Prvi strelac i drugi asistent Lige nacija dolaze iz tabora "Orlova"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2018.
11:07
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Mitrović poneo je zvanje najboljeg strelca grupne faze Lige nacija, a malo ko će pogoditi ko je drugi najbolji asistent takmičenja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

U utorak uveče spuštena je zavesa na grupnu fazu takmičenja u Ligi nacija, a Srbija posle svega ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Orlovi" su obezbedili plasman u B diviziju, osigurali baraž za Evropsko prvenstvo i doneli Fudbalskom savezu Srbije zaradu od 2.250.000 evra.

Na putu ka pomenutim uspesima najveći doprinos dao je Aleksandar Mitrović koji je sa šest golova izrastao u najboljeg strelca grupne faze Lige nacija.

Mogao je napadač Fulama i do boljeg učinka i nema sumnje da će ga promašeni penal protiv Crne Gore, odnosno način na koji ga je izveo, proganjati još neko vreme.

Zanimljivo je i to da osim najboljeg strelca Srbija ima i drugog najboljeg asistenta takmičenja. Španac Marko Asensio bio je neprikosnoven sa 5 dodavanja za gol, a odmah iza njega nalazi se Andrija Živković sa četiri asistencije.

Verujemo da ste očekivali da se radi o Dušanu Tadiću, ali najbolji "paker" reprezentacije Srbije iz prethodnog kvalifikacionog ciklusa zaustavio se na jednoj asistenciji, dok je Andrija Živković čak četiri puta asistirao za gol.

Učinak krilnog fudbalera Benfike dobija na težini kada imamo u vidu da je nastupio na tri od šest utakmica, što znači da je asistenciju za gol pravio na svakih 67,5 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
14:23

Naravno da AZed nije mogao da zabelezi vise asistencija kad maltene nije ni igrao ili je igrao vrlo malo, krajnje mizerno i nedovoljno u odnosu na svoj kvalitet. Svako ko mi i dalje i ubuduce bude govorio da iza Mitrovica (ili one druge dvojice) ne treba da igraju Zivkovic, Ljajic i Sulejmani, nema pojma o fudbalu i ne zasluzuje ama bas nikakav respekt.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 21.11.2018
15:59

Mitrović i Prijović u napadu a sa strane Ljajić i Tadić, pusti Živkovića nek uživa sa tribina.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
18:37
avatar
Ccedo
Wednesday, 21.11.2018
12:13

Pojeli bi nas reprezentacije iz grupe B i A nazalost.

avatar
M_85
Wednesday, 21.11.2018
12:12

1-6-3 formacija za nas.