''PVO'' - Zvezdin junak iz senke!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2019.
18:33
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

O nekim drugim igračima se mnogo više piše i priča, a Zvezda sada želi da posebno istakne i njegov doprinos plasmanu u Ligu šampiona.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona, ponajviše su hvaljeni kapiten Marko Marin i golman Milan Borjan, ali kada se euforija stišala, crveno-beli su na svom zvaničnom klupskom sajtu izdvojili još jedno ime - visokog štopera Nemanju Milunovića.

''Kvalifikacije u Ligi šampiona naš tim je uspešno završio prolaskom u grupnu fazu. Iako je centralna figura kapiten Marko Marin, koji je najbolji asistent u kvalifikacijama, naš defanzivni blok odradio je sjajan posao, a kao ključni igrač istakao se Nemanja Milunović'', navodi se na početku današnjeg teksta na sajtu Crvene zvezde, pod naslovom ''Zvezdin PVO''.

Sve je potom potkrepljeno i konkretnim brojkama, koje na najbolji način ilustruju Milunovićev učinak.

''Milunović je posle Borjana proveo najviše minuta na terenu što govori i o konstantosti dobrih igara našeg štopera. Od stamenog štopera Crvene zvezde kretali su napadi naše ekipe, a tome svedoči podatak da je od ukupno 481 pasa imao uspešnih 422, ili u proseku 88 odsto tačnih dodavanja.

Snagu Nemanje Milunovića osetili su protivnički napadači i u duelima. Od ukupno 122 duela, defanzivac Zvezde dobio je 84, a to je u proseku 69 odsto dobijenih duela.

Još jedan parametar u kojem se Milunović istakao jesu vazdušni dueli. Visoki štoper bio je prava protiv vazdušna obrana našeg tima i nepremostiva prepreka za protivničke napadače. On je od ukupno 79 vazdušnih duela uspešan bio u 60, što je u procentima 76 odsto. Iako je u dosadašnjim protivnicima bilo dosta visokih i jakih napadača, Milunović je sa svojih 193 centimetara uspeo da neutrališe protivničke pokušaje'',
poručuju iz Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Friday, 06.09.2019
11:06

Realno nije napravio neki kiks koji nas je kostao gola, al jednostavno ne odaje neki utisak sigurnosti.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 06.09.2019
01:24

Bravo za Miluna i samo tako da nastavi.

avatar
Realni Arthur
Thursday, 05.09.2019
21:48

Citam komentare i jendostavno te teraju da napises nesto, te promasio loptu, te promasaj sezone....itd. Milun je iskusan igrac, ne znam da li je ikada igrao LS, za LE znam da je igrao, ali kad je on u igri to se odmah vidi, jer je miran i stalozen jedino me ponekad nervira sa zadrzavanjem lopte, mada u zadnje vreme im pozitvnih pomaka. Mene jedino malo plasi ta njegova igra laktima, secam se Kopenhagena i tog ukletog crvenog kartona koji hvala Bogu nije nas kostao. Ako gledamo zadnju liniju, mislim da smo bolji nego prosle godine i iskusniji zato nekako tinja neki optimizam da ove godine mozemo da postignemo vise od prosle godine, i bez obzira sto su sve ekipe jace od nas (prosle Liverpul, PSG, Napoli) ove Bajern, Totenhem i Oly, verujem da cemo izgledati mnogo boolje. Plasim se malo za odbranu jer nekako smo malo spori ali imamo Miloja koji ce nekako da sklapa kockice. Ljudi, ajmo malo podrske, nemojte samo kriteike, negativno, i sve vreme trazimo neke situacij da vredjamo igrace Zvezde/Partizana, bravo za oba kluba, ajde sad podrska, i pustite teorije zavere, posebno molim navijace oba tabora kji su skloni tome. Vreme je za uzivanje, igramo LS/LE ako se ne varam Srbija je jedina Balkanska zemlja sa dva predstavnika u LS/LE. Zato srecno i mojoj Zvezdi i Partizanu!

avatar
x90x
Thursday, 05.09.2019
20:05

Isti Milunovic koga su ovaj portal, kao i mnogi drugi, proglasavali za promasaj sezone, koji je bio u idealnih 11 prvenstva iako je odigrao samo polusesonu- taj Milunovic?

avatar
Чарапан
Thursday, 05.09.2019
19:17

Jel to znaci da ce ispred marakane da montiraju i maketu recimo S300? Milunovic nas je u nekoliko situacija umalo zavio u crno.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 05.09.2019
18:43

Jel to beše ovaj što promašuje loptu hahaha

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 06.09.2019
01:25

Moguce je da se promasi lopta, ali nije moguce da ti promasis neko trolovanje na vestioma o Zvezdi.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 06.09.2019
10:00

Da onaj sto igra Ligu Sampiona. Nana nana nana nana Liga Sampiona, Liga Sampiona, Liga Sampiona !!!