Raspored do kraja godine - Može li Partizan da uhvati priključak?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.11.2018.
18:42
Izvor: Sportske.net

Remi u Nišu omogućio je Partizanu da pobedom nad Dinamom smanji zaostatak za vodećim dvojcem. Mogu li crno-beli da se vrate u borbu za titulu pre odlaska na zimsku pauzu?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Derbi 17. kola Super lige Srbije završen je nerešenim rezultatom, a nakon nedeljnog duela u Humskoj postalo je jasno da je od remija u Nišu najviše profitirao Partizan.

Bodovna razlika između vodeće Crvene zvezde i drugoplasiranog Radničkog ostala je ista kao i pre 17. kola (9 bodova), ali je zato Partizan prišao vodećem tandemu na minus 11, odnosno minus 2!

Do odlaska na zimsku pauzu biće odigrana još četiri kola, što znači da u igri ostaje još 12 bodova, a raspored je takav da crno-beli imaju čemu da se nadaju.

Ukoliko uspešno "preguraju" neugodno gostovanje u Lučanima, fudbaleri Partizana u poslednja tri kola jesenjeg dela takmičenja imaju povoljniji raspored u odnosu na protivnike, a pritom neće izlaziti iz Beograda.

Reklo bi se da najteži posao očekuje niški Radnički. Drugoplasirani tim na superligaškoj tabeli mora na dva uzastopna gostovanja i to "fenjerašu" Dinamu i ekipi Voždovca. Radnički zatim dočekuje Spartak ŽK, a u poslednjem kolu čeka ga najteži od naredna četiri susreta, duel sa Napretkom u Kruševcu.

Aktuelni šampion na domaćem terenu igra protiv Voždovca i Naretka, a gostovaće Spartaku i Čukaričkom.

Na osnovu rasporeda reklo bi se da postoji prostor da se Zvezda i Radnički "sapletu" u nekom od naredna četiri kola, ali će Partizan morati da bude fokusiran na svoj primarni zadatak, a to su četiri pobede iz poslednje četiri utakmice u 2018. godinu.

Ukoliko crno-beli budu dobili sve četiri utakmice, utisak je da bi na zimsku pauzu mogli da odu sa manjim zaostatkom u odnosu na Crvenu zvezdu, ali i da preskoče Radnički i vrate se na drugu poziciju na tabeli.

Raspored do kraja godine:

18. kolo
CRVENA ZVEZDA - Voždovac
Dinamo - RADNIČKI NIŠ
Mladost - PARTIZAN

19. kolo
PARTIZAN - Zemun
Spartak ŽK - CRVENA ZVEZDA
Voždovac - RADNIČKI NIŠ

20. kolo
RADNIČKI NIŠ - Spartak ŽK
CRVENA ZVEZDA - Napredak
Rad - PARTIZAN

21. kolo
PARTIZAN - Mačva
Čukarički - CRVENA ZVEZDA
Napredak - RADNIČKI NIŠ

Jesenji deo sezone biće okončan 15. decembra, a nastavak takmičenja planiran je za 16. februar, osim ako vremenski uslovi ne budu stopirali početak drugog dela sezone.

Nakon zimske pauze biće odigrano još devet mečeva u ligaškom delu takmičenja, među njima će biti dueli Crvene zvezde i Partizana, odnosno Partizana i Radničkog, tako da bi bilo pretenciozno pričati o tome kako je borba za titulu završena i kako Zvezda već u januaru može da stavi šampanjac na hlađenje.

Da podsetimo da će nakon tridesetog kola doći do podele bodova, a kada bi se taj proces obavio u datom momentu Partizan bi za Radničkim imao bod, a za Crvenom zvezdom šest bodova zaostatka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 27.11.2018
11:54

Nekako, citav ovaj tekst kao da je pisao Partizanovac.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 27.11.2018
00:44

Pa moze da se kiksne protiv svakog,teski.su tereni,ali mislim da ce Partizan odmah da se saplete protiv Lucanaca sem ako ih ne pogura sudija kao prosle sezone.

avatar
Brajkoo
Tuesday, 27.11.2018
00:13

Ne palite ne upućene?! Prvo, Cz ima bolji tim od svih ostalih zajedno, doduse u taj tim je uložena rekordna suma za naše uslove. Drugo,zar mislite da bi vladajuća bulumenta,FSS,Kokeza,Mrakic,Ofkan...dozvolili da Partizan bude šampion pa čak i da je bolji ?!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 27.11.2018
12:21

Ko njih pita za dozvolu:-D

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 26.11.2018
21:46

Zvezdu siguran sam ne može niko stici.Drugo mesto pripašće onom ko pobedi u susretu Partizan-Radnički.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 26.11.2018
20:43

Mogli bismo i da ih prestignemo kad bi nam vratili sve one otete bodove uz jos ''samo'' jedan ili dva kiksa.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 27.11.2018
08:51

Kad bi vam oduzeli sve poklonjene bodove naslov bi ostao isti ali bi tekst pisao o borbi za plej of.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 27.11.2018
12:21

Je l' ti nekad neko rekao da si zreo za posmatranje?

avatar
IM
Monday, 26.11.2018
20:10

Mislim da Partizan moze da dobije jos ove cetri do kraja,a za Radnicki i Crvenu zvezdu zbog nesto tezeg rasporeda mozda i kiksnu negde,Partizan obavezno na zimu da dovede ozbiljnog levog beka,veznog i krilo.

avatar
Fikan
Monday, 26.11.2018
19:54

Naravno da može.

avatar
NemanjaVidic No1.
Tuesday, 27.11.2018
00:38

moze da izbori 3mesto

avatar
nenadnenad1234
Monday, 26.11.2018
19:52

Vozdovac i Napredak su znali da namuce Zvezdu, a za Banovo Brdo i Suboticu ce bitan faktor igrati i vremenski uslovi. jer ako pada kisa pre toga i bude blatiste na terenu, tj. uslovi za igru budu minimalni (ko prosle godine Partizanu u Krusevcu) ti protiv svakog mozes da kiksnes.