Rajković ili Dmitrović, ko će čuvati mrežu Srbije u baražu, ko je pravo rešenje protiv Halanda?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.03.2020.
18:17
Izvor: Sportske.net

Imajući u vidu poslednji meč naše reptrezentacije u prošloj godini, ova dilema je sada ponovo aktuelna.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Jedan je u Francuskoj izlazio na megdan Nejmaru, Mbapeu, drugi u Španiji već ima mnogo iskustva u dvobojima sa Mesijem, ali ni jedan ni drugi još nisu bili u prilici da stanu oči u oči sa razgoropađenim Erlingom Halandom, novom zvezdom Dortmunda, reprezentracije Norveške i generalno evropskog i svetskog fudbala.

Ko bi bio bolje rešenje od njih dvojice za predstojeći baraž Lige nacija i polufinalni meč sa Norveškom, na selektoru Tumbakoviću je da odluči.

On je tokom jesenjih kvalifikacija najpre dao prednost Marku Dmitroviću, ali posle meča sa Luksemburgom u Beogradu (3:2), odlučio se za promenu na golu u poslednjem meču u grupi protiv Ukrajine, kada su ''Orlovi'' opet dva puta kapitulirali, bilo je 2:2.

Zato će sada biti zanimljivo ko će dobiti prednost protiv Norveške, a Rajković je u izjavi za ''Novosti'' poručio da sa velikom željom dočekuje svako okupljanje našeg nacionalnog tima i naravno, spreman je za nove izazove.

''Kada god sam u karijeri dobijao poziv da se javim reprezentaciji Srbije, uvek sam osećao ponos i neku pozitivnu tremu. Kao što se ne opterećujem statistikom koja pokazuje da sam peti najuspešniji klupski golman u Evropi, tako se ne opterećujem ni izborom našeg selektora ko će među startnih 11.

Najvažnije je da u Oslu stignemo do pobede, da obezbedimo finalni meč baraža pet dana kasnije u Beogradu i da konačno odemo na Prvenstvo Evrope. Ponavljam, igranje za reprezentaciju je za mene svetinja'', istakao je Rajković.

On je od početka sezone u Francuskoj nastupio u ukupno 29 mečeva, što u Ligi 1, što u francuskom Kupu, primio je 21 gol, a na 13 mečeva mreža mu je ostala netaknuta. Dmitrović je ove sezone upisao 24 nastupa za ekipu Eibara, sve u Primeri, gde je 37 puta kapitulirao, a na sedam mečeva je sačuvao mrežu.
-
baner

''Haland i Edegard su im prve zvezde reprezentacije i ako zaustavimo njih, završili smo možda i pola posla. Norvežani su možda blagi favoriti pred ovu utakmicu, samo zbog toga što igraju pred svojom publikom u Oslu. Ipak, mi imamo prilično dobru ekipu i ne sumnjam da ćemo dobro pripremljeni da uđemo u meč koji nam mnogo znači'', dodao je Rajković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bekias
Saturday, 07.03.2020
11:29

Rupe i jedan i drugi ,nema nam spasa.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 07.03.2020
17:40

Rajkovic je koliko vidim jedan od najboljih golmana evrope statisticki.

avatar
Milos Kosta Kostic
Saturday, 07.03.2020
07:13

Mozes staviti na gol i tri golmana, sta vredi kada je odbrana katastrofalna

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 07.03.2020
02:02

Rajković na gol... Odbrana: Miletić, Milenković, Nastasić (Pavlović), Kolarov (Rodić ili Urošević). Sredina Milivojević, Radoja, Tadić, SMS, Kostić i u napad Mitrović