Radojčić analizirao, u Inđiji će tek sad biti iznenađeni! A da li je bio penal za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.11.2019.
22:14
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Kako ste i navikli ponedeljkom uveče, vreme je za analizu spornih situacija iz prošlog prvenstvenog kola.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ovoga puta najviše spornih detalja viđeno je u utakmici između Inđije i Javor Matisa (2:3).

Posle meča, u Inđiji su bili besni na sudiju Bojana Nikolića zbog dva isključenja i dosuđenog penala za Ivanjičane u 90. minutu, ali posle večerašnje analize člana Sudijske komisije FSS Igora Radojčića na TV Arena Sport, ispada da su ove Nikolićeve odluke bile - ispravne.

Prva situacija - poništen gol Javor Matisu u drugom minutu zbog ofsajda.

''Nema ofsajda, ali ne mogu reći da je poništen gol, jer je akcija odmah prekinuta''.

Druga situacija - Inđija je tražila jedanaesterac.

''Nije, igrač u zelenom dresu se nalazi iza igrača Javora, ne znam kako je igrač ispred mogao da napravi prekršaj''.

Treća situacija -  crveni karton Dimitrovu.

''Sudija ovde nije smeo da se udalji, jer imao je nekoliko igrača kod mesta prekršaja, a preporuka svim sudijama je da to ne čine. Tek kada se igrači udalje, onda se meri devet metara do živog zida.

Igrač Javora kreće sa provokacijom, nogom je zakačio igrača Inđije, a da je sudija ostao, mogao bi da reaguje.

Ono što je igrač Javora uradio je za žuti karton, a ruka domaćeg igrača ka glavi protivnika je opravdan crveni karton za igrača Inđije''.

Četvrta situacija - drugi žuti karton Bosančiću.

''Igrač Javora vraća loptu igraču Inđije, a drugi igrač Inđije bezobzirno startuje i ovo je opravdan drugi žuti karton''.

Peta situacija - dosuđen penal za Javor Matis u 90. minutu.

''Pogledajte položaj sudije, on daleko stoji. Tek par sekundi kasnije sudija dosuđuje kazneni udarac, pretpostavljam da je došlo do konsultacija sa pomoćnikom. Ruka je iznad nivoa ramena i to jeste penal, ono što je najbitnije, doneta je ispravna odluka''.

Šesta situacija - fudbaleri Inđije traže penal u nadoknadi vremena zbog igranja rukom jednog igrača gostiju.

''Na osnovu snimka, teško je doneti konačan sud, ali ono što je jako bitno, gde se nalazi ruka. Ona se nalazi pored tela, ne vidim da ruka čini telo neprirodno većim, ne vidim ni pokret ruke ka lopti i onda tu nema prekršaja'', zaključuje Radojčić.

I na utakmici Partizan - Vojvodina bilo je spornih situacija, a zanimljivo je da večeras nije analizirana situacija kada je Sadika u kontri zaustavio Đurišić, koji je već imao žuti karton, zbog čega su crno-beli žestoko protestovali.

Za početak, analiziran je dosuđen ofsajd napadaču Vojvodine Bojanu Matiću u uvodnim minutima utakmice.

''Sudija je bio u liniji, ostavljamo njemu da bude u pravu''.

Sledeća situacija - Eze laktom zakačinje Filipa Stevanovića po licu.

''Nije prekršaj, nema namere''.

Na kraju -  analiza penala za Partizan.

''Sudija je najpre upozorio igrače da neće tolerisati povlačenje, a igrač Vojvodine sve vreme drži Ostojića, njih dvojica su bukvalno bili sami ispred sudije. To povlačenje traje dugo, možda je ovaj kontakt na kraju bio i slabijeg intenziteta, ali prihvatam njegovu odluku'', objasnio je Radojčić.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 05.11.2019
17:40

Као по обичају, Радојичић релативизује ствари. Брани ону смејурију од пенала за Партизан. А видим, Гробари га по коментарима нападају. Спин машина не стаје.

avatar
magister
Tuesday, 05.11.2019
10:30

> KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐ Ponovo sam pogledao udarac onu situaciju sa Ivanovićem i, priznajem, postoji udarac laktom, i naravno da je to faul, pa možda i za žuti. Dvaput sam gledao i - nisam video faul, tek kad mi je Revolt napisao o udarcu rukom (laktom), ponovo sam pogledao. Do tada sam gledao u noge i je li bilo nekog saplitanja, a nisam video ni guranje ili držanje rukom. Propustio sam zato što je bilo - munjevito. Inače, što se tiče komentara Radojčića, stvarno je neverovatan. Ne mislim da je to zbog toga što se radi o igraču Partizana, ne treba baš paranoisati, ali generalno, komentarisati da udarac laktom u glavu nije faul jer nije bilo namere? Zvuči - glupo. Ali i uklapa se u njegove česte komentare o prirodno položaju ruke. Nažalost, čak su i uputstva UEFA jedno vreme bila tako glupa - ako ti je položaj ruke prirodan, pa te lopta pogodi u ruku - nije prekršaj, odnosno - nije penal. Više puta sam to ovde pisao: znači neko šutira u prazan gol i očigledno će biti gol, ali tuda protrčava ili stoji odbrambeni igrač i SLUČAJNO ga pogodi u ruku i odbije se u polje? Po Radojčiću (sećam se i njegovih ranijih komentara) - to nije penal. Hvala bogu, UEFA je ispravila to uputstvo i sada, kad god igrača pogodi u ruku u 16, tako da utiče na igru - penal je (ovde podrazumevam da nije ako neko nekog napuca u ruku, a da ga nije udarila u ruku očigledno bi otišla u gol aut ili prema centru).

Dakle, Radojčić kao da ne unosi u presuđivanje element *uticaj na igru*, on se samo, kao nekakav psiholog, bavi namerama počinioca. U pravu postoje i umišljaj i nehat, pa onda i direktni umišljaj, namerno je počinilac nešto uradio i eventualni umišljaj, nije baš to hteo, ali je znao da to lako može da se desi ako nešto uradi, pa je ipak to uradio, znači, složio se sa posledicom, pa laki i teški nehat. Naravno, postoji i - slučaj, sticaj okolnosti. Zamislite da sudija u bilo kom sportu sudi samo po namerama bez obzira na uzročno posledičnu vezu nečijeg činjenja. Naravno - nezamislivo. PRVO SE GLEDA UZROČNO POSLEDIČNA VEZA: udario laktom u glavu, znači - faul. Tek zatim, je li namerno, neoprezno, nehotice ili je zaista slučaj. Od procene sudije u vezi sa namerom - zavisi samo stepen kazne, odnosno - usmena opomena, žuti ili crveni. E moj Radojčiću, ovo je zaista žalosno.

avatar
REVØLT
Tuesday, 05.11.2019
12:26

Tako je, doktore:-D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 05.11.2019
19:23

Slažem se sa svim osim da se radi o paranoji jer ovaj bivši zvezdin sudija i sadašnji član zvezdine Sudijske komisije je izjavio svojevremeno da se igraču Partizanu na licu vidi da želi kontakt za penal (slična izjava kao ono na čelu mu piše "Tuci me"), on izmišlja neka pravila koja ne samo da ne postoje nego je suludo razmišljati na šta bi fudbal ličio sa Radojičićevim pravilima kao u slučaju Stojković vs Žander tako i sada za udarce u glavu igrača Partizana. Nigde nema snimka kako Šapić laktom udara u glavu Sadika za crveni karton. Partizan je pokraden na Banovom Brdu, ali pojaviće se, polako i videćete opet da ne izmišljam odnosno da ne paranoišem. Zamisli kada u analizu nisu uvrstili prekršaj nad Sadikom za crveni i udarac u glavu Šćekića.

avatar
REVØLT
Tuesday, 05.11.2019
01:15

To sto ta situacija uopste nije bila analizirana je VEOMA zanimljivo isto kao i izjava da nije prekrsaj jer nije bilo namere?! Matic nije bio u ofsajdu, ali, mislim da ne bi stigao do te lopte pre Stojkovica, mozda se ne secam dobro rasporeda svih igraca u toj akciji, ali, nije postojao ofsajd kao takav, u to sam ubedjen.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 04.11.2019
23:47

