Radnički počeo pripreme, stiže novo pojačanje, Lalatović postavio jasan zahtev upravi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2019.
14:18
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Mesec dana pre početka nove sezone, vicešampion Srbije počeo je pripreme.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Niški Radnički iza sebe ima istorijsku sezonu - igrao je u Evropi, na domaćoj sceni osvojio drugo mesto u Superligi i stigao do polufinala Kupa.

Zahvaljujući tim rezultatima, i narednu sezonu će početi na evro-sceni, ali do tada će trener Nenad Lalatović imati pune ruke posle da ukomponuje novi tim koji je pretrpeo brojne promene.

I on sam je imao ponude iz inostranstva, ali se dogovorio sa Ivicom Tončevim da ostane na ''Čairu'', uz jasan stav da se moraju nadoknaditi odlasci nekolicine iskusnih igrača, poput kapitena Drinčića, Pankova, Grbića, Ranđelovića, golmana Ristića...

''Pred nama je stvaranje nove ekipe. Otišlo nam je nekoliko nosilaca igre poput Drinčića, Ranđelovića, Grbića i Pankova, tako da danas krećemo sve iz početka. Nedostaje nam mnogo igrača, ali Radnički je jedan od najvećih klubova u Srbiji i naše ambicije su da probamo da u najmanju ruku ponovimo prošlu sezonu, koja je bila istorijska.

Nešto više od toga sada ne želim  da obećavam, prelazni rok traje, a o tome ću konkretnije moći da govorim ukoliko se ispune moji zahtevi o dovođenju novih fudbalera u Radnički.

Ono što nam je otišlo sada mora da se dovede.

Kada budemo doveli takve igrače, tek onda ću moći da kažem šta može da se očekuje od Radničkog  sledeće sezone. Meni je jako drago što sam ostao ovde.

Zavoleo sam Niš od prvog dana, a i ja sam ovde prihvaćen sjajno. Imao sam ponude iz Grčke i iz Kazahstana, ali te ekipe nisu bile spremne da ispune sve moje uslove, a kada me je pozvao gospodin Tončev brzo smo se dogovorili.

Ja sa njemu jasno rekao koji su moji uslovi i koje igrače želim u Radničkim i dobio sam obećanje da će ti fudbaleri doći u Niš u najkraćem mogućem roku.

Pred nama je mesec dana teškog rada kako bi spremni dočekali 11. jul i utakmicu u Ligi Evrope.

Što se tiče tog žreba jedino ne bih voleo da u prvom kolu dobijemo za protivnika ekipu čije je prvenstvo u toku, ali i do tog žreba ima vremena, tako da je sada najvažnije da se potpuno fokusiramo na ove pripreme'', izjavio je Nenad Lalatović.

Nišlije su već angažovale Milana Makarića iz OFK Bačke, a novo pojačanje trebalo bi da bude Veljko Batrović, što je potvrdio i sportski direktor kluba Marko Jovanović.

''Mi praktično nismo ni imali pauzu posle završetka prošle sezone. Skautirali smo mnogo igrača i jasno znamo šta želimo u ovom prelaznom roku.

Doveli smo Milana Makarića iz OFK Bačke, a priključiće nam se i ofanzivni vezista Veljko Batrović ukoliko uspešno prođe lekarske preglede.

U pitanju je igrač iza kojeg je odlična sezona u bugarskom Etru iz Velkog Trnova i on će biti ozbiljno pojačanje.

Do kraja ove sedmice očekujte još četvoricu ili petoricu fudbalera na Čairu, koji bi prema svojim karakteristikama trebali da zamene igrače koji su nas napustili, čak i da nam donesu kvalitet više u odnosu na prethodnu sezonu.

Zbog odličnih igara u prošloj sezoni postoji veliko interesovanje za naše igrače Nermina Haskića i Đorđa Crnomarkovića. Oni su sa nama, pod ugovorom su sa Radničkim i mi  računamo na njih u mečevima koji nas očekuju'', objašnjava Jovanović.

Do 23. juna fudbaleri Radničkog će trenirati u Nišu, posle čega sledi odlazak u slovenačke Terme Čatež na glavni deo priprema. Tamo će odmeriti snage sa Domžalama, Olimpijom, Goricom, FK Bravom i ruskim Sočijem.

Na današnjoj prozivci pojavili su se: Stefan Ilić, Milorad Kojić, Stefan Đorđević, Taras Bodnarenko, Đorđe Crnomarković, Filip Stanković, Petar Ćirković, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Ristić, Nikola Čumić, Petar Petrović, Nermin Haskić, Marko Mitrović, Marko Živković, Nikola Stevanović, Marko Petrović, Milan Makarić, Veljko Batrović, Filip Sekulić, Lazar Stevanović, Đorđe Ivanović, Miloš Zdravković i Danijel Ranđelov.

Saša Stojanović, Riota Noma i Aleksandar Todorovski bili su opravdano odsutni i oni će se ekipi priključiti u sredu, navodi se na klupskom sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke