Rajko zna kako pobediti AZ! Ali, zašto su Holanđani ''kao roboti''?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 16. septembar 2019.

  • 11:42

  • Izvor: Sportske.net, partizan.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Ako ih neko iz Partizana odlično poznaje, onda je to svakako Rajko Brežančić.

Rajko zna kako pobediti AZ! Ali, zašto su Holanđani ''kao roboti''?
Foto: Miroslav Todorović/Partizan.rs
Takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope za Partizan počinje u četvrtak, utakmicom protiv AZ Alkmara u Humskoj, u četvrtak od 21 čas.

Ove dve ekipe su se u istom takmičenju sastale i 2015. godine, kada je Partizan oba puta pobedio - 3:2 u Beogradu i 2:1 u Alkmaru.

U to vreme je Rajko Brežančić bio član AZ Alkmara, pa je njegova analiza narednog Partizanovog rivala navijačima prilično zanimljiva.

U zanimljivom razgovoru sa Biljanom Obradović za Partizanov klupski sajt, Brežančić je govorio ne samo o AZ-u, nego i o životu u Holandiji, kao i o tome šta ga je iznenadilo tokom boravka u toj zemlji.

''Holandija je prelepa zemlja, mala, uređena, sve super, samo su ljudi mnogo hladni, što mi se ne sviđa, baš sam o tome juče pričao u jednom intervjuu, jedino mi se to ne sviđa.

Nema onoga da posle treninga ideš na kafe, ručkove, nema ništa od toga.

Ako se ide na kafu plaća svako svoje, to sam video prvi put u životu i rekao sam da više ne idem sa njima.

Oni su tako hladni, neće da se jave, sad te vidi na treningu, a posle u gradu neće da te pozdravi, pita kako si, itd. Ništa, kao da te ne poznaju, znači, kao roboti su, dođu odrade trening i idu kući.

Što se tiče fudbala, Holanđani k’o Holanđani, imaju mnogo dobre ekipe, međutim, ne posvećuju mnogo pažnje odbrani, više se igra u napadu. Koja god ekipa u Holadiji, niko ne posvećuje pažnju odbrani, svi gledaju samo napred i to je to'', istakao je Brežančić.

On smatra da će i AZ u četvrtak igrai upravo tako, sa akcentom na ofanzivu, uz dosta prostora za napadače crno-belih na drugoj strani.

''Iz ove ekipe poznajem samo dva igrača, štopera Grka Hacidijakosa, drugog štopera takođe, tako da što se toga tiče, ekipa se dosta promenila, oni igraju taj ofanzivni fudbal, karakteristični su po tome.

Mi treba jednostavno da igramo našu igru, ne treba da ih se plašimo, nisu oni neki bauk, niti su nešto posebno, po meni, bila je mnogo bolja ekipa kada sam ja bio tamo, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo'', smatra Brežančić.

Iskusni levi bek veruje da će ekipa Partizana sada biti znatno rasterećenija psihološki u odnosu na mečeve u kvalifikacijama.

''Rasterećeniji smo, bio nam je cilj da uđemo, što je rekao trener Savo Milošević to je nama jedan bonus.

Imamo ovu našu Ling-Long ligu, to je naša realnost, ovo je samo jedan bonus, po meni, zasluženo smo ušli u LE jer smo radili otkad sam ja došao.

Spremali smo se baš za te utakmice, gledali da bude dobro za sve, za nas igrače, navijače, da dovedemo neke ekipe u Beograd. Eto, kao što znate, dolazi Mančester junajted, po meni je to jedna od najboljih ekipa u svetu'', naglašava Brežančić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari