Prolazno vreme "Parnog Valjka" - Partizan ni blizu onoga što je bio pre godinu dana!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.11.2018.
10:34
Izvor: Sportske.net

Ukoliko uporedimo brojke crno-belih nakon 14. kola prethodne i tekuće sezone videćemo sa kakvim se sve problemima Partizan sreće u datom momentu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Za vikend će biti odigrane utakmice 15. kola domaćeg fudbalskog prvenstva nakon kojih ćemo moći da konstatujemo da je odigrana prva polovina ligaškog dela takmičenja u Super ligi.

Trenutna situacija na tabeli najviše odgovara aktuelnom šampionu koji ima trinaest pobeda i samo jedan remi, a najbliži pratilac zaostaje devet bodova.

Najbolje od svega, najbliži pratila Crvene zvezde nije "večiti" rival već ekipa Radničkog iz Niša koja Partizanu beži četiri boda. To znači da je "Parni Valjak" posle 14 utakmica u prvenstvu "zaležen" na -13!

Partizan u datom momentu ne mora da se meri sa učinkom ostalih rivala, dovoljno je osvrnuti se na učinak crno-belih od pre godinu dana i videti da se tim Zorana Mirkovića nalazi u ozbiljnim problemima.

Crno-beli nakon četrnaest odigranih utakmica imaju 27 osvojenih bodova, što je šest manje u odnosu na ono što je Partizan u isto vreme prošle godine imao na kontu.

Zaostatak za "večitim" rivalom u istom trenutku prošle sezone iznosio je 4 boda, a danas je ta razlika 13 bodova i Partizan pritom zauzima treće mesto na tabeli!

Jedini parametar koji je bolji nego prošle sezone u ovo vreme jeste broj primljenih golova, ali je zato napadački učinak daleko slabiji jer Partizan još nije postigao 20 golova, a prošle sezone je posle 14 mečeva imao 30 na kontu!

Partizan odnos

Ono što ne treba zaboraviti jeste da je Partizan u isto vreme prošle godine igrao i grupnu fazu Lige Evrope, što znači da je i pored mnogo više obaveza i napora ekipa uspevala da zadrži korak za "večitim" rivalom i ostane u trci za šampionsku titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 02.11.2018
18:02

Upravo toliko bismo imali i ove sezone da nije bilo gresaka sudija- Mladost, Radnicki i Derbi ili Napredak, birajte.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 02.11.2018
15:52

Đukiću odlazi!

avatar
Grobar977
Friday, 02.11.2018
13:54

Djuka izvini!!

avatar
Kokorayko
Friday, 02.11.2018
12:44

Otprilike važi neko pravilo za Slabije lige poput naše, da igrate solidno u Evropi i da igrate dobro u domaćem takmičenju morate da dajete oko 2.5-3 gola u proseku i da primate oko ili manje od 1 po meču
Što bi značilo da Partizan je trebao da da oko 35 golova najmanje da bi bio konkurentan sa Zvezdom a oni su da li 17.
Ko se bavi ozbiljnom analizom, precizni pasovi, sprintevi sa loptom,ključni pasovi, uspešni driblinzi, lako može da zaključi da je Partizan potpuno zasluženo tu gde jeste i da može da bude samo gori.
Po meni Partizan vrlo lako može da izgubi i od Vojvodine u nedelju.
Moraju ozbiljno da menjaju sve u klubu, skaute naročito i ukinuti ovo glupo pravilo o četiri stranca, naša liga nema toliko kvalitetnih igrača, Izuzev Zvezde i ona nema neke posebne domaće igrače u ostalim timovima su tu dva,tri, dobra domaća igrača, Ostali su na nivou albanske ili moldavske lige.