Radnički gazi redom ka Evropi, ali pobeda nad Partizanom posebno prija

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.03.2018.
11:31
Izvor: Beta

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Boban Dmitrović rekao je danas da je deset utakmica bez poraza njegove ekipe jasan pokazatelj da je tim, stručni štab i ceo kolektiv pronašao "žicu" uspeha.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog napravili su juče još jedan važan korak u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Nišlije su u 26. kolu Super lige Srbije pobedile Javor u Ivanjici sa 3:1, upisale osmu pobedu na poslednjih devet mečeva u prvenstvu, materijalizovale tri boda osvojena protiv Partizana i iskoristile kikseve direktnih rivala, te se učvrstile na trećoj poziciji sa 49 bodova.

"Nakon one 'oranice' protiv Partizana, u Ivanjici nas je dočekao još teži teren i onemogućio nas da sprovedemo u delo sve taktičke zamisli. Bili smo prinuđeni da improvizujemo i pokušavamo dugim loptama, a najvažnije je da smo iskoristili ukazane šanse i da se vraćamo sa tri boda", rekao je Dmitrović agenciji Beta.

On je istakao da je zadovoljan pobedom, ali da se nada da će njegova ekipa uskoro dobiti priliku da prikaže "lepršaviji" fudbal.

"Mi znamo šta nam je cilj i čvrsto grabimo ka njemu. Ostali rezultati nas ne isteresuju, gledamo samo nas i već od večeras krećemo u pripremu meča sa Spartakom, koji nam je mnogo bitan", dodao je on.

Dmitrović je na četiri meča u samostalnoj karijeri upisao tri pobede, ali je svestan da će morati da nastavi seriju kako bi Radnički odveo do zacrtanog cilja.

"Naš plan je bio da pobedimo u prva dva kola i u Ivanjici, a da s Partizanom odigramo najbolje što možemo. Da me je neko pitao da li bih više voleo ovakav scenario, naravno, jer pobeda protiv šampiona uvek prija.

Deset utakmica bez poraza jasan je pokazatelj da je tim, stručni štab i ceo kolektiv pronašao 'žicu' uspeha. Pobeda nad crno-belima treba da nam bude motiv za dalji rad, ali se isto tako nadam da će duel s Borcem biti reper kako ne treba da ulazimo u utakmicu",
rekao je on.

Trener Radničkog je istakao da je sada najbitnija naredna utakmica, protiv Spartaka.

"Svi nas tapšu i veličaju, ali je sve prolazno, pa i ovi uspesi. Najbitnija je sledeća utakmica, a to je Spartak. Smatram da je to možda i ključni meč u sezoni, jer bi eventualna pobeda mogla puno da nam donese", rekao je Dmitrović.

On je naveo da je zahvalan prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu na ukazanom poverenju.

"Verovao je u mene od prvog dana, dao mi je odrešene ruke i do sada je sve funkcionisalo kako treba, a nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Svi smo ovde s istim zadatkom, da vratimo Radnički na mesto koje mu pripada u srpskom fudbalu.

Moram da naglasim i ulogu mog stručnog štaba, jer bez tih ljudi ne bismo bili tu gde jesmo. Mi iz stručnog štaba i igrači činimo jednu homogenu celinu, koja je uvek na istim talasnim dužinama. Šta jedan od nas misli, misle i ostali, a to je recept za uspeh"
, zaključio je trener niške ekipe.

Radnički će ugostiti Spartak u nedelju od 16.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 08.03.2018
14:58

Dmitrovic ima stofa da postane vrhunski trener, samo da provede godine na Cairu i ostavi dublji trag, a ne sa prvom ponudom ili slabijim rezultatom da ode ili bude smenjen, naredne tri sezone ne sme da mrda...

avatar
Thursday, 08.03.2018
13:03

nije nikakva teorija zavere al ako se ne varam do skoro su Kokeza i Tončev bili u upravi zvezde,ne bi me čudilo da se saradnja nastavila i kasnije,na neki način