Prštaće u Humskoj - Ko je u boljoj formi, Partizan ili AZ Alkmar?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2019.
17:29
Izvor: Sportske.net

I jedni i drugi su juče ostvarili ubedljive pobede i na najbolji način najavili međusobni duel u četvrtak u Humskoj.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u četvrtak kreću u pohod ka ''evropskom proleću''. U grupi sa AZ Alkmarom, Astanom i Mančester junajedom, crno-beli će pokušati da se domognu bar drugog mesta, čime bi ponovili uspeh od pre dve godine pod vođstvom Miroslava Đukića.

Prvi rival Partizanu biće holandski AZ Alkmar, meč je na programu u četvrtak od 21 čas i ishod ovog duela će značajno odrediti mogućnosti ekipe Sava Miloševića u Ligi Evrope.

Pre četiri godine, Partizan i AZ su takođe bili rivali u grupnoj fazi Lige Evrope, kada su crno-beli oba puta uspeli da savladaju Holanđane - 3:2 u Beogradu i 2:1 u Alkmaru.

Sudeći po jučerašnjim mečevima koje su odigrali, i jedni i drugi u odličnoj formi dočekuju start takmičanja u Ligi Evrope.

Partizan je trijumfovao u Novom Sadu protiv Proletera sa 3:0, a AZ je na svom terenu deklasirao Spartu iz Roterdama sa 5:1.

Bila je to treća pobeda ekipe iz Alkmara u pet odigranih mečeva u šampionatu Holandije. 

Sparta je povela već u drugom minutu golom Haruija, ali kao da je tim pogotkom ekipa iz Roterdama samo ''naljutila'' narednog Partizanovog rivala.

Dva minuta kasnije je Idrisi izjednačio, a preokret je doneo 18-godišnji napadač Majron Boadu, svojim golovima u 16. i 33. minutu, a oba puta asistirao mu je Stengs.

Do kraja poluvremena još jedan gol Idrisija i pitanje pobednika je tada definitivno bilo rešeno, da bi u nastavku kapiten Kopmejners iz penala trijumf učinio još ubedljivijim.

AZ je nastupio u formaciji 4-3-3, možete je pogledati u prilogu, kako i kako su ocenjeni fudbaleri ove ekipe na portalu ''Sofascore'' u duelu protiv Sparte.
---

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke