Protivnici Srbije na skeneru Sportskih - strašna slovenska braća, tim koji je savladao prvaka sveta i "Red Bull" pogon!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 03.03.2020.
19:19
Izvor: Sportske.net

Takmičenje u Ligi nacija počinje za svega šest meseci, pa je pravo vreme da upoznamo rivale "orlova".

EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Rusija je iznenadila fudbalski svet plasmanom u četvrtfinale Mundijala, ruku na srce bilo je to na domaćem terenu što po pravilu donosi mnogo veće šanse za uspeh, ali da to nije slučajnost "zbornaja" je pokazala i nakon leta 2018.

Zajedno sa Belgijom protiv koje su zabeležili jedina dva poraza, Rusi su se prošetali kroz kvalifikacije za EURO 2020 sa osam pobeda uz moćnu gol-razliku 33:8.

Ekipa Stanislava Čerčesova odigrala je sasvim solidno i u Ligi nacija gde su osvojili sedam bodova, koliko i Švedska koja je na kraju osvojila Grupu 2 zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Od kako se Srbija takmiči kao samostalna država, protiv Rusa smo odigrali četiri prijateljske utakmice na kojima nismo pobedili nijednom - dva remija i dva poraza.

Najbolji igrač "zbornaje" trenutno je Artem Dzjuba koji je i kapiten ekipe, tu su još i Golovin, Čerišev, Mario Fernandeš...

Turska

Turska je rival koji dobro poznaje kvalitete Rusa sa kojima su se sastali dva puta u prošlogodišnjoj ediciji Lige nacija.

Izgubili su oba puta, ali su zato direktno obezbedili plasman na EURO uz samo jedan poraz u grupi i to na Islandu.

Pobedili su Francuze na domaćem terenu, dok su u gostima protiv šampiona sveta odigrali 1:1, nema sumnje da se radi o sjajnoj ekipi.

Predvodnici ekipe Šenola Guneša su mlade nade ne samo turskog, već i evropskog fudbala poput Čaglara Sojundžua, Čengiza Undera, Meriha Demirala uz iskusnije Hakana Čalhanoglua, Čenka Tosuna...

Srbija se sa Turskom od 2006. godine nije sastajala.

Dominik Soboslai

Na papiru najslabiji rival je svakako Mađarska koja nije blistala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Marka Rosija bila je nadomak plasmana na evropsku kontinentalnu scenu, ali je porazom u Velsu propustila svoju šansu kroz kvalifikacije.

Ipak, naši severni susedi igraju plej-of u kojem će se prvo sastati sa Bugarima, a potom i sa pobednikom meča Island - Rumunija ukoliko uđu u finale.

Mađare na terenu predvodi Balaš Džudžak, a mnogo nade se polaže u momke koji nastupaju za klubove u vlasništvu Red Bula - vedetu Salcburga i jednog od trenutno najtraženijih tinejdžera Dominika Soboslaija, kao i fudbalere Lajcpiga Vilija Orbana (kapiten tima) i Petera Gulašija.

"Orlovi" do sada nisu imali prilike da odmere snage ni sa naslednicima "Zlatne konjice", pa ne sumnjamo da nas očekuju veoma interesantni dueli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Sremac
Wednesday, 04.03.2020
08:11

Moze sve biti dobro ako se oslobodimo Tumbe, I to pre Norveske, ovako hmmm...?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 03.03.2020
20:36

Uopšte me ne zanima ko su protivnici dok se u reprezentaciji pozivaju igrači i ličnosti poput Gobeljića, Rodića, Jovančića i sličnih. Pozivaju Gobeljića koji ne zna ni aut da izvede, bez faula ne može nikoga da zaustavi u SL, ako ga zaustavi bez faula za žuti karton odlično je za njega, pozivaju Rodića koji je zaslužio 4 žuta kartona za 70-ak minuta u kojih se aktivno "igralo" kako je sudija svirao naravno u korist zvezde nekih 50-ak minuta gde ga je igrač Partizana za koga nema mesta ni u U21 reprezentaciji napravio toliko smešnih da je nakon što je pokušao da uzme dres tražio izmenu, Jovančića koji je zaslužio 3 žuta kartona, koji sa žutim kartonom dozvoljava sebi da gura protivnika u predelu vrata i da na kraju utakmice nakon onakve krađe nad Partizanom prigovara sudiji. Dok je Tumbaković selektor koji vidim dao neku negativnu izjavu u derbiju, a ne vidi da mu bekovi nisu dorasli Partizanovom omladincu za koga nema mesta u omladinskoj reprezentaciji. Dok je Bjeković u IO FSS kome ne smeta ovakvo suđenje kojim se kreira tabela, a istovremeno uništava fudbal, sudije sude da neko nekog pobedi pa makar ništa ne bilo od fudbala. Dok je Kokeza predsednik FSS koji nema nikakve veze s profesionalnim fudbalom osim što je sa zvezdom izbačen iz Evrope, a onda postavljen na mesto predsednika FSS valjda na tu preporuku. Napolje svi iz srpskog fudbala!