Problem sa Nikolićem nije gurnut pod tepih, Lazetić od svojih igrača traži samo jedno

Autor: Pavle Knežević
petak 15.03.2019.
15:08
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da su tenzije splasnule posle pobede u Kruševcu, ali da je pritisak na maksimumu

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Partizan sutra nastavlja prvenstveno takmičenje utakmicom protiv Spartaka, a ekipu će sa klupe opet predvoditi Žarko Lazetić, koji je rekao da se nada da će ekipa nastaviti u ritmu iz kupa. Problemi sa Nikolićem rešeni na pravi način, a cnro-beli će sa njim na klupi, koliko god da ostane, igrati napadački.

"Posle turbulentnog perioda nadam se da ulazimo u malo mirnije vode. Prošli smo kako smo želeli Napredak, odradili očekivano i planirano i vratili se na pravi put. Nadam se da ćemo sutra nastaviti u tom stilu. Imali smo dan odmora, danas smo spremni za trening i da se još malo odmorimo i pripremimo za ono što nas čeka sutra", rekao je Lazetić novinarima u "Zemunelu".

Spartak je dobra i kompaktna ekipa, po njegovim rečima, ali u njoj neće biti pozajmljenog igrača Partizana Luke Cucina.

"Žao mi je što je Luka povređen, jer uvek hoću da naši igrači na pozajmicama igraju, jer imaju motiv da se nametnu i jednog dana da se vrate. Spartak je u uzlaznoj putanji, video sam da su u kupu igrali sa rezervnim timom. Kompaktna ekipa, dugo na okupu, jasna je ruka trenera Rogana, koji je uspevao uvek da dođe do svog stila.

Neće biti ni malo lako, dolazi posle utakmice u kupu. Dobro smo analizirali njihovu igru, još bolje našu i ako uđemo u utakmic kao u Kruševcu, mislim da neće biti problema
", rekao je Lazetić.

Kup utakmica u Kruševcu usledila je posle dva poraza i odlaska trenera, da li je ubedljiv trijumf protiv Napretka spustio malo tenziju? Da li Lazetiću smeta konstantno nagađanje u medijima ko će umesto njega sesti na klupu?

"Sigurno da je bila velika tenzija, jer je bila jedna utakmica koja rešava sezonu u smislu trofeja, tako da je sigurno igračima lakše posle igre i pobede i dobar zamajac za nastavak sezone. A mene ništa ne remeti, ja sam dobio zadatak da odradim ove dve utakmice i uradiću sve što je do mene u pripremi.

Ponavljam se, uprava će raditi svoj posao. Svašta se piše i priča, pritisak je veliki, ali je najveći je pritisak koji svako nabija sam sebi. Ja ne osećam ništa, jer sa sobom imam uvek najveći pritisak da sve bude najbolje: i trening danas i sutra sastanak, pa utakmica
", rekao je Lazetić.

Ružne scene su u Kruševcu viđene sa Nemanjom Nikolićem, da li je to rešeno?

"Rešen je problem unutar svlačionice, nije gurnut pod tepih, nije da smo samo prešli preko toga. Rešili smo to na najbolji način", kratko kaže Lazetić.

U javnosti se digla buka posle izjave predsednika Milorada Vučelića da su igrači krivi za slabe rezultate, odnosno odgovorni, ali Lazetić ima malo drugačije mišljenje i kaže da je atmosfera u svlačionici jako dobra.

"Koliko sam video, predsednik je rekao da igrači treba da preuzmu odgovornost, kao što sam i ja govorio, i mislim da su igrači odgovorili. Mislim da nećemo imati problema, video sam dobru energiju, dobar stav i zajedništvo. Koliko god ja budem bio ovde, trudićemo se da se to ne remeti i trudićemo se da se zajedništvo ne remeti", rekao je Lazetić.

Neobičan je termin od 15 sati, pomeren je posle kupa, koliko vam to smeta?

"Niko nas koji igramo u ritmu nedelja-sreda-subota nije pitao u koliko sati igramo, ali pravila su tu da se poštuju. I Spartak igra u isto vreme, tako da će i njima biti isto", kratko kaže Lazetić uz osmeh.

A umor da li je problem?

"Videćemo sutra, najiskreniji da budem pokušaću da pošaljem poruku igračima da umor može da bude samo u glavi i koliko sebe pripremiš da budeš umoran. Treba da podstaknemo igrače da budemo na maksimumu u tom trenutku. Kad kažemo maksimum, ne mislim trčanja bez razloga, nego koncentracije", kaže Lazetić.

Rekli ste pred prošlu utakmicu da vam je u pripremi pomagao prethodni trener Zoran "Bata" Mirković, da li ste se čuli i pred ovu?

"Bata i ja smo prijatelji i u kontaktu smo stalno. Ne želim ni ja da ga opterećujem, da je hteo da se ovim bavi, bio bi tu. A mi se čujemo, pa se čujemo, znam da je otvoren za svaku vrstu pomoći", rekao je Lazetić.

Kakav fudbal će igrati Partizan dok ste vi tu i ako ostanete trener?

"Prenagljeno je pitanje, ali ono što smo radili kod Bate. Imali smo dobru igru i mislim da smo dobro funkcionisali u prethodnom periodu, samo malo prilagođavanja što se tiče protivnika, terena i povreda. Tako ću probati i sutra, mislim da nema vremena za neke velike promene, ali može da se radi na detaljima.

Svaki trener mora da teži onome što je Partizan kroz istoriju: atraktivan fudbal, sa mnogo napadačkih akcija. Meni se mnogo dopalo zajedništvo u Kruševcu, kad su posle trećeg gola slavili u mreži, pa zajedničkog slavili četvrti, pa se zajednički branili...To je ono što svaki igrač mora da pokaže – zajedništvo, bez obzira na rezultat
", kaže Žarko Lazetić.

Utakmica Partizan-Spartak se igra sutra od 15 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Saturday, 16.03.2019
10:16

Gazda rekao da su igraci krivi ,a ovaj odmah potrcao da mu se uvlaci te udario na najboljeg.