Radomir Antić o ''lažnom'' Zvezdinom trijumfu, da li je narod uz reprezentaciju?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.10.2017.
12:57
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima pomno prati dešavanja u našem fudbalu, a njegov komentar na temu klupskih i reprezentativnih rezultata ove jeseni već je izazvao veliku pažnju.

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

Osam godina smo čekali da neko ponovi ono što je Radomir Antić uradio sa reprezentacijom Srbije.

Od plasmana na Mundijal u Južnoj Africi nagledali smo se brojnih neuspeha naših ''Orlova'', ali dolaskom Slavoljuba Muslina započeo je novi rezultatski uspon.

Ove jeseni smo konačno uspeli da se plasiramo na jedno veliko takmičenje, na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali igra našeg nacionalnog tima u poslednje dve kvalifikacione utakmice mnoge je zabrinula.

Svoj komentar na tu temu dao je i Radomir Antić za ''Blic'', gde je izrazio sumnju da li i u kojoj meri narod podržava ekipu koju vodi Slavoljub Muslin.

''Kada smo otišli na Svetsko prvenstvo 2010. to je bila velika stvar, ali još je važnije bilo ponašanje naroda i puna "Marakana" na poslednjem meču protiv Rumunije.

Kada sam uzimao nacionalni tim objasnio sam da Srbin ne može da prihvati da je inferioran u odnosu na bilo koga. Ta činjenica mi je pomogla da odlučim na koji način ćemo da igramo. Narod je prihvatio poruku i bio uz ekipu. Čini mi se da je sada nekako drugačije'', ističe Antić.

Iskusni strateg se osvrnuo i na rezultate Partizana i Crvene zvezde ove jeseni na evropskoj sceni i iako je njihov istovremeni plasman u Ligu Evrope nešto što još nismo imali prilike da vidimo, Antić smatra da nema razloga za nekakvu euforiju.

Kao konkretan primer naveo je utakmicu između Kelna i Crvene zvezde, koju su crveno-bli dobili sa 1:0.

''Crveno-beli jesu došli do rezultata protiv Kelna, ali on je lažan. Nije bilo dominacije. Nije samo poenta da se prođe, već da se Evropa iskoristi da se donese neka nova kultura, disciplina'', objašnjava Antić.

Potom se dotakao i Partizana i njegovog  dvomeča sa Skenderbegom. Ne krije zabrinutost...

''Evo, Partizan... U revanšu treba da igra protiv Skenderbega u Humskoj. Nadam se da će sve lepo da prođe. I dalje sam zabrinut za srpski fudbal koji ima problem i toga moramo da budemo svesni. Rezultati sada stoje, samo se postavlja pitanje šta uraditi i pretvoriti ih u bolju atmosferu'', poručio je Antić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deky78
Monday, 23.10.2017
01:20

Prvo to novinari sto pisu nemora biti istina a drugo arsenal he igrao skoro sa trecim timom!

avatar
Mads87
Sunday, 22.10.2017
21:51

Jako je bitno sta Antic kaze.Antic pod cijim vodjstvom su 2010 igraci bili toliko disciplinovani da su upropastili jednu jako dobru generaciju i prvenstvo na kom smo mozda nesto i mogli da uradimo.Na Sp 2010 reprezentacija nista nije pokazala sem da znaju da igraju rukomet, a i grupa koju smo tada prosli je bila smesnija cak i od ove koju smo sada prosli.Francuska koja je bila na izdisaju i koju je vodio selektor koji nije hteo da povede igrace koji su rodjeni u znaku lava i raka :) i raspadnuta rumunija :).Jako veliki uspeh si ti napravio zato se plz nejavljaj

avatar
Доктор фудбала Гроф
Sunday, 22.10.2017
20:34

Није њему лако јер цео живот и фудбалску каријеру је проживео у доминацији Звезде. Милоје може да му држи предавање из фудбалске тактике.

avatar
Delija sm
Sunday, 22.10.2017
19:03

Anticu svi znamo da si grobar zato ti i komentar nije na mestu, a ako cemo tako i partizanova proslogodisnja titula je lazna

avatar
Man united
Sunday, 22.10.2017
17:31

Антаро, стварно сам те поштовао. Али за ову 'лажну' победу треба да те је срамота. Па, није Келн ранга Јединства из Доње Мутнице, па да се очекује да доминирамо. Срам те било, уместо да честиташ, ти нам тражиш длаку у јајету.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Monday, 23.10.2017
08:02

Nije Srbin, a i nije rodjen u Srbiji. Nije Marsovac, ali zato navija za Marsoniju iz Slavonskog broda, kao da si znao:-D

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 22.10.2017
16:36

Prvo dodjes i pogledas kakvi timovi nisu u LS,pa onda realno pogledas nase timove i shvatis da nije uopste realno da oni budu tu. Naravno,nekada se desi da neki slabiji klub udje u LS,ali onda sluzi za gol razliku (Dinamo,Partizan,Maribor) sto se reprezentacije tice,igra nam je nikakva,bukvalno ne znas dal nam je gora odbrana ili napad,ali nekim cudom,nasi protivnici uspeju da odigraju losije od nas. Doduse ocekivati neki rezultat na SP moze samo fanatik ili neko ko ne prati fudbal,prolazak grupe bi nam bio ravan igranju finala.

avatar
Аполо
Sunday, 22.10.2017
16:35

Anticev komentar je na mestu, medjutim nije otkrivena nikakva topla voda. Nama je fudbal u bunaru vec deceniju unazad, mozda i duze. Zvezda i Partizan odavno nisu ono sto su nekad bili, pocevsi od derbija pa do evropskog takmicenja. Nazalost drzava i dalje pumpa fudbal, dok nam vaterpolo klubovi kubure sa racunima za struju, gas i sta god vec a vaterpolo smo sila.nReprezentacija iako se plasirala na prvenstvo deluje nekako bledo, ali isto tako je i Anticeva selekcija maestralo prosla u kvalifikacijama a onda neocekivano zakazala u grupi gde nismo mogli da se nosimo ni sa Australijom ni sa Obalom Slonovace. Summa summarum, manite se fudbala, to vise nije nas sport... Kosarka, odbojka, vaterpolo, sto se tice kolekvitnih sportova treba da bude nas prioritet!

avatar
LyO
Sunday, 22.10.2017
15:17

Pa evo Antaro izdominirali smo protiv Arsenala pa izgubismo, mislio sam da ces biti objektivniji o Zvezdi, iako znam da si partizanovac. A Zvezda ovako nije igrala u poslednjih 15 godina.

avatar
Realan_PFC
Sunday, 22.10.2017
18:31

najbolja je igra bila pod prosineckim, samo je partizan tada imao stanojevica i nijansu bolji tim od zvezde ............ lepo igra zvezda i sad ali meni bolji prosinecki od milojevica ........nekazem da je milojevic los, ali ima bolji tim nego sto je imao prosinecki, verujem da bi pod prosineckim ovo izgledalo jos lepse

avatar
Man united
Sunday, 22.10.2017
21:40

Просинечки је лепо кренуо. Али касније то и није баш штимало како треба. Мени ова игра под Милојем делује доста течније и сигурније.

avatar
Sunday, 22.10.2017
18:59

Upravo je to I problem, sto nam je toliko opao kvalitet fudbala da nam je ovo poboljsanje. Menjanje igrace svakih 6 meseci, dovodjenje stranaca radi pranja novca i samo da bi se reklo kako je stranac doveden, a to sto nema kvalitet, nema veze. Samo nas jos uvek boli kad neko kaze istinu.

avatar
Sunday, 22.10.2017
15:16

Sviđalo se to nekom ili ne, ovaj čovek je 100% u pravu.

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 22.10.2017
18:57

S obzirom na to kakav ti je nik ovde, zaista nema potrebe da komentarises Zvezdu.

avatar
sef9
Sunday, 22.10.2017
14:59

cuj ovog a sta da kazemo za tvoju pobedu na svetskom prvenstvu protiv nemacke 1 0 i sto su igrali bolje od nas i napadali nas sa igracem manje sta sa tim bruko jedna da neces mozda ti da nas vodis u rusiji sram da te bude licemeru jedan

avatar
Realan tip
Sunday, 22.10.2017
14:23

Bravo majstore, nisi dzabe provjerena trenerska klasa. Ljudi poslije dva dobra rezultata prave scenario za osvajanje SP-a i LE, a fudbal nam je u blatu zestokom.

avatar
Čeki
Sunday, 22.10.2017
14:09

Cek cek on prica za Zvezdu ko da smo svih 90 minuta bili podredjeni i nista nismo uradili, ne kazem da nije u pravu, ali kao da je gledao samo drugo poluvreme. Za reprezentaciju je u pravu 100 odsto, a za Partizan, pa ok nista lose, nije neka igra, ali mogu da se izvuku i prodju.

avatar
Patrick Bateman
Sunday, 22.10.2017
13:51

Lupio i ostao ziv :D

avatar
Lasana
Sunday, 22.10.2017
13:49

Zlatiborski prevarant... legendarni ludovan

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
17:52

Iju, pazi ti njega...

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 22.10.2017
13:49

Zvezda je u prvom poluvremenu lagano zaustavila svaki napad Kelna,ovi nisu nista mogli da urade. U drugom su nas unistili i imali smo srece. Evropske utakmice se tokom citavih 90 minuta igraju u visokom tempu a nasi to ne mogu da izdrze.

avatar
Povratak kralja 59
Sunday, 22.10.2017
13:41

Problem postoji i proističe od vrha države koja se meša u izbor FSS čiji rad je takav da naši klubovi nisu spremni da se nose s najboljim evropskim klubovima, a na to utiču katastrofalni tereni i celokupna infrastruktura, loše suđenje, dvostruki aršini komisija FSS i prazne tribine. Dok je već decenijama naš fudbal zarobljen u tim uslovima klubovi i iz nefudbalskih država postaju ozbiljni za naše. Što se tiče reprezentacije ona je posledica ovih problema jer naši igrači iz domaće odlaze nepripremljeni u jačim ligama gde ili potonu ili ne mogu da postanu glavni igrači, zato nemamo vođe, nemamo lidere, nemamo igrače koji su sposobni da naprave razliku u nacionalnom timu protiv najjačih reprezentacija.

avatar
barbaroga
Sunday, 22.10.2017
13:37

Joj boze .... pa moze neko da kaze i za onu tvoju titulu sa Atletikom da je lazna, po istoj logici ...... a na osnovu nje slepala ti se cela karijera .... za reprezentaciju da ne pricam, dosao si tek kad nisi mogao ni u trecoj spanskoj ligi da nadjes klub ....

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
17:58

Mislis, duplu krunu? Polufinale LS sledece sezone? Pre toga je trenirao Real, a posle toga Barselonu, Real podigao sa sedmog na trece mesto i sledece sezone bio prvi na tabeli sa sedam bodova prednosti naspram drugog na tabeli kad je dobio nepravedan otkaz, Barselonu je izvukao, seti se kako su samo lose stajali te sezone i koliko su mu bili i zahvalni. Na kraju krajeva, koji je to nas poslednji selektor koji je dobio Nemce?! Zar je sve to slucajnost?

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
18:04

Pardon, cetvrtfinale LS, zamalo ispali.

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 22.10.2017
13:29

Ne lupaj dominirali smo u prvom, oni su u drugom, mi smo imali vise srece, protiv arsenala nismo i kraj. Nismo mi Bajern pa da dominiramo protiv kelna 90 min

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 22.10.2017
13:29

Najbitnije je da ti pratis Zvezdu i da tesko prezivljavas njene pobede. Zivela Zvezda, nasa majka Srbija i srpska dijaspora.

avatar
ofsajd
Sunday, 22.10.2017
13:23

Covek kome je svaka rec na mjestu... i jedini kojeg srbija ima.

avatar
GlasRazuma
Sunday, 22.10.2017
13:04

Strasan stručnjak !!! Čudime da godinama nista ne radi a sve zna!!! Demagog !!!