Prvi poraz Partizana, a da li su crno-beli ipak nešto i dobili?

Autor: Darko Mitrović
petak 29.06.2018.
19:48
Izvor: Sportske.net

Partizan igrao i promašivao, Rostov davao golove...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle pobeda nad mađarskim Honvedom (2:0) i poljskom Krakovijom (1:0), ekipa Partizana danas je doživela i prvi poraz na pripremama u Sloveniji.

Ekipa Miroslava Đukića je u Gornjoj Radgoni poražena sa 2:0 od ekipe ruskog Rostova, prošle sezone 11-plasirane u tamošnjoj Premijer ligi.

Crno-beli su danas nastupili bez jednog od najvećih pojačanja ovog leta, napadača Rikarda Gomeša i u njegovom odsustvu nisu uspeli da nađu put do mreže rivala.

Partizan je u većem delu meča imao inicijativu, veći posed lopte, tako je bilo i u prvih 20 minuta utakmice, ali nedostajala je završnica.

U 19. minutu opasno je  pripretio preko zapaženog Sejdube Sume, ali je golman Rostova odlično zaustavio taj udarac. Potom je Nikolić pokušao, ali je lopta otišla iznad prečke.

U jeku te inicijative crno-belih, minut kasnije usledila je brza akcija Rostova kroz sredinu. Izigrana je odbrana Partizana ispred svog kaznenog prostora, na kraju lopta dolazi do Mirzova koji snažno šutira sa nekih 18 metara i pogađa donji desni ugao gola golmana Jovičića - 0:1.

Već u 23. minutu Rostov duplira svoju prednost. Timofej Kalačov je tada iskoristio grešku crno-belih na tridesetak metara od gola, nezadrživo je krenuo u kazneni prostor i iskosa sa desne strane savladao Jovičića - 0:2.

Mladi štoper Partizana Svetozar Marković je tokom ove utakmice bio jedan od opasnijih po gol rivala, tako je bilo i u u 25. minutu kada je u padu zahvatio loptu, ali nije bio precizan.

U poluvremenu, trener Partizana Miroslav Đukić je poslao Ožegovića na teren umesto danas bezopasnog Đorđa Ivanovića, ali ni ta izmena nije donela rezultat.

Sejduba Suma je bio prilično raspoložen za igru, pravio je najviše problema odbrani rivala, ali opet je nedostajao završni udarac napadača crno-belih.

Mogli su Rusi i do 3:0, kada je Zujev u 65. minutu odlično šutirao sa dvadesetak metara posle brozog prodora kroz sredinu, ali ovog puta Marko Jovičić je bio na visini zadatka.

Šest minuta kasnije, Marković je imao novu imao odličnu priliku, a ulaskom Armina Đerleka umesto Jankovića, prilika je bilo još više.

Lepa akcija Partizana u 73. minutu, kreirao ju je Suma, a završio Đerlek, čiji udarac brani golman Rostova. Đerlek je i u samom finišu imao još jednu šansu, koji minut ranije Nikolić je pokušao makazicama, zatim Danilo Pantić, ali Rusi su se odbranili i slavili sa 2:0.

Ako ima nešto pozitivno u ovoj utakmici, to bi mogla da bude partija mladog, 18-godišnjeg Zlatana Šehovića, koji je odigrao svih 90 minuta uz levu aut liniju, pokazao veliku želju, borbenost i koji se na ovim pripremama ozbiljno nameće treneru Đukiću, pogotovo posle povratka Antonova u Grashopers.

Partizan: Jovičić, Miletić (R) Nemanja, Marković (od 83. Vuličević), Mitrović, Šehović, Zdjelar, Pantić, Janković (od 68. Đerlek), Suma, Ivanović (od 46. Ožegović), Nikolić.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 29.06.2018
21:57

Naravno da jedan poraz i to u pripremama - ne znači baš ništa. Ali, ako vidiš da je protivnik, s lakoćom, prešao centar par puta i svaki put imao šansu, ako vidiš da se tvoja inicijativa i posed svode na dosadna dodavanja i mnogo grešaka čim se krene u pravi napad, ako vidiš da sve to ne dobija smisao ni posle toliko strpljenja, uklapanja, razumevanja... Onda se zapitaš, čekaj, da li naš trener ima neku viziju igre koja može da se ostvari sa ovim igračima koje ima, da li to ume da objasni, nekome, da li postoji neko ko bi mogao da kompetentno proceni njegovu viziju u našem klubu? Plašim se da je previše odrečnih odgovora na ova pitanja. Kroz našu se odbranu prolazi lako, vezni igrači s lakoćom gube duele na svojoj polovini što rezultira šansama protivnika (zato nam je uvek neuporedivo veći uspeh sa dva zadnja vezna, Zdjelar, Jevtović, nego ovo ofanzivnije, što mi se sviđa kao zamisao, ali ti igrači to ne mogu da iznesu), u napadu - nema pravog koncepta, lopte se upućuju u igrače koji imaju ljude na leđima, umesto da se utrčava u prostor i daju dubinske lopte, ali možda je to i zato što - ne umeju da dodaju ni približno tačne dubinske. Uvek se neko tu rve sa stoperima, u prošlom prvenstvu Tavamba, sad će izgleda Nikolić, a kod trenera Nikolića se igralo u prostor što je rezultiralo opasnim akcijama Leonarda, Đurđevića i drugih. Kao da je koncept da se dodajemo i možda dosadom ubijemo protivnika. Plašim se da trener Đukić, pristojni čovek sa sjajnom igračkom karijerom, nema viziju koja odgovara spisku igrača koje ima. Mi jednostavno - ne umemo da igramo kao Barselona. Kratki pasovi - možda, ali sa mnogo više kretanja i ubacivanja u prostor, a kad se dođe na domak gola - mnogo smislenije, koncentrisanije, odlučnije. Mora se probati da se da gol, a ne da se tek šutne prema protivničkom golu, pa bilo u blok, bilo da se dokotrlja do golmana... Pa nije to pionirski sastav pa da se ceni što je dečak video šta treba da radi u toj situaciji, ovde mora nešto zaista da se uradi. Bio sam za dolazak Đukića, činilo se najbolje rešenje, čak sam i sad na kraju sezone pomislio, pa bolje da ostane, sad ima i neko iskustvo od prošle sezone, adaptirao se... Ali, sve više uviđam da Đukić sada, ovde - ne može, ne ume, ne vidi, nema ideju.

avatar
ZoranZ.
Friday, 29.06.2018
20:24

Kako ova imitacija od trenera ne vidi da Jankovic podriva Sumu nije mi jasno..!? To je radio u proslom prvenstvu, tor adi i sada.
Sta reci da ovaj nazovi trener tog jadnog Sumu opet gura na krilo...UZAS..!! Kada ce Djukic vise da ode...KADA ???

avatar
Realan_PFC
Friday, 29.06.2018
22:09

najvece pojacanje za partizan bi bila prodaja jankovica ........... suma je klasa, to je danas pokazao u par navrata, odlicna utakmica za njega, jos da djukic skonta da moze da koristi vise kosovica, mozda na zadnjem veznom pa da pantic igra blize golu, to bi bio pun pogodak, ovako zrtvuje pantica i steti partizanu

avatar
Колатерална Штета
Friday, 29.06.2018
20:00

Šehović je sjajan, ali neće moći sam da iznese sezonu, ne računam Uroševića i Miletića, treba nam jedan ozbiljan levi bek, ili Antonov, ili Bogosavac...

avatar
Zoran Vukic
Friday, 29.06.2018
19:55

idi dukicu dok ima vremna

avatar
Bianconeri Belgrado
Friday, 29.06.2018
19:54

Ovako,ako zelite titulu morate da dovedete golmana,stopera jos jednog klasu,otkupiti Antonova,dva vezna igraca,levo i desno krilo i naravno ono sto je najvaznije trenera,ako to se ne ostvari,oprostite se od svake titule i evrope.

avatar
Real Only
Friday, 29.06.2018
19:54

Sto se tice domaceg prvenstva ponovice nam se prosla sezona, a Djukic dobija otkaz do novemnra. Katastrofalana igra, bez krila, bez ubacivanja lopte iza ledja protivniku, bez "sirenja" igre. Sve se pokusava nesto kroz sredinu. Bez klasicnog zadnjeg veznog koji kvari igru protivnika i zbog toga primamo golove. Ono sto je radio Everton sada nema ko da radi!