Radnički ide dalje, nova pobeda!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.07.2018.
19:52
Izvor: Sportske.net, Beta

Oprezni su u Radničkom bili u najavama večerašnjeg revanša na Malti, ali na kraju je sve proteklo na pravi način.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Niški Radnički je prvi od tri srpska predstavnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope koji je izborio plasman u narednu fazu.

Ekipa Nenada Lalatovića je, posle ubedljivih 4:0 na ''Čairu'' pre sedam dana, trijumfovala i u večerašnjem revanš meču protiv Gzire sa Malte, ovoga puta sa 1:0.

Jedini gol u revanšu postigao je defanzivac Radovan Pankov, koji je mrežu rivala zatresao već u osmom minutu meča. Stanisavljević je izveo slobodan udarac sa desne strane, lopta je preletela sve igrače i na drugoj stativi stigla do Pankova koji je glavom pogodio mrežu Gzire.

Radnički je u prvom poluvremenu imao više lopte u svom posedu, napadao je i stvarao šanse, dok je Gzira, baš kao i u Nišu, čekala svoje prilike iz kontranapada.

Mogle su Nišlije i do ubedljivije prednosti u prvih 45 minuta, a najbolje prilike propustili su Stanisavljević i Grbić.

Utisak je donekle pokvarila povreda Crnomarkovića, koga je u 34. minutu zamenio Bondarenko, ali do kraja meča Nišlije nisu dozvolile domaćinu da dođe do izjednačenja.

Radnički je večeras nastupio u sastavu: Živković - Todorovski, Pankov, Crnomarković (Bondarenko od 34.), Stanković - Noma, Mićić, Stanisavljević - Grbić (Jovanović od 46.), Haskić (Nikodićević od 63.), Mrkić.

NIšlije sada čekaju ime rivala u sledećem kolu, a to će biti bolji iz duela Makabi Tel Aviv - Ferencvaroš. Prva utakmica u Mađarskoj završena je bez pobednika, 1:1, a posle prvog poluvremena u večerašnjem revanšu Makabi vodi sa 1:0. Gol tima iz Tel Aviva čuva naš reprezentativac Predrag Rajković, koga ćemo, ako ne bude iznenađenja do kraja, uskoro gledati na ''Čairu''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.07.2018
19:59

Koj Jovanovic je usao u igru, posto u protokolu su ih bila dvojica (Aleksandar i Aleksa).