Rad na pripremama u Turskoj, svi spremni i motivisani

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 29.01.2018.
18:01
Izvor: Sportske.net

Banjički superligaš se sprema za proleće i beg sa dna. Sjajna atmosfera u kampu Rada.

fkrad/mcsavic
fkrad/mcsavic

Povezane vesti

Rad je prvi deo sezone završio na poslednjem mestu tabele, sa 14 osvojenih bodova iz 22 kola. To je rezultat ispod očekivanja i uprave i navijača, ali su u stručnom štabu "banjičkog prvaka" rešeni da stvari preokrenu na proleće i izbore opstanak. Ekipa je danas počela pripreme u Beleku, u antalijskoj regiji Turske.

"Svesni prioritetnog zadatka da sačuvamo Rad u eliti. Svakom treningu i utakmici pristupamo sa maksimalnom ozbiljnošću i jasno definisanim zadacima svakog pojedinca. Zadovoljan sam zdravstvenim biltenom igrača, jer nema rekonvalescenata. Primetan je i voljni momenat kod svih selektiranih fudbalera. Velika zahvalnost ljudima iz uprave kluba koji su nam omogućili izuzetne uslove za pripreme", rekao je trener Rada Slađan Nikolić za Sportske.

"Građevinari" su pre podne radili u teretani sa Nikolićevim asistentom Dejanom Rusmirom, a onda se treniralo i na terenu hotelskog kompleksa ovog elitnog odmarališta. Igralo se na dva gola, a pobedili su igrači sa zelenim markerima. Nagrada za trijumf bilo je to što su ih na leđima nosili poraženi u tom meču, što oslikava da se u kampu Rada radi u drugarskom duhu.

Za sredu je zakazana prva provera, a protivnik će biti mađarski prvoligaš Haladaš, koji ove godine slavi sto godina postojanja.

"Obično rezultat u pripremnim utakmicama nije od posebne važnosti, ali moja fudbalska filozofija je da svaki meč, bez obzira na karakter susreta, mora imati za cilj i rezultat, što nam je važno da se i psihološki i mentalno spremimo za prvenstvene izazove na proleće", objasnio je Nikolić.

Rad će posle toga imati još pet provera u Antaliji. Protivnik u petak, 2. februara protivnik je Baltika, a dan kasnije litvanski Stumbras. Za 7. februar je zakazan duel sa beloruskim Dinamom Brest, a završni meč je zakazan dan pred polazak za Beograd, 10. februara, protiv budimpeštanskog MTK.

Još se traži rival za 9. februar, ali je već sada jasno da će banjički superligaš  imati punu mogućnost da testira aktuelne mogućnosti tima i spremi se u potpunosti za izuzetno zahtevan zadatak u drugom delu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke