Radnički otputovao u Tursku, Lalatović ima samo jedan cilj!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.01.2019.
18:27
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Ekspedicija FK Radnički iz Niša otputovala je rano jutros za Belek, koji će joj biti baza u narednih 14 dana.

fkradnickinis.rs
fkradnickinis.rs

Povezane vesti

Centralni deo priprema za prolećni deo sezone fudbaleri Radničkog odradiće u turskom Beleku koji će im biti baza u naredne dve nedelje.

Ekspedicija koja broji 35 osoba (26 fudbalera, 8 članova stručnog štaba i sportski direktor) otputovala je rano jutros u Tursku.

Trener Nenad Lalatović na put je poveo sledeće fudbalere: Milorad Kojić, Marko Živković, Aleksandar Todorovski, Radovan Pankov, Đorđe Crnomarković, Stefan Đorđević, Nikola Stanković, Taras Bondarenko, Nikola Drinčić, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Krstić, Riota Noma, Saša Stojanović, Petar Grbić, Lazar Ranđelović, Nermin Haskić, Petar Petrović, Nikola Čumić, Petar Ristić, Slađan Nikodijević, Ivan Bulajić, Borivoje Ristić, Damir Kojašević, Petar Ćirković i Marko Petrović.

Nišlije će u Beleku odigrati pet kontrolnih mečeva, a među rivalima Radničkog biće Spartak iz Trnave i Rubin iz Kazanja.

"Protivnici su po meri i biće izazov odmeriti snage sa ekipama poput Spartaka i Rubina. Ipak, nama rezultati u Turskoj nisu bitni. Najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo na najvišem nivou 16. februara, kada nas na našem stadionu čeka izuzetno važan meč u Super ligi protiv Čukaričkog", rekao je za klupski sajt Nenad Lalatović.

Strateg Radničkog ponovio je šta će tokom prolećnog dela sezone biti primarni cilj superligaša iz Niša.

"Ponavljam, da je moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva, da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija veoma jaka i već na startu prolećenog dela sezone nas čeka okršaj protiv jednog od kandidata za najviši plasman", dodao je Lalatović.

Na put su krenula pojačanja Damir Kojašević, Nikola Čumić, Petar Petrović i Marko Živković, ali Nenad Lalatović ističe da je najveće pojačanje Radničkog produžetak saradnje sa Nikolom Drinčićem.

"Meni je bilo najvažnije da Drinčić ostane ovde do kraja sezone. To je jedan od najboljih igrača lige, koji nam je od izuzetne važnosti i naše najveće pojačanje je njegov ostanak u Nišu. Ja sam od rukovodstva i sportskog direktora insistirao na dovođenju klasične 'desetke' i desnog beka, a oni su mi ispunili želju angažovanjem Kojaševića i Živkovića", zaključio je Lalatović.

Na pripremema će sa prvotimcima raditi petorica igrača iz omladinskog pogona, čime je Radnički pokazao nameru da se što pre osloni na igrače iz svoje škole.

Posle prvog dela sezone Radnički zauzima drugo mesto na superligaškoj tabeli sa devet bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde, a u Kupu Srbije dogurao je do četvrtfinala gde ga čeka duel sa novosadskom Vojvodinom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke