Rad ostao bez sportskog direktora

  • Autor: Darko Mitrović

  • 03. oktobar 2013.

  • 10:33

  • Izvor: Sportske.net, fcrad.co.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Iz banjičkog superligaša zvanično potvrđeno da je dosadašnji sportski direktor kluba Ivan Stojić napustio tu funkciju. Kao razlog naveo je ponašanje pojedinaca koji sebe nazivaju ''navijačima'', a koji, kako kaže, ne prezaju ni od pretnji, ni od ucena.

Rad ostao bez sportskog direktora
Nezadovoljstvo grupe ''najvatrenijih'' pristalica Rada rukovodećim kadrom u klubu odavno je poznato, a kao posledica stalnih tenzija na toj relaciji, dosadašnji sportski direktor kluba Ivan Stojić odlučio je da podnese ostavku.

On se javnosti obratio saopštenjem tim povodom, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba, a u kome je naglasio da odlazi zbog pojedinaca koji sebe nazivaju ''navijačima''.

Stojićevo saopštenje prenosimo u celini.

''Shodno poslednjim dešavanjima na utakmicama FK Rad Beograd, kao jedan od najodgovornijih u sportskom sektoru kluba, dužan sam da se na ovaj način obratim sportskoj javnosti.

Vrlo ambiciozno stupio sam na mesto sportskog direktora FK Rad Beograd pre dve godine, sa željom i ambicijom da svojim radom klub u sportskom sektoru, zajedno sa stručnim štabom i ostalim strukturama podignem na viši nivo. Međutim, dešavanja u poslednjih par meseci su dovela do toga, da umesto daljeg angažovanja, podnesem ostavku na mesto sportskog direktora.

Tokom dve godine mog rada na mestu sportskog direktora, FK Rad Beograd je postizao dobre sportske rezultate, dve godine se do poslednjeg kola borio za plasman za Evropu, promovisao mlade igrače, trenere, pravio dobru saradnju sa ostalim klubovima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Četiri igrača FK Rad Beograd bili su aktivni učesnici Evropskog prvenstva na kojem je osvojena zlatna medalja. Još toliko njih je standardno u mladoj reprezentaciji.

Međutim, sve gore navedeno, urušeno je negativnim dešavanjima čija je eskalacija vrlo primetna u poslednjih par utakmica. Sva pozitivna dešavanja oko kluba, urušena su voljom pojedinaca, željnih ličnog profita, koji na taj način izražavaju svoju “ljubav” prema klubu!

Ogromna količina destrukcije, koja se u poslednje vreme ispoljava na utakmicama FK Rad Beograd, dovela je do toga, da rezultati nisu ni blizu postojećem potencijalu, da igrači ne pružaju koliko mogu, da stručni štab ne pruža koliko može. A sve zbog tih nekih, koji sebe nazivaju “navijačima”!

U takvom ambijentu, u kojem se ne preza ni od pretnji, uvreda i omalovažavanja kako mene, tako i moje najbliže porodice, nisam spreman, niti želim da provodim vreme, niti da radim! Ponosan sam na sve što sam do sada uradio za FK Rad Beograd, i želim klubu svu sreću u budućnosti!''  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari