Radnički doveo bivšeg omladinca Čelsija, Tončev odigrao ključnu ulogu

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.08.2018.
14:35
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Niški Radnički danas predstavio najnoije pojačanje.

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Posle zapaženih rezultata na startu sezone, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, niški Radnički je sjajno startovao i u domaćoj Superligi.

Tim sa ''Čaira'' trenutno deli vodeću poziciju sa Crvenom zvezdom, ali uz jednu utakmicu više, a u nastavku sezone trener Nenad lalatović imaće još jači tim.

Posle angažovanja iskusnih Nikole Drinčića, pa Uroša Damnjanovića, danas je promovisan i novi napadač Radničkog - Marko Mitrović.

Ovaj momak ima 26 godina, rođen je u Malmeu, a kao omladinac je bio član londonskog Čelsija!

Potom je 2012. prešao u Brešu, pa u Ajndhoven, danski Randers, a od prošlog leta je bio član tamošnjeg Sonderjiska.

Na zvaničnom klupskom sajtu se ističe ključna uloga Ivice Tončeva u realizaciji ovog transfera.

''Posle napornih pregovora koje je predsednik tima sa Čaira sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev vodio sa čelnicima danskog kluba Sonderjisk, izdejstvovano je da ovaj talentovani napadač dođe u Radnički, čiji će dres nositi naredne dve godine.

Pregovori su dugo trajali, a zahvaljujući velikom trudu koji je uložio Ivica Tončev, Danci su na kraju pristali da puste Mitrovića u Radnički bez obeštećenja'', navodi se na sajtu Radničkog.

Sam fudbaler ne krije zadovoljstvo što će od ove sezone nositi dres niškog Radnčkog.

''Mnogo sam srećan što sam ovde. Radnički je klub sa velikim ambicijama, to je bio dodatni motiv da dođem ovde. Razgovarao sam sa ljudima u klubu, uverili su me da klub ima visoke ambicije u Superligi i Kupu Srbije.

Sviđa mi se grad, stadion, saigrači su me dobro prihvatili. Od prvog dana sve je zaista lepo, uvideo sam da su igrači kao porodica, a takođe, filozofija koju gaji trener Nenad Lalatović mi u potpunopsti odgovara'', poručio je Mitrović na promociji.

Mitrović će debitovati već u subotu od 20 sati, protiv Napretka u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke