Promocija kasnila zbog Nemaca - Đurđić ipak u Partizanu!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 21. jun 2016.

 • 12:39

 • Izvor: Sportske.net, Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predstavljanje sedmog pojačanja vicešampiona Srbije u tekućem prelaznom roku kasnilo je nešto više od pola sata zbog administrativnih problema, ali je Nikola Đurđić na kraju zadužio crno-beli dres sa brojem 40.

Promocija kasnila zbog Nemaca - Đurđić ipak u Partizanu!
Foto: partizan.rs
Novi fudbaler Partizana Nikola Đurđić rekao je danas da  finansije nisu bile presudne kada je odlučio da dođe u beogradski klub i da je cilj ekipe da u najmanju ruku ponovi rezultat iz prošle sezone u Evropi, plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

"Bilo je stresno u poslednjih mesec dana, kako je krenula ova priča i drago mi je da se sada sve završilo. Svako ko me poznaje zna da sam odmalena navijač Partizana i da mi u ovom trenutku finansijski faktor nije bio presudan" rekao je Đurđić.

Nikola Đurđić je došao iz Augsburga i nosiće dres sa brojem 40, koji mu je, kako je rekao, doneo mnogo sreće u Nemačkoj i asocira ga na uspehe i golove.

"Moja velika želja je bila da dođem, jedva čekam prvi trening, da krenemo da radimo. Nadam se da ćemo napraviti mnogo toga dobrog. Moj uspeh je uvek zavisio od ekipe, nadam se da ćemo biti uspešni", dodao je Đurđić na predstavljanju na stadionu Partizana.

On je rekao da nije lako prognozirati rezultat ekipe u Evropi.

"Sezona mnogo zavisi od Evrope, neće biti lako, koji god protivnik nam bude u kvalifikacijama. Pogledajte koje reprezentacije dominiraju na Evropskom prvenstvu, a tek u klubovima, gde svaki malo stabilniji možeda dovede dobre igrače" istakao je Đurđić.

Partizan će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv boljeg iz duela Zaglebja i Slavije a Nikola Đurđić ističe da ekipa ima obavezu da se domogne grupne faze takmičenja.

"Nijedan protivnik nije naivan, imamo dužnost prema navijačima da pokažemo zube u Evropi i vratimo veru u naš fudbal i u najmanju ruku da ponovimo uspeh iz prošle sezone, kada je Partizan igrao u grupnoj fazi Lige Evrope", rekao je on.

Đurđić je naveo da je gledao utakmice Partizana iz drugog dela prošle sezone, tokom koje je trener Ivan Tomić proveravao na koje igrače može da računa.

"U poslednjih šest meseci je stekao uvid, a rezultat nije bio u prvom planu. Nova sezona je nešto drugo i biće potreban rezultat. Lepo je kad se mlad igrač proda u inostranstvo, ali je lepo i pobeđivati, treba da se nađe balans. Partizan iz prošle i Partizan iz ove sezone su druga priča. Došli su igrači sa drugačijim karakteristikama, ali oni kao pojedinci ne garantuju uspeh, već je na treneru da ih uklopi. Nadam se da će se na pripremama videti konture tima i stil igre. Nisam individualac, mnogo zavisim od ekipe, ali kada sam na visokom nivou mogu mnogo da pomognem", rekao je Đurđić.

Promocija 30-godišnjeg napadača kasnila je oko pola sata pošto nije na vreme završen posao oko papira sa Augsburgom.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari