Prvi put u istoriji Partizana jedan fudbaler će doživeti ovakvu počast!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2019.
15:56
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ovaj broj više nećete moći da vidite na dresovima ekipe iz Humske.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Iako je Saša Ilić u završnici tekuće sezone po ko zna koji put pokazao da mnogo znači crno-belima, bez obzira što je ušao već u petu deceniju života, ona čuvena pesma ''Ja bih da igra još malo...'' više neće imati efekta.

Legendarni kapiten Partizana privodi kraju svoju blistavu karijeru, tokom koje je osvojio 11 titula sa Partizanom, igrao u Ligi šampiona sa crno-belima, upisao rekordnih 873 nastupa za klub iz Humske...

Do kraja sezone su ostale još dve ili tri utakmice za ekipu Partizana, zavisno od ishoda sutrašnjeg revanša polufinala Kupa u Nišu, posle toga Sale će ''okačiti kopačke o klin'' i posvetiti se nekim drugim poslovima.

Naravno, očekuje se da njegov oproštaj bude spektakularan, da klub organizuje prigodnu svečanost zbog svega što je Ilić uradio za Partizan, a današnji ''Žurnal'' najavljuje da će klub iz Humske na kraju ove sezone povući iz upotrebe crno-beli dres sa brojem 22 koji je u najvećem delu svoje karijere Ilić nosio.

Nijedan fudbaler Partizana do sada nije dobio ovakvo priznanje od svog kluba, što dovoljno govori o Ilićevim zaslugama u trofejnom beogradskom klubu u proteklih dvadesetak godina.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale76
Wednesday, 15.05.2019
00:00

Ti i tvoj broj odlazite u legendu,ako!Ja ti licno nikada nisam oprostio onaj promasaj protiv Reala,jbt prazan gol!!!Mogao je te veceri pasti najveci tim tog vremena,a nije samo zbog tebe.

avatar
Poznavalac
Tuesday, 14.05.2019
18:44

Daleko je on od legende, a naročito od moce vukotića ali i mancea, varge, vermeza, klinčarskog,mijata, jokan, save, bjeke, stanojkovica, zvonka živkovića, omerovića, plavog stevanovića, petrića, vujačića... To su igrači koji su najbolje godine dali partizanu, izgaralibza dres i doneli korist klubu.. Ilić već 10ak godina samo zauzima mesto mladjima o sebe, a sve zarad velike plate koju je imao.. Kad je bio potreban klubu otišao je na polusezoni i seltu i nije se proslavio baš kao i u salzburgu, dok je u galati imao kakve takve partije..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
20:27

E, sad ga bas pretera da je daleko od legende. Nije se proslavio u Selti? Koliko se ja secam, dao je gol realu u gostima, a u Salcburgu ga trener nije voleo. Jeste da je otisao kad je bila razlika od samo tri boda manje, medjutim, koliko je sezona pre toga bio kod nas? Vukic je otisao bas na pocetku te sezone kad smo izborili LS, Ivic se povredio, a Sale nas je tad gurao, ne zaboravi to, a onda se i vratio i osvojio titulu bez poraza i vodio do osmine finala u Evropi...

avatar
pfc
Tuesday, 14.05.2019
22:53

Pretera ga brate. Vece ime od tih sto si nabrojao je samo Moca, Mijat i Bjeka. Mance jeste legenda ali vise zato sto je poginuo jako mlad nego sto je ostavio bas neki dubok trag, na zalost. Ali ti uporedjujes Saleta i Vermeza ili Vujacica. Ma hajte molim vas.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
18:01

* tako DA se (vracamo)

avatar
Südkurve München
Tuesday, 14.05.2019
17:42

Lepo, konacno i nesto dobro da vidimo od Partizana

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
17:29

Izmedju 12 i 14 titula je osvojio, a mozda moze da nam bude osporena '99 tako se vracamo na opseg izmedju 11 i 14 s tim da nekakvo najgore resenje po nas moze da bude da za 1998/99 ne bude prvaka drzave samo sto nesto ne verujem ni da se zvezda gadi Kupa za tu godinu, a mi smo u dva Derbija te sezone imali pobedu i remi. JEDAN JE ILIC KAPITEN!