Problemi za Lalatovića na početku priprema Radničkog

Autor: Beta Beta
nedelja 10.06.2018.
14:08
Izvor: Beta

Fudbaleri Radničkog iz Niša počeli su danas pripreme za novu sezonu, u kojoj će posle više decenija igrati u Evropi, a trener Nenad Lalatović se prvog dana suočio sa problemima.

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Prozivci se odazvalo 24 igrača. Izostali su, zbog privatnih obaveza, Dušan Mićić, Nikola Stanković i Rita Noma.

"Neshvatljivo mi je da dođem na pripreme, a da nema svih igrača. Nikada ne bih dozvolio to da sam proveo ovde barem dva meseca duže. Igra se Evropa i ne zanima me ko šta i gde ima da radi, samo me zanima uspeh Radničkog", rekao je Lalatović novinarima u Nišu.

Lalatović je najavio "teške pripreme" i istakao da igrači moraju da budu svesni da ako žele da nešto urade u Evropi, moraju najpre da budu dobro fizički spremni.

On je podsetio da Radnički nema mnogo vremena jer će prvu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati 12. jula.

"Tražio sam od uprave kluba da 20. juna idemo na pripeme od 12 dana na na kojima bismo imali četiri prijateljske utakmice. Voleo bih da pripreme budu u Sloveniji ili tako negde", kazao je Lalatović i dodao da odlazak na pripreme zavisi od uprave i finansijske situacije u klubu.

Kako je kazao, upravi je dostavio spisak igrača koje želi, ali u ovom trenutku ne zna koga će klub uspeti da dovede.

"Ne dopada mi se to što je prelazni rok do 31. avgusta i onda kad zovete igrače, oni svi čekaju inostranstvo, a mi nemamo vremena za čekanje. Moram da imam sve igrače na okupu najmanje 20 dana da bih mogao da sprovedem u delo ono što tražim", kazao je trener niškog kluba.

Lalatović je rekao da će u Radnički doći sigurno četiri, pet igrača i novi stručni štab i dodao da su mu potreban vezni, krilni i špic igrač, kao i najmanje dva kvalitetna golmana.

Prozivci su se odazvali i fudbaleri kojima je istekao ugovor, Saša Jovanović i Miloš Petrović.

"Jovanović ispunjava uslove što se tiče kvaliteta, ali mu je klub zamerio da nema kontinuitet u utakmicama. Od uprave zavisi da li će mu produžiti ugovor, možda će tražiti mlađeg jer Jovanović ima 36 godina", izjavio je Lalatović.

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović istakao je da će se trojica igrača koja se nisu pojavila na prozivci pridružiti klubu danas ili sutra.

Radnički je pojačao nekadašnji štoper Čukaričkog i Javora Đorđe Crnomarković, a sportski direktor je najavio da će "sigurno doći još dvojica igrača" u toku ponedeljka.

Jovanović je rekao da su pregovori sa novim igračima u toku i da "uprava nastoji da oni što pre budu na raspolaganju".

Radnički iz Niša će 19. juna dobiti rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u kom će biti povlašćen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke