Prve reakcije posle žreba, Srbija cilja prvo mesto u grupi!

Autor: Beta Beta
petak 23.11.2018.
20:18
Izvor: Beta

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Đorović rekao je danas da je zadovoljan žrebom za Evropsko prvenstvo i dodao da njegova ekipa kvalitet mora da pokaže na terenu.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti


"Možemo da budemo zadovoljni. Ovde se nalaze najbolje mlade reprezentacije u Evropi, a svoj kvalitet moramo da pokažemo na terenu", rekao je Đorović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

"Poznajemo Austriju iz naše kvalifikacione grupe, o Nemcima nema potrebe da se priča, a upoznaćemo se i sa Danskom", rekao je Đorović.

"Na ovom nivou sve selekcije imaju ambicije i svi kreću, uslovno rečeno, od nule. Ja verujem u našu selekciju, važno je da svi igrači budu zdravi i spremni a mi ćemo polako početi da radimo ono što nam je u planu do leta. Uglavnom, ponoviću da možemo da budemo zadovoljni grupom", dodao je selektor Srbije.

Sportski direktor FSS Darko Kovačević rekao je da je optimista i da se nada prvom mestu u grupi, ali je istakao da neće biti lako.

"Nema lakih utakmica na Evropskom prvenstvu, a sve selekcije sa kojima ćemo igrati u grupi imaju kvalitetne timove. Mislim da mi imamo kvalitetnu reprezentaciju, da imamo dobrog selektora i ja se nadam najboljem. Moramo pozitivno da razmišljamo, lično sam uvek optimista i nadam se da čemo biti prvi u grupi", rekao je Kovačević.

"Naglašavam, sigurno da neće i ne može biti lako, jer nalazimo se u društvu najboljih mladih reprezentacija u Evropi", dodao je Kovačević.

U Grupi A će igrati Italija, Belgija, Poljska i Španija, dok su u Grupu C smeštene selekcije Engleske, Hrvatske, Rumunije i Francuske.

Iz tri grupe plasman u polufinale obezbediće prvoplasirane selekcije, plus najbolja drugoplasirana, a te četiri reprezentacije obezbediće i direktan plasman na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine biće održano od 16. do 30. juna 2019. u Italiji i San Marinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke