Radnički smanjio plate, ništa od zahteva igrača!

Autor: Ivan Cvetković
petak 10.04.2020.
11:59
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Nišlije pronašle dogovor.

BETAPHOTO/FK RADNICKI/DS
BETAPHOTO/FK RADNICKI/DS

Povezane vesti

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša Dragan Marković rekao je u izjavi za Sportski žurnal da su fudbaleri tog kluba pristali na smanjenje plate od 50 posto.

U Srbiji se uveliko vodi polemika da li bi klubovi trebalo da smanje plate svojim fudbalerima uzevši u obzir da prihodi od samih utakmica i takmičenja praktično ne postoje ili su minorni, ali Nišlije su uspele da pronađu dogovor sa igračima.

"Pre četiri dana rukovodstvo kluba donelo je jednoglasnu odluku da se ispoštuju preporuke FIFA i UEFA oko regulisanja finansijskih obaveza prema fudbalerima u vreme trajanja vanrednog stanja. Imajući u vidu da je situacija prouzrokovana koronavirusom teška, ali i da su svi novčani tokovi skoro prestali, našim igračima ponudili smo isplatu od 50 odsto zarada za mart, april i maj mesec. To je uradio najveći broj klubova ne samo u Srbiji, već i u Evropi, sa jasnom namerom da niko u ovoj situaciji ne bude oštećen, niti da se bilo zakine kome nešto što mu inače pripada. Trenutno nema treninga, nema utakmica, srpski šampionat je privremeno prekinut i zamrznut, a samim tim kada nema ni sportskih i takmičarskih, ali i svih drugih aktivnosti, smatramo da je ovo dobro rešenje", veruje Marković.

Igrači su ipak imali jedan zahtev.

"Na našu ponudu najpre su fudbaleri, svi zajedno, odgovor dopunili dopunskim zahtevom da se za februar i mart isplati celokupan iznos obaveza kluba, odnosno sto odsto zarada, a da prihvataju polovinu iznosa za april i maj. Uz taj dodatni zahtev poslali su i obrazloženje u kojem su istakli 'da u Radničkom moramo da mislimo i na njihove porodice koje zavise od obaveza kluba prema igračima'. Već sutradan, većina je ipak pristala na prvobitnu ponudu kluba. Neki su se, međutim, duže od ostalih razmišljali, ali su na kraju, ipak, svi su pristali i imamo stopostotni dogovor oko toga kako će biti izmireni", rekao je v.d. predsednik kluba.
Bonus

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke