Prodaja je obaveza, ovo je Partizanov način da zaradi 20 miliona i neće previše boleti?!

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 26. septembar 2020.

  • 10:50

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Jasno nam je da Partizan mora da dovede pojačanja ako želi titulu.

Prodaja je obaveza, ovo je Partizanov način da zaradi 20 miliona i neće previše boleti?!
Foto: STARSPORT
Partizan je očekivao veliku zaradu od učešća u Ligi Evrope, samo od bonusa su mogli da zarade minimum 3 miliona evra, ostatak od potencijalne prodaje ulaznica, sponzorskih ugovora, pobeda i nerešenih ishoda, pa i samog rasta cena fudbalerima.

Partizan je ostao bez očekivane zarade sa evropske scene, pa je od učešća u prvom, drugom i trećem kolu kvalifikacija inkasirao ukupno 780.000 evra.

Ostaće samo troškovi, pa je jasno da crno-beli moraju prodavati najbolje i najskuplje fudbalere.

Ko je na listi?

Jasno je da će jedan od "zlatnih koka" Partizana morati da napusti klub, to su Umar Sadik i Filip Stevanović. Možda je čak realnije da mlađi od pomenute dvojice ode jer mu je cena prilično visoka, a učinak na terenu nesrazmeran. Umar Sadik je praktično neophodan Stanojeviću za titulu, u formaciji sa 2 napadača skoro i da je nemoguće zameniti ga, pa je jasno da bi uprava crno-belih radije prodala mladog Stevanovića.

Govorilo se i o 15 miliona evra, ali je nakon ispadanja Partizana i zanemarljivog učinka Stevanovića u Evropi ta cena možda i previsoka u ovom trenutku.

Da li bi to bilo dovoljno crno-belima?

Teško, moguć je odlazak i Takume Asana koji će u izostanku Evrope želeti da igra kvalitetniji fudbal, a pored toga je možda i pravo vreme da crno-beli zarade od njega. Problem jeste što praktično nema zamenu na levoj strani.

Partizan je u problemu u poslednjoj liniji jer nema previše kvalitetnih igrača, a i nema previše skupih koji bi načinili veliki finansijski problem.

Možda je najrealnija prodaja nekog od igrača sredine terena poput Šćekića ili Sume, ali bi crno-beli dosta izgubili posebno u slučaju odlaska Sume koji je sinonim za kreativnost crno-belih ove sezone.

Očekujmo prodaju Sadika ili Stevanovića (verovatnije Stevanovića) i još jednog bitnijeg igrača, Asana ili Sume. Dakle, možda čak i punih 20 miliona evra.

Ono što će ostati jeste slaba klupa Partizana, nešto što je jako bitno za napad na titulu, pa je jasno da se šanse crno-belih sve više smanjuju...

Jasno je i da će neki novi Partizanovi klinci biti ključ u ovoj sezoni, da li je vreme da preuzmu odgovornost Stojković, Pavlović, Lakčević, Jović, Štulić i ostali?

baner


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari