Priznao grešku - Kokeza više neće savetovati Krstajića

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.04.2019.
09:49
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza priznao je grešku i poručio da više nikada neće sebi dozvoliti da utiče na odluke selektora Mladena Krstajića.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Neretko se među ljubiteljima fudbala u Srbiji može čuti kako selektoru Mladenu Krstajiću predsednik Saveza sastavlja reprezentaciju i kako Slaviša Kokeza ima najveći uticaj na to ko će igrati za "Orlove".

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije sa gnušanjem je odbacio takve insinuacije i u razgovoru za "Sportski žurnal" rekao da bi bilo "van svake pameti" da utiče na to ko će igrati za nacionalni tim.

Ipak, Kokeza je priznao da je nedavno indirektno uticao na jednu odluku selektora i da se posle svega kaje što ga je savetovao.

"Ja sam se jednom, moram da priznam, indirektno mešao u njegov rad i to u dogovoru sa Darkom Kovačevićem, sportskim direktorom. Obojica smo bili mišljenja da Mladen Krstajić kao selektor treba da proguta knedlu, sputsi loptu i zajedno sa Markom Pantelićem i direktorom ide u London da razgovara sa Lukom Milivojevićem o eventualnom povratku u reprezentaciju", objasnio je Kokeza.

Svi znamo kako se ta epizoda završila. Vezista Kristal Palasa postavio je Krstajiću uslov na koji selektor nije pristao, a nakon toga smo u medijim ponovo imali različita objašnjenja oko toga šta se događalo u Londonu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije posle svega kaže da se kaje što je od Mladena Krstajića tražio da ide u London.

"Iz današnje perspektive, kada su se Krstajić, Pantelić i Kovačević vratili iz Londona i rekli mi da iz ovog, ili onog razloga Milivojević ne želi da igra za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor, sam sebi sam rekao da je jedina moja greška što sam zajedno sa Darkom Kovačevićem indirektno uticao na Mladena Krstajića da ide i obavi taj razgovor u Londonu", zaključio je Kokeza.

Luka Milivojević je posle razgovora sa Mladenom Krstajićem za medije otkrio da je od selektora tražio da demantuje ono što je pričao nakon Mundijala, a što se ticalo navodnog "menadžerisanja" od strane veziste Kristal Palasa. Selektor je, sa druge strane, prilikom objavljivanja spiska rekao da mu je Milivojević saopštio da više ne želi da igra za reprezentaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 11.04.2019
17:31

Tj. neće više taj da savetuje Krstajića preko tebe već direktno. Znamo da ni ti ne sastavljaš reprezentaciju, niko iz saveza ne sastavlja reprezentaciju!

avatar
Djolo Djolo
Thursday, 11.04.2019
13:03

Ja mislio da ce nesto korisno da se desi kad sam procitao naslov...

avatar
Südkurve München
Thursday, 11.04.2019
10:22

Jedina greska Kokeze je sto je jos uvek predsednik FSS

avatar
3x3
Thursday, 11.04.2019
10:08

Korumpirani su svi i to nije tajna. Naravno da cu da verujem igracima u ovim situacijama. Oni nemaju nikakav razlog da lazu. A, malo je cudno da se nekoliko igraca pobunilo, eto, bez razloga.