Radnički neće odustati, IZ INATA! Ovo je kragujevačka poruka ''ubicama snova''!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 18. septembar 2019.

  • 09:14

  • Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

  • facebook
  • twitter
  • email

Sezona je tek počela, a Radničkom je prekipelo zbog sudijskih nepravdi koje su sve učestalije.

Radnički neće odustati, IZ INATA! Ovo je kragujevačka poruka ''ubicama snova''!
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević
I na nekim od prethodnih mečeva Prve lige Srbije kragujevački Radnički je imao primedbe na ''deljenje pravde'' u ovom takmičenju, ali ono što se dešavalo u ponedeljak protiv Žarkova bila je ''kap koja je prelila čašu''.

Radnički je taj meč izgubio sa 2:0, pao na 13. mesto na tabeli, ali je utakmicu završio sa dvojicom igrača manje. Posebna priča je i penal za domaće u 37. minutu koji je dosudio glavni arbitar Mitić iz Leskovca, iako je prekršaj bio van kaznenog prostora. Tom prilikom se dogodilo i isključenje fudbalera Radničkog Lazara Petrovića.

Posle svega, Kragujevčani su odlučili da se oglase zvaničnim saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celini, uz detalje iz pomenute utakmice, sa YouTube kanala Radničkog.

''FK Radnički 1923 za četiri godine obeležava 100 godina postojanja.

Čitav jedan vek, generacije za generacijama igrača, trenera, reprezentativaca, navijača, roditelja, zaljubljenika u fudbal, se trude da nauče decu, buduće fudbalere, da ništa na svetu ne može da se postigne bez truda, mukoptrpnog rada i odricanja. Da se samo ličnim poštenjem i činjenjem dobrog stvara nada da će dobro da se vrati.

Zlo koje se našem klubu činilo na utakmicama protiv Bačke i Žarkova nas tera da se zamislimo i preispitamo – ili smo mi nekome veliku štetu naneli ili je sve čemu decu učimo lažno.

Ono što je sigurno je da živimo u nepravednom svetu i to nam se stavlja do znanja na gostovanjima kod svih poluklubova čije gazde su slika onoga čemu decu učimo da ne treba da budu.

Ježimo se od pomisli da budemo kao vi, da nam deca budu kao vi.

Pozivamo sve koji se osećaju kao i mi da se bore, iz inata da ne odustanemo od poštenog srpskog fudbala. Nemamo ni prava na to, jer bi sve što se radilo stotinu godina unazad bilo obesmišljeno.

Dokle postojimo, dokle god se ori na Čika Dači, dokle god Kragujevac diše, do kraja za svaku pobedu, za svaki bod.

A vas, ubice snova, pozivamo da dođete na Čika Daču, da vidite kako se pošteno igra i navija, da vidite koliko lep fudbal može da bude'', navodi se u saopštenju Radničkog.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari