Radnički želi iskorak u Evropi , pojačanja u skladu sa ciljem

Autor: Beta Beta
utorak 12.02.2019.
11:04
Izvor: Beta

Fudbalski klub Radnički želi da zadrži drugo mesto u Super ligi i potom sledeće sezone napravi novi iskorak u Evropi i u skladu s tim je obavio zimski prelazni rok, izjavio je danas sportski direktor Marko Jovanović.

fkradnickinis.rs
fkradnickinis.rs

Povezane vesti

Radnički je ove sezone prvi put posle tri i po decenije igrao evropske utakmice, gde je posle pobede nad Gzirom sa Malte eliminisan od Makabi Tel Aviva u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Na tome svi radimo, zato smo doveli adekvatna pojačanja. Ako na leto budemo pojačali igrački kadar sa bar još dvojicom kvalitetnih fudbalera, možemo još jedan stepenik više. Da smo protiv Makabija bili kompletni sigurno nas ne bi tako lako dobili u Izraelu. Radnički iza sebe ima jedno dobro iskustvo i u naredni ciklus kvalifikacija ćemo sigurno ući dosta iskusniji. Verujem da možemo da preskočimo stepenik više, a možda i dva nego prošlog leta", rekao je Jovanović tokom analize zimskog prelaznog roka.

Sportski direktor kluba je naveo da mu je ovo bio najlakši prelazni rok.

"Meni je ovo bio najlakši prelazni rok jer smo letos potpisivali ugovore na duži period sa igračima. Većinu smo potpisali na dve ili više godina. Radnički je na duže staze vezao Đorđa Crnomarkovića, Nermina Haskića, Radovana Pankova... Sa starijim i iskusnijim, poput Nikole Drinčića,  Aleksandra Todorovskokog, Aleksandra Jovanovića i  Saše Stojanovića potpisivani su ugovori na šest meseci do godinu dana. Meni je bilo mnogo lako da odradim ovaj prelazni rok jer smo imali okosnicu tima na okupu. Igrači su zadovoljni jer primaju plate redovno. Istakao bih i saradnju sa trenerom Nenadom Lalatovićem koji je izuzetan stručnjak i sa njim mi je veliko zadovoljstvo da saradjujem", dodao je.

Jovanović je rekao da su odlasci Siniše Babića i Aleksandra Stanisavljevića nadomešteni dolascima.

"Uspeli smo da pojačamo, ali i dodatno podmladimo igrački kadar u ovom prelaznom roku. Odlazak Babića i Stanisavljevića nadomestili smo dolaskom Damira Kojaševića, koji će tek pokazati svoj kvalitet. U Kazahstanu je sezona ranije završena, još se uhodava u naš sistem rada. Petar Petrović će dodatno ubrzati i osvežiti vezni red. Petrović je jedan od tehnički najjačih igrača u ligi. Ima sjajne fizičke predispozicije i radi se o jednom velikom profesionalcu. Sigurno će se nametnuti treneru Lalatoviću. On ima žestoku konkurenciju na poziciji, tu se nalaze i Lazar Randjelović i Petar Grbić. Sa njim smo potpisali ugovor na dve i po godine i klub će sigurno profitirati u budućnosti. Nikola Čumić je mlad igrač i vidim ga kao zalog za budućnost našeg kluba. Imao je peh sa nekom povredom, biće dostojna zamena za nekog od igrača koje ćemo na leto možda prodati. Dovođenjem Petrovića i Čumića smo podmladili igrački kadar, a ujedno dobili i na kvalitetu", rekao je Jovanović.

Zahvalio je predsedniku Ivici Tončevu, za koga je kazao da je "imao sluha" za sportski sektor.

"Radnički je kupio Čumića, dosta smo uložili u Petra Petrovića, doveli Kojaševića i Marka Živkovića desnog beka. On je odličan igrač ima internacionalno iskustvo, prošao je i školu Partizana. Ima konkurenciju u neprikosnovenom Todorovskom. Radnički će ove sezone biti dosta jak, očekujem da ćemo se boriti za prva dva mesta, da ostanemo na drugoj poziciji i pokušamo da u kupu odemo što dalje", kazao je Jovanović.

Radnički je prvi deo sezone završio na drugom mestu sa 50 bodova, devet manje od lidera Crvene zvezde, a šest više od trećeplasiranog Partizana.

Sezonu će nastaviti u subotu utakmicom protiv Čukaričkog u 22. kolu Super lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 12.02.2019
13:44

Kad ce se najzad ispricati istina oko "rekonstrukcije" stadiona Cair. Ko se sve ugradio, kolko se ugradio i ko mu je to dopustio.