Radnički predstavio Antića: "Uvek sam išao gde je gorelo"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.03.2018.
23:52
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Superligaš iz Niša predstavio je u utorak petog trenera u tekućoj sezoni. Ekipu će u poslednja dva kola ligaškog dela prvenstva i plej-ofu voditi Dragan Antić.

fkradnickinis.rs
fkradnickinis.rs

Povezane vesti

Nakon dva vezana poraza u završnici ligaškog dela domaćeg prvenstva Boban Dmitrović je podneo ostavku na mesto šefa struke u niškom Radničkom, a klub je u utorak imenovao njegovog naslednika.

Superligaša iz grada na Nišavi u završnici sezone sa klupe će predvoditi dosadašnji strateg Dinama iz Vranja Dragan Antić koji je u utorak imao zvanično predstavljanje na "Čairu".

"Došao sam u Radnički na poziv Upravnog odbora da pomognem u teškoj situaciji. Volim ovaj klub, u njemu sam proveo lepe igračke dane. Vezan sam za Radnički isto kao i za Dinamo. Želim da sa Radničkim izađem na evropsku scenu, to je moj primarni cilj. Mislim da ekipa poseduje kvalitet i da može da pruži mnogo više od onoga što je prikazala u dosadašnjem delu sezone. Gledao sam većinu utakmica Radničkog u tekućem prvenstvu i znam šta treba ispraviti kako bi ekipa napredovala. Treniraćemo žestoko i uveren sam da ćemo biti maksimalno spremni za sledeći meč", rekao je Antić.

Pauza u šampionatu omogućiće novom šefu struke da upozna igrače ali i da ih odvede na mini pripreme u Makedoniju.

"Ja sam insistirao na tome da se ekipa priprema van grada, da malo pojačamo ritam, jer mislim da fudbalerima nedostaje snaga, koja je važna za moj način igre. Odnos pojedinih fudbalera mora da se promeni, svakom treba da bude čast i ponos da igra za Radnički, jer smatram da je naš tim posle Crvene zvezde i Partizana najveći klub u Srbiji. Svako ko gine za klub biće standardan u mojoj postavi. Ne bojim se izazova, dugo sam u trenerskoj struci. Uvek sam išao u one klubove gde je gorelo i uspevao da ostvarim dobre rezultate", dodao Antić.

Sportski direktor niškog Radničkog Marko Jovanović obratio se novinarima na promociji novog trenera i poručio da je osnovni cilj kluba da sa novom trenerom obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Dragan Antić će na klupi niškog Radničkog debitovati krajem meseca u prvenstvenom susretu sa novosadskom Vojvodinom koji će biti odigran na "Čairu".

Nišlije potom čeka gostovanje Napretku, a zatom i završne borbe u plej-ofu domaćeg šampionata kroz koji će pokušati da se domognu mesta koje vodi u Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke