Rasprava na mreži, Vuletić odgovorio Zvezdinim navijačima

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 21. maj 2019.

 • 13:48

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Još uvek je aktuelna tema titula iz 1946. godine koju je FS Srbije pripisao Crvenoj zvezdi.

Rasprava na mreži, Vuletić odgovorio Zvezdinim navijačima
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Ne dešava se često da se profesor na državnom fakultetu upušta u navijačka prepucavanja na društvenim mrežama, ali je potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić ovoga puta odlučio da reaguje.

Čelnik kluba iz Humske oglasio se na "Instagram" stranici navijačkog portala FK Crvena zvezda "Red Star Belgrade" kako bi odgovorio na postavljenu fotografiju.

Na fotografiji je lik Vladimira Vuletića, navodni citat sa gostovanja na TV Prva i potom imena hrvatskih fudbalera koji su sredinom prošlog veka nosili dres Partizana.

"Dok je Zvezda igrala fudbal, igrači Partizana su učestvovali u oslobađanju Jasenovca", stoji kao izjava Vladimira Vuletića.

Upravo je zbog toga i usledila reakcija potpredsednika FK Partizan. On je u komentaru negirao da je izrekao ono što je napisano, a pritom je imao još nekoliko važnih poruka koje je ovim putem preneo.

"Poštovana gospodo, odgovor na to što se 'pitate' je sledeći: Izjava, koju ovde parafrazirate, ne odgovara istini. Parafrazirali ste moju izjavu sa gostovanja na Prvoj TV u kojoj sam izjavio da, dok su Partizani (a ne FK Partizan, budući da tada jos nije ni postojao) oslobađali Jasenovac i vodili Blajburšku operaciju, FK CZV je osnivana i igrala prijateljske utakmice, a kao svoju prvu prijateljsku, protiv reprezentacije Albanije. A osnivaci FK Partizan su bili vojna lica Jugoslovenske armije. Jedan od najvažnijih bejaše Konstatin Koča Popović", piše u Vuletićevom odgovoru.

On se potom osvrnuo na tvrdnju da su sedmorica bivših fudbalera Partizana hrvatske nacionalnosti učestvovali u osnivanju kluba iz Humske.

"Igrači koje ovde miksujete zajedno sa mojom izjavom koju falsifikujete nemaju baš nikakve veze sa osnivanjem FK Partizan. Da, igali su u FKP kao i mnogi iz bivših republika i u FKP i u FKCZV. To su sve činjenice koje moji đaci znaju, bes obzira na vaše blasfemične pokušaje da navode iz jednog tabloida proglašavate za istinu, što me beskrajno zabavlja. Ono što vi treba da znate je da su samo svemir i ljudska glupost neograničeni. Uživajte, privremeno, u falsifikovanju istorije, duhu koji lebdi nad 'Rajkom' i vašim proslavama titula koje, prošle i ove godine, liče na Martinove 'Pesme vatre i leda'. Prijatno svima a sada neka krenu dalje uvrede, 3, 2, 1...počnite", napisao je Vuletić.

Fudbalskom klubu Crvena zvezda priznata je titula iz 1946. godine, nakon što je Komisija za pravna pitanja FSS predložila Skupštini da treba da glasa "ZA" taj predlog.

Profesor Vladimir Vuletić najavio je da će FK Partizan pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom kako bi pokušao da obori odluku Skupštine FS Srbije.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari