Radnički se zalud nadao - Mladost i Voša dobili licence

Autor: Beta Beta
petak 26.05.2017.
18:02
Izvor: Beta

Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučila je danas da licence za takmičenja u organizaciji UEFA izda novosadskoj Vojvodini, Mladosti iz Lučana i Radničkom iz Niša.

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Komisija je navela da su ti klubovi u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma u žalbenom postupku, odnosno sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske.

Kako se dodaje, dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od pomenutih kriterijuma.

Ova odluka Komisije znači da će Srbiju u evropskim takmičenjima naredne sezone, pored Partizana i Crvene zvezde, predstavljati još Vojvodina i Mladost.

Komisija je istakla da je u postupku učesvovalo 11 klubova, a da je izdato devet licenci, što predstavlja najbolji rezultat od kada se sprovodi postupak licenciranja. Te licence su, takođe, i neophodan uslov za nastup klubova u narednoj takmičarskoj sezoni u Superligi, dodaje se.

Komisija FSS je, na kraju, navela da je tokom postupka licenciranja "primećena aktivnost pojedinih klubova koja se nije ispoljavala u prethodnim godinama".

"Naime, određeni broj klubova se, suprotno sportskom fer-pleju, obraćao administraciji za licenciranje, kao i javnosti, određenim procenama da li ostali klubovi, učesnici u postupku, ispunjavaju kriterijume ili ne sa namerom da na kraju takmičarske sezone dovedu u pitanje regularnost takmičenja i ostvarene rezultate na terenu", navodi se.  

"To svakako može da ugrozi sam postupak licenciranja, jer svi podaci koji se nalaze u dosijeima klubova predstavljaju poslovnu tajnu i o tim podacima je upoznata samo administracija za licenciranje. Komisija se prilikom odlučivanja o odobravanju licenci pridržavala isključivo zahteva Pravilnika o licenciranju za takmičenja u organizaciji UEFA", dodaje se u saopštenju Komisije.

Administracija za licenciranje će u predviđenom roku, do 31. maja, obavestiti nadležni sektor u okviru UEFA koji klubovi su sa teritorije FSS dobili licence za učestvovanje u takmičenjima u organizaciji UEFA.

Postupak prijema u klupska takmičenja UEFA potpada pod isključivu nadležnost organa te organizacije, koji donose konačnu odluku o prijemu kluba u takmičenje, zaključuje se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Friday, 26.05.2017
18:06

Jel pre tri godine i Zvezda dobila licencu od FSS-a, Cukaricki se prijavio ko prva rezerva, a UEFA je izbacila Zvezdu iz kvalifikacija. Tako da ova prijava Radnicog znaci da opet izgleda FSS nesto mulja, u ovom slucaju da li je to Vojvodina, ili Mladost ne zna se.