Gde je analiza udarca Šapića laktom u glavu Sadika protiv Čukaričkog? Gde je analiza prekršaja nad Ivanovićem zbog takođe udarca laktom u glavu pre drugog neregularnog gola Čukaričkog? Gde je udarac u glavu Šćekića od igrača vojvodine? Ili je možda Radojičićeva preporuka sudijama da se Partizanu ne sviraju prekršaji za udarce u glavu jer je on procenio da su nenamerni.Gde je prekršaj nad Sadikom za crveni igraču vojvodine? Gde su dva prekršaja za dva žuta kartona igraču vojvodine takođe nad Sadikom u prvom poluvremenu? Svi napolje - Kokeza odlazi!

avatar
REVØLT
Tuesday, 05.11.2019
12:27

Procitaj komentar iznad mog, ubedili smo coveka:-D

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
23:39
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 08.11.2019
22:21

Čovek je jedan od retkih koji ovde formira i iznosi mišljenje u odnosu na ono što vidi, nekada ne vidi svako sve, ali nije kao većina da tvrdi jedno isto bez obzira šta se dešava.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 08.11.2019
22:21

Čovek je jedan od retkih koji ovde formira i iznosi mišljenje u odnosu na ono što vidi, nekada ne vidi svako sve, ali nije kao većina da tvrdi jedno isto bez obzira šta se dešava.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 04.11.2019
23:42

Ovo kako je pokrao Inđiju protiv javora je ništa u odnosu na ono kako je pokušao da pokrade Partizan protiv proletera kada mu nije dosudio 4 penala i nije pokazao crveni desnom beku proletera, ništa u odnosu na ono kako je pokrao Napredak protiv 5-okrake neregularnim golom za koji se igralo dok se ne da po pravilima koja Bojana Nikolića koja vode samo ka jednom ishodu - pobeda 5-okrake. Nismo zaboravili ni Srđana Obradovića, ni Đokića pa nećemo ni tebe.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 04.11.2019
23:37

Eze laktom zakačinje Filipa Stevanovića po licu. ''Nije prekršaj, nema namere''. Kako Igor Radojičić sada priča tako je godinama presuđivao Partizanu. Ovo što on priča pre svega nema veze sa zdravim razumom. Otkad to mora namera da postoji da bi bio dosuđen prekršaj, žuti karton ili crveni karton, znači ako nema namere možeš Partizanovog igrača da onesposobiš i nema prekršaja. Kakvu poruku ovom izjavom šalje svojim učenicima, kako da sude igračima Partizana, da ako procene da nema namere mogu da ih povrede i nikom ništa. Otkad to udarac po licu nije žuti, a ako je namerno onda je crveni, a on priča ovde o prekršaju. Svi napolje iz srpskog fudbala

avatar
Superliga
Tuesday, 05.11.2019
11:24

"Svi napolje iz srpskog fudbala".Neverovatno ali se slazem sa tobom.A sto se tice ostalog nazalost ne. Postojanje namere je bitna stavka u sudjenju, na osnovu toga se i kartoni daju. Ne pravdam ovog strucnjaka brani svoje sudije slicno kao onaj cirkuzant na rts-u takodje strucnjak, kad on kaze da je neki sudija pogresio proradi jedan uspavani vulkan negde u svetu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 05.11.2019
19:16

Ko je rekao da postojanje namere nije bitna stavka? Ja to nisam rekao. Rekao sam da ne mora da postoji namera da bi bio dosuđen prekršaj ili pokazan karton već može i nehotice da se napravi prekršaj i dobije žuti ili crveni karton. Konkretno kod udaraca rukom u glavu svaki udarac je žuti karton, a namera razdvaja žuti od crvenog kartona, ovde su za udarce u glavu Šćekića i Stevanovića igrači vojvodine morali da dobiju žute, a onda je na sudiji procena da li su namerni tj. da li su za crveni. Svi današnji "stručnjaci" koji brane svoje učenike su školovani od ranijih zvezdinih sudija, da nema zvezde ili da nije ona ovo što jeste ovakvih "stručnjaka" u srpskom fudbalu ne bi bilo.