Rakić presudio Pazarcima, Rajković nastavio seriju!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.09.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

Prošlonedeljni kiks u Kruševcu nije ostavio traga na ekipi Crvene zvezde, koja je večeras pred svojim navijačima na Marakani rutinski savladala Novi Pazar. Rakić rešio meč svojim golovima, pa će Zvezda prenoćiti na čelu tabele, a golman Rajković je već 56

Beta/FKCrvenazvezda/Ds
Beta/FKCrvenazvezda/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nisu imali problema da večeras na Marakani slome otpor ekipe Novog Pazara. U meču šestog kola Superlige, Zvezda je slavila sa 2:0 i tako, bar na jednu noć, uspela da se izdvoji na liderskoj poziciji.

Zvezda je od početka imala blagu inicijativu, i posle par poluprilika, već u 14. minutu je stigla i do vodećeg gola.

Lazović je po desnoj strani napravio pometnju u protivničkim redovima, usledila je povratna lopta za Savićevića čiji je šut izblokiran, ali je u nastavku akcije Pečnik sa leve strane odlično pronašao Rakića, koji rutinski šalje loptu u mrežu - 1:0.

Ovaj gol omogućio je fudbalerima Crvene zvezde da mirno igraju u nastavku meča i vrebaju novu priliku kojom bi praktično i rešili meč u svoju korist. Mogao je to da učini Bosančić u 27. minutu, ali je lopta posle njegovog udarca glavom okrznula stativu.

Pazarci su uspeli da priprete tek posle pola sata igre, imali su dva dobra pokušaja pred golom Rajkovića, ali je golman Zvezde ostao i dalje nesavladan.

U finišu prvog poluvremena, mogao je Rakić da duplira prednost, zamalo je bio neprecizan, ali što je propustio tada, nadoknadio je u devetom minutu drugog poluvremena, kada ga je rezervista Avramovski uposlio ispred šesnaesterca gostiju, napadač Zvezde je odmah šutirao, lopta je zakačila Tintora i prevarila golmana Zečevića za konačnih 2:0.

Posle toga, Zvezdi je ostalo da posao privede kraju, Pazarci nisu imali ni snage ni kvaliteta da im taj plan pokvare, pa bodovi ostaju na Marakani.

Golove Đorđa Rakića možete da pogledate OVDE.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Savićević (Avramovski od 46.), Pečnik (Katai od 64.), Lazović, Rakić (Despotović od 74.).

Novi Pazar: Zečević, Đorđević, Mijić (Pavlović od 79.), Hadžibulić, Kecap (Vidaković od 59.), Rusmir, Vuković, Ragipović, Jevtović (Obrovac od 68.), Udovičić, Tintor.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke