Rambo iskreno - O Zvezdi, pojačanjima iz Brazila i zbog čega strepi pred Mundijal?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 03.02.2018.
08:38
Izvor: Sportske.net

Dejan Rambo Petković je bio u poseti Crvenoj zvezdi, imao je veoma zanimljivih izjava.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Istaknuti fudbaler i čovek koji je bio majstor sa loptom, Dejan Rambo Petković, posetio je juče ekipu Crvene zvezde na pripremama u Antaliji, a tokom te posete je razgovarao i sa novinarima.

Istakao je da je po prvi put u ovom mestu, a utakmicu protiv CSKA nije mnogo komentarisao.

"Prvi put sam u Antaliji, došao sam da podržim ove momke. Odavno Zvezda nije bila u prolećnom delu takmičenja u Evropi. Neće biti lako protiv CSKA, imamo utakmicu za 11 dana, pa im je podrška dobro došla. Ima Zvezda dobrih igrača, nažalost čuo sam da se povredio Boaći, ali ima ko da ga zameni", rekao je Dejan Petković, a napomenuo je i da bi to mogao da bude njegov 'zemljak', Aleksandar Pešić.

Dosta ima igrača iz Niša u Crvenoj zvezdi, braća Ilić, Pešić, kao i Radonjić. Pitali smo šta misli o tome i da li je ponosan.

"Treba da ih ima, naravno da mi to prija i godi, to su deca koju poznajem od malena. Radonjića znam, Ilići su ko moja deca, a Pešić je iz mog sela i njega znam ko dete. Saša Marković je iz istog sela. Niški kraj je prepun talenata, ima tu dobre dece. Ne zaboravite da je i Piksi iz Niša", kazao je Petković.

Popularni "Rambo" je rekao i da naša liga mora biti daleko jača kako bi iznedrila jaku Zvezdu.

"Takmičenje nije dobro, nije dovoljno jako da napraviš ekipu da bi bio ravnopravan. Svi zaboravljamo finansijsku razliku. Zvezda kada izađe napolje igra protiv ekipa koje imaju igrača koji vredi više nego čitava Crvena zvezda. Neko će reći da to nema veze, ja kažem da ima veze, itekako. Treba biti u Evropi, pa polako, za par godina razmišljati o Ligi šampiona. Treba tu plan, rad i program, ne može preko noći", rekao je on.

Upitan da li ima neku preporuku za Crvenu zvezdu iz Brazila, Petković je rekao da baš i nema adekvatnih pojačanja jer su igrači ili skupi ili neafirmisani.

"Pojačanja neće biti iz Brazila, Zvezda nema mogućnosti, brazilski fudbal je otišao gore, mnogo je skupo. Zvezda ne može sebi da priušti igrača a koji je za Crvenu zvezdu. Jedino možeš da uzmeš dete i da ga dovedeš ovde. Neafirmisan igrač sa velikim potencijalom, to je teško naći. Brazilsko tržište je prepuno skauta, teško je to pronaći. Ja sam uspeo da nađem par igrača u Vitoriji, da finansijski dobitak bude 6000%, ali to nije svaki dan. Zvezda kada dovede igrača, što se dešavalo ranije, nije znala da li je povređen. da li je spreman da igra. Ne može da dovodi na 'u, a, bu'. Ludogorec je primer kako treba raditi, tamo sam video i par igrača koji su bili kod mene. Mislim da kad se nešto radi sistemski, onda ima šanse", razmišlja Petković.

Fudbaleri koji su stigli iz Južne Amerike, odnosno iz Brazila, poput Evandra i Borhe, su se dobro pokazali i dokazali da Zvezda ume da pogodi kada se radi o pojačanjima iz te zemlje, ali je daleko više bilo promašaja. Kakve su šanse da sada Crvena zvezda pogodi sa igračem iz Brazila?

"Male su šanse, Evandro je bio pre šest godina, a fudbal u Brazilu pre 6 godina je bio daleko niže. Tržište je otišlo daleko gore, igrači su previše plaćeni. Najslabiji budžet prve lige je 25 miliona eura. Flamengo ima 200 miliona dolara budžet, potrošio je 100 miliona dolara na igrače. Bili su prvaci, pa su kao prvaci potrošili 100 miliona dolara što je apsurdno, da bi na kraju izgubili titulu", istakao je on.

Nezaobilazna tema jeste i reprezentacija, Dejan Rambo Petković će pratiti duele našeg tima koji predvodi Mladen Krstajić.

"Biću na SP, radiću za Globo televiziju, zbog toga neću uzeti niti jednu ekipu sve do kraja tog prvenstva. Biće uživanje i malo strepnje 27. juna", rekao je on.

Inače, 27. juna naša reprezentacija igra protiv reprezentacije Brazila.

"Šta da vam kažem... Bojim se. Nebitan je Brazil, bitno je protiv Kostarike i Švajcarske. Što se bojim? Bojim se zbog situacije kod nas. Plasirali smo se i to je dobar rezultat, i na tome svaka čast stručnom štabu i igračima. Sada imamo novi stručni štab i treba se prilagoditi, selektor je početnik, nije to lako. Mnoge stvari su negativne, zbog toga se bojim. Ne možemo tamo biti prvi, ali predzadnje takmičenje i zadnje nisu bili kako treba, posebno 2006. kada smo se obrukali. Imamo kvalitetne igrače, ne neke koji se preterano ističu, ali imamo dobar tim, dobru odbranu. Naš najbolji igrač, Tadić, po meni, nije standardan u svojoj ekipi", istakao je Petković.

Stigao je da prokomentariše i reprezentaciju Brazila, koju veoma dobro poznaje.

"Bio sam krajem decembra u Brazilu, igrao sam fudbal sa zvezdama, Tite nam je bio trener, a na kraju sam razgovarao i sa njim. Tite je promenio sve. Uglavnom se to gleda površno, rezultati su tu, prošetali su se... Gledaju se samo rezultati, ali se ne gleda šta su oni promenili. ON je sve promenio. On je sve utakmice dobio, ali ubedljivo. Superiorno. I taj Brazil je stvorio sistem kao u Evropi, ne igraju više na gol više. MIslim da je veliki favorit za Svetsko prvenstvo", rekao je on.

Može li neko da ih zaustavi? Petković je nabrojao dva favorita.

"Sa druge strane, opasnost je najbolji igrač koji nije osvojio SP. To je Lionel Mesi. Nemci su favoriti, i tu se zatvara krug", završio je priču sa novinarima Dejan Petković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Saturday, 03.02.2018
18:35

Ne mogu ni skrtice poput PSVa da dovedu ko pre Ronalda za 8milki ubili ih Sahtjor i Rusi a tako i treba.Rambo je upravu Zvezda tu nema sta da trazi.

avatar
GrobaroooS
Saturday, 03.02.2018
15:27

Vise je Partizan imao dobrih brazilaca od Zvezde Zuka, Kleo, Leo, Everton itd. A sto se tice SP-a uz Brazil najveci favorit je Francuska i Nemacka. Kakva crna Argentina??

avatar
Saturday, 03.02.2018
19:47
avatar
Saturday, 03.02.2018
13:08

u, a, bu Hahaha Tadic nije nas najbolji igrac, malo te beje ta vremenska razlika Hahaha

avatar
Amar Zornic
Saturday, 03.02.2018
12:10

Jako realna i iskrena izjava . Svaka cast Rambo

avatar
LuckyStrike
Saturday, 03.02.2018
10:21

Covek koji je cao zivot sanjao da igra za repku a nikad nije bio pozvan.. A verujem da bi srcem igrao sa 101% snage svaku utakmicu...

avatar
MladoKolonac
Sunday, 04.02.2018
23:22

zvao ga je jedino Bard za ono kratko vreme dok je bio selektor