sprdaju kakav je autoritet.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 21.05.2019
15:29

Kvalitetno pravi malu decu:-D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.05.2019
14:36

Oni koji vise od dvadeset godina pokusavaju da falsifikuju svoju istoriju pricaju o falsifikovanju istorije. Vrhunac licemerja.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.05.2019
14:34

Profesore navedi ime i prezime samo jednog igraca jugoslovenskog fudbalskog kluba partizan koji je ucestvovao u oslobadjanju Jasenovca. Samo jednog profesore, samo jednog.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 21.05.2019
16:40

Pa koliko god I meni licno bio antipatican I to sto je tu gde mu mesto nije.....ipak ste vi drzavni gebelsovci, jer nije pominjao igrace Partizana.....vi jeste igrali sa albanijom u to vreme. ..svi vi povika na profesora (Al redovnog profesora) a vas kao doktor nauka sedi vam na celu....ta vam devijacina da je jedan terzic doktor ne smeta niti ono sta on radi I prica???? Fini arsini.....Jos jedna cinjenica....poslednji hrvat s kojim je bilo pregovora oko dolaska u Partizan je bio 80-tih Aljosa Asanovic, tada igrac Hajduka ...nije dosao...a da je igrao za nas, bilo je pre toga jos....tako da gospodo svi ti koje ste nabrojali su bili u vreme SFRJ, a vi veliki srbi ste Ih imali na pretek I od tada, u novije doba.....tako da kome vi sta pricate kojima je I dan danas, pored drzave, glavni sponzor IDEA......naravno podvlacim da mi ne bi smetalo da igra hrvat za nas, merimo se po ljudskosti, ali ovo je prosto da se vidi koliki su to veliki srbi....jesu na viku

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 23.05.2019
09:07

Gde je ime i prezime tog jednog fudbalera.

avatar
Old_school
Tuesday, 21.05.2019
14:25

Koliko mora biti jadno da se profesor, pa ko god da je, prepucava sa navijacima preko drustvenih mreza. Ovaj ide stopama Z. Pantica. Tesko Partizanu sa tobom prijatelju.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.05.2019
17:05

Ili drugim recima, blago Zvezdi dok su takvi ljudi u partizanu.