Radnički Niš - Crvena zvezda 0-0 (kraj)

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 23.02.2015.
16:03
Izvor: Sportske.net

Poslednji meč 16. kola JSL igra se na Čairu, aktuelni šampion Srbije gostovao je 'Realu sa Nišave' i - osvojio samo bod.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zvezda je na poslednja dva gostovanja u Nišu osvojila samo bod, tradicija je na strani domaćina kada su dueli na 'Čairu' u pitanju, 'Meraklije' imaju pobedu više od beodgradskih crveno belih 13:12, dok je 12 mečeva završeno bez pobednika.

Ono što Crvenoj zvezdi ide u prilog je činjenica da na prolećnoj premijeri nije izgubila već 33 godine, još od 1982. kada ju je Sarajevo iznenadilo u Beogradu!

Jesenji duel današnjih rivala odigran na 'Marakani' završen je pobedom Zvezde rezultatom 2:0.

Meč sudi Milorad Mažić, a treneri Rastavac i Lalatović su se odlučili za sledeće startne postave:

RADNIČKI NIŠ: Borjan - Petrović, D. Bulatović, Lakić-Pešić, R. Bulatović, Ćulum (Kolarević od 78.), Marjanović, Popara, Ašćerić (Pejčić od 68.), Đuričković (Zemljanukin od 72.).

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković (Jović od 76.), Pavićević, Lazić, Anđelković - Kovačević - Savićević, Stojanović (Ristić od 67.), Lazović, Gavrić (Katai od 58.) - Parker.

PRVO POLUVREME

Domaćin je krenuo agresivno od starta, već u 25. sekundi prvo veliko uzbuđenje pred golom Rakjkovića, šut novajlije Nikole Ašćerića završio je tik pored gola...

Na drugoj starni Lazović i Parker pokušavaju prodorima, ali to nije ozbiljnije ugrozilo Nišlije. Gužva pred golom Zvezde usled nekoliko prekida u korist Radinčkog, koje nisu donele uzbuđenja.

Dosta nepovezana igra na obe strane, akcije obeju ekipa traju isuviše kratko u prvih 15-ak minuta meča.

U 17. minutu Popara je ozbiljno ugrozio Rajkovića šutem s distance, lopta je nezgodno  odskočila ispred njega i uzrokovala nesigurnu intervenciju, Ašćerić je krenuo da pokupi otpadak, došlo je do kontakta njega i Zvezdinog golmana, pao je napadač Radničkog, a Mažić mu pokazao žuti karton zbog simuliranja. Sporna situacija...

Igra se u tim trenucima rasplamsala na kratko, Darko Lazović je dobro probio po desnom boku, ali je šutirao isuviše slabo, pravo u Borjana.

Radnički konkretniji posle 20-ak minuta igre, izveli su domaći već pet kornera i vrše odličan presing što uslovljava nepovezanost akcija gostiju.

Zvezda je konačno razvila jednu dobru kontru koja je krenula od intervencije Rajkovića posle kornera u 25. minutu, ali Parker je 'zaspao' u ofsajdu.

Potom je Stojanović pao na 20-ak metara od gola Borjana, ali Mažić samo odmahuje rukom. Sa klupe gostiju negoduju.

Na isteku pola sata igre, Zvezda je napravila opsadu gola Radničkog. Dobro je Cvetković odigrao za Lazovića na desnom boku, gužva u šesnaestercu, povratnik Anđelković je naleteo na loptu, ali bio izblokiran.

Darko Lazović je ponovo u glavoj ulozi tri minuta kasnije, imao je dosta vremena da se namesti i ugrozi gol 20-ak metara daleko od gola Nišlija, na kraju nešto između šuta i centaršuta za Parkera koji je promašio loptu. Lopta odlazi u gol aut.

U 35. minutu vezista Radničkog Petar Đuričković (inače Zvezdino dete) dobija žuti karton zbog prekršaja nad Sašom Stojanovićem.

Mađutim, nedugo potom Predrag Rajković fantastičnom intervencijom sprečava vođstvo Nišlija. Marjanović je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Lakić je tukao glavom, golman Zvezde sjajnom paradom izbija loptu u korner.

Period dobre igre domaćina u finišu prvog dela igre, Marjanović je još jednom ugrozio Rajkovića, golman crveno-belih ponovo siguran, možemo konstatovati da je centralna figura meča i da je glavni 'krivac' što je dalje na semafrou piše 0:0.

Crvena zvezda u poslednjem minutu prvog poluvremena ponovo napada preko Lazovića s desnog boka, Borjan je boksovao loptu posle njegovog centaršuta i to je poslednje vredno pomena iz prvih 45. minuta igre.

Na poluvremenu možemo da konstatujemo da je Radnički bio bliži vođstvu, igrao konkretnije. Zvezda bleda, nesigurna, Nišlije su sprečile njenu pas igru, alternativa je bila da Lazović pokušava solo prdorima sa desne strane, sve je to izgledalo dosta jalovo. Nenad Lalatović će sigurno imati mnogo zamerki na igru svojih pulena.

DRUGO POLUVREME

Na startu drugog dela igre, Zvezda pokušava da izvrši pritisak pred golom Radničkog, uglavnom se sve dešava na polovini Nišlija, ali golova i dalje nema - 0:0.

Ipak, domaći uspevaju da se oslobode Zvezdine inicijative, u 51. minutu je Ćulum lepo proigrao Ašćerića, ali je on bio u ofsajdu, pa je ova izgledna akcija prekinuta.

Četiri minuta kasnije, Darko Lazović je napravio pometnju po desnoj strani, ali je jedino uspeo da iznudi korner.

Trener Zvezde Nenad Lalatović je u 58. minutu izvršio i prvu izmenu - Katai je na terenu umesto Gavrića.

Četiri minuta kasnije odlična kontra Zvezde, Parker ju je povukao, ali je zakasnio sa upućivanjem lopte Darku Lazoviću, koji se našao u ofsajdu i ova prilika je propala. Ostaje 0-0.

Ulazimo polako u sam finiš meča, treneri su već izvršili sve izmene, a strateg Zvezde Nenad Lalatović sada sve karte baca na napad, uvodeći napadača Luku Jovića umesto desnog beka Miloša Cvetkovića.

Zvezda ima inicijativu u drugom poluvremenu, ali za sada izostaju stopostotne prilile pred golom sigurnog Borjana.

I upravo je Borjan u nadoknadi vremena spasio svoj gol i izrastao u junaka u ekipi radničkog. Savo Pavićević je bio u velikoj prilici, gađao je pod prečku, ali je sjajni golman izbio loptu u korner.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Моца Јовић
Monday, 23.02.2015
17:33

Opet kriminalne cene karata za utakmicu, uprava se potrudila da Jug bude sto prazniji, prosle godine je bio pun. Navijaci Zvezde koji jednom godisnje dodju iz cele juzne i istocne Srbije i Nisa imaju da daju koliko god para treba, plus se njima masovno dele karte besplatno. Bruka i sramota.