Raport iz Niša - "Desetka" prioritet!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.01.2019.
13:58
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Punom parom rade na "Čairu" kako bi Nenad Lalatović na proleće imao na raspolaganju igrački kadar spreman za najviše domete.

fkradnickinis.rs
fkradnickinis.rs

Povezane vesti

Jesenji deo tekuće sezone na "Čairu" će pamtiti kao jedan od najuspešnijih u poslednjih nekoliko decenija, ali u Radničkom ne nameravaju da se zaustave na tome.

Superligaš iz Niša najpre je završio posao oko produžetka saradnje sa Nenadom Lalatovićem, a potom krenuo sa "osvežavanjem" igračkog kadra.

Radnički su do sada napustili ofanzivni vezisti Aleksandar Stanisavljević i Siniša Babić, desni bek Nikola Aksentijević, štoper Andrija Mijailović i golman Mladen Živković.

Kada su u pitanju pojačanja, opremu su do sada zadužili krilni igrači Petar Petrović i Nikola Čumić, te desni bek Marko Živković, a iz Niša poručuju da je dovođenje klasične "desetke" prioritet do kraja prelaznog roka. Tome treba dodati i važan podatak vezan za status Nikole Drinčića koji je produžio ugovor do kraja sezone.

Nenad Lalatović i njegov stručni štab trenutno na raspolaganju imaju sledeće igrače:

Golmani - Borivoje Ristić, Ivan Bulajić, Stefan Ilić, Milorad Kojić;

Odbrana - Stefan Đorđević, Taras Bondarenko, Đorđe Crnomarković, Radovan Pankov, Nikola Stanković, Aleksandar Todorovski, Filip Stanković, Petar Ćirković, Marko Živković;

Vezni red - Nikola Drinčić, Riota Noma, Saša Stojanović, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Uroš Damnjanović, Petar Ristić, Petar Krstić, Nikola Čumić;

Napadači - Petar Petrović, Andrija Apostolović, Petar Grbić, Nermin Haskić, Marko Mrkić, Slađan Nikodijević, Lazar Ranđelović i Marko Mitrović.

Nenad Lalatovic

Nenad Lalatović i njegovi saradnici pripremaće pobrojane igrače u Nišu do 23. januara, a zatim sledi odlazak u turski Belek koji će i ove godine biti baza Radničkog tokom centralnog dela priprema.

Tokom boravka u Beleku Radnički će odigrati pet kontrolnih utakmica, uglavnom protiv ekipa sa istoka kontinenta, među kojima su i rivali Crvene zvezde u prethodna dva evropska ciklusa.

26. januar: Podbrezovija (Slovačka)
29. januar: Avangard (Rusija)
1. februar: Spartak Trnava (Slovačka)
3. februar: Čajka (Rusija)
5. februar: Rubin Kazanj (Rusija)

Radnički je jesenji deo sezone završio kao drugoplasirani na superligaškoj tabeli sa 9 bodova zaostatka za vodećom Zvezdom i šest više u odnosu na trećeplasirani Partizan.

U Kupu Srbije Nišlije su dogurale do četvrtfinala gde će im rival biti novosadska Vojvodina. Cilj je plasman u finale najmasovnijeg takmičenja pošto se finale ove godine igra na "Čairu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke